SHUTTERSTOCK EDITORIAL
ISPOVIJEST SPAJSICE

Mel B otkrila da je kupila svoj novi dom nakon što je doživjela financijski krah

Nekadašnju pjevačicu popularne grupe Spice Girls razvod braka od američkog producenta Stephena Belafontea i neuspješna borba za skrbništvo nad kćeri umalo je upropastila.

Nekadašnju pjevačicu popularne grupe Spice Girls razvod braka od američkog producenta Stephena Belafontea i neuspješna borba za skrbništvo nad kćeri umalo je upropastila.

Kako izgleda naličje života zvijezda zabavljačke industrije za koje se automatski pretpostavlja da "plivaju u novcu" zahvaljujući pozamašnoj zaradi iz razdoblja najveće popularnosti, otkrila je Melanie Brown, britanska pjevačica i sutkinja u spektaklima "Masked Singer UK" te "America‘s Got Talent". Naime, vjerovalo se kako je nekadašnja članica benda Spice Girls, poznata i pod nadimcima Mel B i Scary Spice, koji je potkraj 90-ih godina prodao oko 100 milijuna nosača zvuka, poprilično imućno, no njezino je financijsko stanje mnoge iznenadilo. Nedavno se 48-godišnja glazbenica pohvalila ključevima kuće koju je kupila u zapadnom Yorkshireu, uredila je i preselila se u veljači ove godine. U dugoj, dirljivoj popratnoj objavi, pojasnila je zašto joj taj trenutak tako mnogo znači.

"Želim podijeliti ovo kako bih pojasnila da je potrebno mnogo vremena da prevladate traumu nakon što ste bili financijski upropašteni i našli se na nuli, i nakon što ste izgubili sve što je lijepo", započela je ispovijest. Trenutačno sam preemotivna. Sjedim ovdje sa svoja tri psa i ne mogu govoriti jer mi se prije nekoliko minuta dogodilo nešto fantastično. Želim to podijeliti sa svima koji su preživjeli isto što i ja jer će samo oni shvatiti koliko je emotivan trenutak u kojem mi je predan set ključeva mog novog doma. Kuće koju sam kupila novcem za koji sam mukotrpno radila više od pet godina", objasnila je pjevačica koja se 2019. nakon raspada braka s američkim producentom Stephenom Belafonteom, vratila majci Andrei u rodni Leeds.

image

U Buckinghamskoj palači 2022., s majkom Andreom kada je dobila orden Red Britanskog Carstva

GILES ANDERSON/CPNA POOL/SHUTTERSTOCK

Naime, brakorazvodna parnica u Kaliforniji i borba za skrbništvo nad 12-godišnjom kćeri Madison, koju je dobila u desetogodišnjem braku s producentom, financijski ju je uništila. Živjeli su na visokoj nozi u Los Angelesu koji je, kako tvrdi, financirala ona. Nakon vjenčanja 2007. sve je bilo sjajno dok je plaćala račune i financirala njegove poslovne pothvate, ali kada je novac počeo "hlapiti", postao je nasilan. Brak je propao 2017. godine, no on je zatražio skrbništvo nad njihovim djetetom. Poslije dvije godine ogorčene bitke, sud u Los Angelesu dosudio je kćer njenom bivšem, koji je iskoristio činjenicu da je djevojčica američka državljanka. No, Melanie Brown uspjela se skupim sudskim postupkom, izboriti barem za to da ju dijete preko praznika, posjećuje u Velikoj Britaniji. Budući da je izgubila spor, morala je platiti i njegove i svoje sudske troškove.

"To je kao da vam odsijeku ruku. Ona je moje dijete. Potrošila sam bogatstvo na pravne bitke, ali ona barem provodi dio vremena ovdje. U očima suda mnogo zarađujem i morala sam platiti njegove i svoje sudske troškove. U međuvremenu sam pokrenula kampanju "Ženska pomoć u sudskom sustavu" kako bih nešto učinila protiv financijskog uništavanja žena u situaciji poput moje", ispričala je za The Sun.

image

Melanie Brown 2018. s kćeri Madison Brown Belafonte i poćerkom Allison

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Glazbenica osim Madison ima odraslu kćer Phoenix (25) iz bivše veze s plesačem Jimmyjem Gulzarom te kćer Angel (16) iz propale romanse s američkim komičarem Eddiejem Murphyjem.

U emotivnom istupu Melanie Brown otkrila je da je, kad je ostavila bivšeg supruga, imala tek 700 funti, odnosno oko 800 eura na računu. Majci se vratila kao 43-godišnjakinja bez novca, djeteta kojeg obožava, posla i krova nad glavom nakon što je, u najboljim danima, zarađivala milijune.

Ispričala je pratiteljima na Instagramu (ima ih oko 1,9 milijuna) da je zbog besparice kupovala namirnice u diskontnim dućanima, sretna što zbog pandemije korone, mora nositi masku preko lica pa ju nitko nije prepoznao.

"Nisam očekivala da će mi se to dogoditi u četrdesetima, nakon uspješne karijere, ali nisam imala kamo otići jer sam bila toliko financijski uništena nakon razvoda braka, da su postojale samo dvije opcije - ili ću potpuno propasti ili pokupiti raspadnute dijelove sebe i nastaviti dalje", ispričala je za The Sun. Kaže da je, nakon što je sa Spice Girls punila stadione veličine londonskog Wembleyja, počela nastupati u malim klubovima. Potom je dobila angažmane u televizijskim emisijama poput "Strictly Come Dancing" (američka verzija "Plesa sa zvijezdama"), postala je sutkinja u showu "America‘s Got Talent" (dok je još živjela u Los Angelesu), te u britanskom "X Factoru" i malo po malo, financijski se osovila na noge.

image

Spice Girls na dodjeli Brit Awardsa 1997.godine

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

"Radila sam, vjerovala u sebe, progovarala o svemu što sam prošla, mnogo puta sam padala i dizala se. Pronašla sam ljude kojima mogu vjerovati (to mi je bilo najteže), napokon sam dopustila ljudima da mi pomognu i sada ja pomažem drugima. Vjerujte mi kad kažem da se možete uzdići poput Feniksa. Možete vratiti svoju moć", zaključila je u ispovjednoj objavi Melanie Brown.

Linker
26. travanj 2024 14:17