Maja Lena Lopatny i životni partner Karlo Šeparović 

Šminka i frizura: Matea Visković-Novosel

Odjeća: Garderoba Store

Snimljeno u art‘otelu Zagreb

 MARKO TODOROV/CROPIX
Ekskluzivno

Maja Lena Lopatny: "Beba stiže na ljeto, ovo su nam najljepši životni trenuci"

Kći glumice Mije Begović (61) i vaterpolista, zlatnog olimpijca i poznatog ugostitelja Ronalda Lopatnyja sa životnim partnerom Karlom Šeparovićem iščekuje rođenje prvog djeteta.

Kao dijete poznatih roditelja Maja Lena Lopatny često je bila u fokusu javnosti, no posljednjih godina o 32-godišnjoj magistrici novinarstva, bivšoj televizijskoj voditeljici i PR menadžerici malo se toga moglo čuti. Umjesto u medijima svoj je profesionalan put prije sedam godina našla u turizmu, a osim uspjeha na poslovnom planu, od javnosti je dosad dobro čuvala i jednu tajnu iz privatnog života. Kći glumice Mije Begović (61) i vaterpolista, zlatnog olimpijca i poznatog ugostitelja Ronalda Lopatnyja, koji je umro prije nepune dvije godine, sa životnim partnerom Karlom Šeparovićem iščekuje rođenje prvog djeteta. Beba bi, kaže, na svijet trebala stići u lipnju. Upravo to je bio povod da nam Maja Lena otkrije sve o najsretnijem periodu svog života te da prvi put pozira s dugogodišnjim partnerom i ocem svog djeteta. Maja nam je otkrila i čime se bavi posljednjih godina, žali li zbog odlaska iz medija, ali i kako je njezina majka Mia Begović reagirala na vijest da će se uskoro nakon brojnih kazališnih, televizijskih i filmskih uloga okušati i u novoj životnoj ulozi - ulozi bake.

image

Majčinstvo mi je trenutno ispred doktorata tako da je doktorat na maloj pauzi, kaže Maja Lena (snimljeno u art‘otelu Zagreb)

MARKO TODOROV/CROPIX

- Presretni smo, ovo su nam najljepši životni trenuci. Uistinu se osjećam blagoslovljeno, i tek sada mogu razumjeti žene koje su postale majke. Osjećaj da se jedan novi život razvija u nutrini je apsolutno očaravajuć. Iznimno je pratiti sve promjene koje se događaju iz dana u dan – u tijelu, srcu i psihi. U potpunosti se razotkriva još jedan aspekt koji do sada iskustveno nisam poznavala. Nakon što je stigla i liječnička potvrda trudnoće bila sam u stanju velikog pozitivnog šoka kojeg je teško uopće objasniti, počela sam se tresti i plakati od sreće. Naravno za trenutak potpune spoznaje o samoj trudnoći ipak treba proći određeni period vremena, da osvijestiš razdoblje koje je pred tobom - govori nam presretna Maja Lena Lopatny. No, nakon prvotne sreće uslijedili su i prve trudničke tegobe. Početak trudnoće za Maju definitivno nije bio kao iz bajke, a u dva navrata čak je bila i nakratko hospitalizirana. - Nažalost, imala sam dosta jake mučnine i povraćanja u prvom tromjesečju trudnoće. U tim trenutcima najbitnije mi je bilo da znam da je sve u redu s bebom i da je to, unatoč tome što je jako iscrpljujuće za organizam, potpuno normalno. Jednako tako, svi liječnici su me uvjeravali da će mučnine proći - što je na kraju i bilo tako. Mučila me i nesanica, no to je nešto s čime sam se već naučila nositi - kaže Maja koja danas nasreću više nema nikakvih tegoba pa s nestrpljenjem i velikom radošću iščekuje prinovu u obitelji. Iako je nedavno saznala i spol djeteta javno ga još ne želi otkrivati kako ne bi "pokvarila" iznenađenje svojim prijateljima.

Karlo nije javna osoba. Mislim da je dovoljno velika stvar to da smo se zajedno odlučili da će sudjelovati u javnoj objavi trudnoće. Mogu samo reći da je Karlo čovjek kojeg je odabralo moje srce i da je on moja najveća podrška i oslonac

- Užoj obitelji smo otkrili spol, a prijateljima ćemo uskoro, planiramo uskoro jedno druženje s našim najdražim ljudima pa vam nažalost ne mogu otkriti tu informaciju prije nego što prijateljima obznanimo. Mogu vam samo reći da, s obzirom na to da sam i sama žensko dijete, možda malo više priželjkivala curicu, a hoće mi li se ta želja ostvariti saznat ćete uskoro - govori Lopatny i dodaje da joj u konačnici spol nije važan i da joj je kao i svakoj budućoj majici najbitnije da je beba zdrava i da dobro napreduje. Buduću majku priupitali smo i ima li spremno već ime i naginju li više tradicionalnim, modernim ili možda nekim internacionalnim imenima. - Ime još nemamo, oko toga se tek trebamo dogovoriti, ali sigurno je da će biti kratko i unikatno - dodaje Maja. Unatoč tome što je u dugogodišnjoj i stabilnoj vezi, o njezinom odabraniku u javnosti se ne zna baš ništa stoga smo pokušali doznati i tko je čovjek koji ju je osvojio.

