SHUTTERSTOCK EDITORIAL
Više nisu zajedno

Meryl Streep i Don Gummer: Raspad holivudske bajke nakon 45 godina

Šokantna izjava publiciste para da su već nekoliko godina rastavljeni ostavila je svijet bez teksta jer su mnogima bili svijetli primjer povezanosti koja je trajala 45 godina.

Šokantna izjava publiciste para da su već nekoliko godina rastavljeni ostavila je svijet bez teksta jer su mnogima bili svijetli primjer povezanosti koja je trajala 45 godina.

Rasplinula se još jedna romantična holivudska bajka, ona o braku glumačke dive Meryl Streep i kipara Dona Gummera. Javnost je šokirana nedavnom objavom njihovog publiciste kako su trostruka dobitnica Oscara i poznati američki umjetnik "razdvojeni više od šest godina, i iako će se uvijek brinuti jedno za drugo, odabrali su živote odvojeno."

Na odluku obznaniti rastavu na koju su se odlučili 2017., utjecalo je priznanje Jade Pinkett Smith kako je rastavljena od supruga Willa Smitha još od od 2016. godine.

Ono što je rastužilo obožavatelje glumačke velikanke činjenica je da su postojanim odnosom punim poštovanja, godinama prkosili uvriježenom stavu kako ljubav u zabavljačkoj industriji ima ograničen vijek trajanja, ovisi o pretrpanim rasporedima para, načinu na koji žele odgajati djecu i iskušenjima na setu...

image

Meryl Streep i Don Gummer na dodjeli Oscara 2012., dok je ljubav trajala

KEVIN WINTER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Što god se dogodilo između Meryl Streep i njenog supruga Dona Gummera, njihovim priznanjem srušio se san o ljubavi jačoj od stvarnosti u kojoj ono što parovi osjećaju jedno prema drugome definitivno ne traje zauvijek. Bili su primjer koji se opirao neumoljivoj statistici rastava i razvoda u zabavljačkoj industriji, a sada su i oni postali "bivši".

Vjenčali su se 1978. godine i imaju četvero djece: sina Henryja (43) te kćeri Mamie (40), Grace (37) i Louisu (30).

Postali su baka i djed kada je njihova najstarija kćer, vrlo uspješna glumica Mamie Gummer s prvim suprugom Meharom Sethijem u veljači 2019. dobila dječaka, dok je 2021. rodila kćer. U listopadu prošle godine, njezina srednja kćer Grace i njen drugi suprug Mark Ronson postali su roditelji djevojčice. Baš zato vjerovalo se kako će 74-godišnja glumica i njen 76-godišnji suprug zlatne godine provesti zajedno uživajući u unucima, no sada se pokazalo da je diva 2020. kupila kuću u Pasadeni, u Kaliforniju, za 4 milijuna dolara kamo se uselila bez supruga. On je ostao živjeti u njihovoj rezidenciji u Connecticutu u kojem su podigli obitelj, a posjedovali su i veliko, luksuzno uređeno potkrovlje u njujorškoj četvrti Tribeca: prodali su ga prije dvije godine za 15,8 milijuna dolara, iste godine kada je ona odlužila živjeti u Pasadeni.

Njihova ljubavna priča počela je nenadano, kada je glumica potkraj 70-ih izgubila dečka i kolegu Johna Cazalea (u ožujku 1978. podlegao je raku pluća). Živjeli su u New Yorku, a kako je prihvatila težak gubitak i nenadani susret s Donom Gummerom, ispričala u jednom od rijetkih istupa o privatnom životu za magazin People.

image

Sa suprugom i kćerima 2006., na njujorškoj premijeri hita ‘Vrag nosi Pradu‘

CAROLYN CONTINO/BEI/SHUTTERSTOCK

"Smrt je još uvijek povezana sa mnom. To me prisililo da se suočim s vlastitom smrtnošću, a jednom kada to učinite, na stvari gledate drugačije", rekla je.

Nakon smrti dečka, glumica se trebala iseliti iz zajedničkog unajmljenog stana jer je ugovor o najmu glasio na njega, a prilikom selidbe pomogao joj je brat jednog od njegovih prijatelja - Don Gummer. Pomogao joj je pronaći novi stan, postali su prijatelji i počeli se dopisivati. Naklonost se s vremenom produbila u ljubav i pretočila u jedan od najsretnijih holivudskih brakova. Ona je snimala, osvajala nagrade, a on je gradio karijeru na Sveučilištu Yale gdje je magistrirao i paralelno se bavio umjetnošću, piše Daily Mail.

U razgovoru za Vogue, glumica se pohvalila da imaju skladan odnos.

"U čemu je tajna? Dobra volja, spremnost na kompromise - i da zašutite kada je potrebno. Ne postoje pisane upute ni putokaz o tome kako podići obitelj, na kraju se sve svede na opsežne pregovore. Ali, imam holističku potrebu raditi na vezi i imati ogromne količine ljubavi u svom životu", izjavila je 2002. godine.

Kada su je u razgovoru za australsku publikaciju Sydney Morning Herald prije četiri godine upitali kako funkcionira njihov obiteljski život i kako je, uz takvu karijeru, uspjela sa suprugom podići četvero djece, rekla je da to može zahvaliti timskom radu.

image

Sa sinom Henryjem, i kćerima Grace te Louisom 2004.

C CONTINO/BEI/SHUTTERSTOCK

"Timski rad je sve. Moj muž Don bio je jako angažirani otac, ali i opušteniji kada je u pitanju odgoj. Bila sam stroži roditelj", otkrila je dodajući da joj je skladna obitelj omogućila da se osjeća "toliko krivom" što je duže vrijeme bila odsutna dok je snimala.

Danas, kada više nisu zajedno, pamtimo kako ju je postojano podržavao na svim dodjelama nagrada i pritom se nije pokazivao da je "zasjenjen" njenim uspjehom, nagradama Američke filmske akademije, osam Zlatnih globusa, BAFTA-ma... Njega je prvog spomenula kada je 2012. osvojila Oscara za naslovnu ulogu u filmu o Margaret Thatcher "Iron Lady".

"Prvo ću zahvaliti Donu jer kad zahvalite suprugu na kraju govora, taj se dio obično zasjeni glazbom. Želim da zna da ste mi dali sve što najviše cijenim u našim životima", rekla je. Posljednji put pojavili su se zajedno na dodjeli najznačajnije filmske nagrade 2018. Tada je malo tko slutio da će to biti to, da su već godinu dana rastavljeni i da ih na Oscarima više nećemo vidjeti zajedno.

Linker
28. travanj 2024 08:37