Madonna
 

 ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Vjerna sebi

Madonna nakon fotki koje su šokirale: ‘Kamera s dugim objektivom izobličila bi svako lice‘

Mediji me oduvijek degradiraju, ali sretna sam što utirem put drugim ženama, poručila je kraljica popa u objavi na Instagramu.

Mediji me oduvijek degradiraju, ali sretna sam što utirem put drugim ženama, poručila je kraljica popa u objavi na Instagramu.

Uvijek kontroverzna megazvijezda Madonna odgovorila je u najnovijoj objavi na Instagramu na salve negativnih komentara koje je dobila za svoj izgled na subotnjoj dodjeli Grammyja, nakon koje su mnogi komentirali njezino napuhnuto i zategnuto lice i pritom nisu birali riječi. Žao joj je što "svijet u kojem živimo prožimaju diskriminacija po dobi i ženomrstvo" koje je, kaže, osjetila u kritikama nakon što je fotografija krupnog plana njenog lica postala viralna.

Oštar odgovor

Ističe kako je od njenog izgleda puno važnije ono što je radila na Grammyjima, a tamo je došla kako bi najavila nastup Kim Petras i Sama Smitha s pjesmom "Unholy". Smith se identificira kao nebinarna osoba, dok je Kim prva otvoreno transrodna žena koja je nastupila na dodjeli nagrada Grammy, a nagradu je dvojac koji se odbija svrstati u rodne okvire i osvojio, u kategoriji najbolje izvedbe pop dua ili grupe.

Madonna je to nazvala "trenutkom stvaranja povijesti" i dodala: "Umjesto da se svi usredotoče na ono što sam rekla u govoru, a to je zahvala umjetnicima poput Sama i Kim na neustrašivosti, mnogi su odlučili govoriti samo o mojim fotografijama koje je novinski fotograf snimio izbliza kamerom s dugim objektivom koja bi izobličila svako lice."

U objavi je i kratki video u kojem Madonna napadno izmjenjuje poljupce jezikom s autoricom pjesama Jozzy, a u jednom trenutku simulira felacio, dok se Smith kikoće.

Na testu

U komentarima je mnogi pratitelji nazivaju zastrašujućom, neprepoznatljivom, tvrde da joj treba liječenje, žale za Madonnom iz prošlih vremena, čude se njenom anti-ageizmu kad se "svim silama trudi izgledati kao da joj je 25" te je optužuju za opsjednutost estetskim operacijama, iako se 64-godišnja glazbenica nikad nije javno osvrnula na glasine o estetskim zahvatima. U objavi je konstatirala da "svijet odbija slaviti žene koje su prešle 45. godinu", ali nju to neće obeshrabriti.

"Nisam se nikada ispričavala zbog svojih kreativnih izbora, zbog toga kako izgledam i kako se oblačim, pa neću ni sada početi. Mediji su me degradirali od početka moje karijere, ali shvaćam da je sve ovo samo test i sretna sam što utirem put kako bi svim ženama poslije mene bilo lakše u godinama koje dolaze", odlučna je u objavi još uvijek nesvrgnuta kraljica popa.

Linker
02. svibanj 2024 04:24