image

Budući roditelji jedva čekaju lipanj kada će na svijet stići njihovo prvo dijete

MARKO TODOROV/CROPIX

- Ja bih i dalje to zadržala u svojoj intimi, budući da Karlo nije javna osoba. Mislim da je dovoljno velika stvar to da smo se zajedno odlučili da će sudjelovati u javnoj objavi trudnoće. Mogu samo reći da je Karlo čovjek kojeg je odabralo moje srce i da je on moja najveća podrška i oslonac, uz obitelj i prijatelje - istaknula je Maja i tako ispoštovala želju svog partnera koji nikada nije htio biti dio javne scene, no unatoč tome poštuje sve elemente Majinog života pa tako i interes medija za njezin život. Upravo Karlo bio joj je najveća podrška i kada joj je život nakon duge i teške bolesti oduzeo voljenog oca Ronalda Lopatnyja. - Jako sam bila i ostala vezana za tatu. Bol se nije smanjila, samo sam se naučila živjeti s njom. Neopisivo mi nedostaje svakog trenutka. Kad je bilo najteže najviše su mi pomogli Karlo, mama, obitelj i prijatelji, zahvalna sam im svima. Divno je imati takve ljude oko sebe - govori Maja.

Mnogi ju uskoro priželjkuju vidjeti i u vjenčanici, no svadba će s obzirom na okolnosti ipak malo pričekati. - Sve u svoje vrijeme. Trenutačno nam je najbitnije da nam stigne beba, a za sve ostalo ima vremena - ističe Maja koja nam je otkrila i kako je njezina majka reagirala na sretnu vijest.

- Čim sam saznala da sam trudna prvo sam nazvala Karla, a odmah nakon i svoju mamu koju sam usrećila sa spoznajom da će postati baka. Bila je presretna i jako se raduje jednom malom biću u našoj obitelji. Imamo osjećaj kao da je nagoviještala da će se to dogoditi. Trenutačno joj društvo pravi naša četveronožna ljubimica, jednogodišnja kavalirka Mila, koja nas je sve šarmirala. Vidjet ćemo kako će ona prihvatiti činjenicu da će pažnja sada biti ipak više usmjerena na bebu, no sigurni smo da će se odlično slagati i da je pred nama jedan uzbudljiv period - smije se Maja koja je ulozi koja je pred njom pristupila vrlo ozbiljno, kao i svemu do sada. Za sve što ju čeka nastoji se informirati čitajući literaturu posvećenu roditeljstvu, a najviše joj pomažu, priznaje, savjeti njezine majke. - Posljednjih mjeseci dosta razgovaramo o njezinoj trudnoći i mojim prvim mjesecima te majčinstvu. Puno mi pomaže čuti njezino iskustvo i savjete. Velika mi je podrška i pomoć u ovim trenutcima. Nastoji me ohrabriti pred svim izazovima i strahovima koje majčinstvo nosi s obzirom na neizvjesnost vremena u kojem živimo i budućnosti u kojoj će dijete odrastati - napominje Maja Lena. Na porodiljni dopust još nije otišla, a trenutačno radi za jednu turističku kompaniju i uz to vlasnica je druge kuće za odmor s pet zvjezdica na području Jastrebarskog.

Posljednjih mjeseci s majkom dosta razgovaram o njezinoj trudnoći i mojim prvim mjesecima te majčinstvu. Puno mi pomaže čuti njezino iskustvo i savjete

- Fakultet novinarstva koji sam završila primjenjiv je u širokom spektru poslovnih komunikacija. Iznimno je dobro proći iskustvo novinarstva, s čime se kvalitetno može razvijati i u drugim poslovnim područjima. Ne bih rekla da sam napustila medije nego da sam povezala tri stvari koje me ispunjavaju: turizam, poduzetništvo i odnose s javnošću. Novinarstvo i odnosi s javnošću dvije su srodne profesije, tako da mi je iskustvo stečeno tijekom rada u medijima vrlo bitno za obavljanje posla kojim se danas bavim. Zadovoljna sam time kako moj život danas izgleda - ističe Zagrepčanka kojoj je obrazovanje oduvijek bilo visoko na ljestvici prioriteta pa je tako prije nekoliko godina upisala i doktorat na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, no fakultetske obveze trenutno su, iz opravdanih razloga, "na čekanju".

- Majčinstvo mi je trenutno ispred doktorata tako da je doktorat na maloj pauzi. Koliko će trebati vremena da ga napišem i sve završim, ovisi najviše o meni samoj, ali čim beba malo naraste u planu mi je završiti i tu etapu školovanja - napominje Maja. Proteklih godina zbog posla, ali i ljubavi živjela je na relaciji Zagreb-Korčula-Istra, a svoje obiteljsko gnijezdo sada će ipak saviti u svom rodnom gradu. - Putovanja mi nikada nisu predstavljala problem tako da sam sigurna da ću i dalje često biti i na Korčuli i u Istri i to u društvu našeg malog suputnika kojem se neizmjerno radujemo - kaže za kraj Maja Lena Lopatny.

image

Mnogi ju uskoro priželjkuju vidjeti i u vjenčanici, no svadba će s obzirom na okolnosti ipak malo pričekati

MARKO TODOROV/CROPIX
Linker
14. travanj 2024 09:50