iskreno priznanje

Mirjana Hrga: ‘Neću prežaliti što nisam ovu djevojčicu uzela kada mi ju je njen tata prodavao‘

‘Bilo me je strah. Svega ovoga što sada prolaze neki drugi ljudi. Postupila sam kao uplašeni legalist. I danas se pitam gdje je to dijete‘, priznala je.

Bivša novinarka i savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Mirjana Hrga na Facebooku je objavili staru fotografiju na kojoj sjedi u šatoru pored malene djevojčice. Kako je otkrila, otac djevojčice želio ju je prodati.

"Mislim da nikada nisam napravila ništa ilegalno. Barem koliko ja znam. Ali jednu stvar neću prežaliti. Što nisam ovu djevojčicu uzela kada mi ju je njezin tata prodavao... Za tisuću dolara. Šok je brzo zamijenilo razumijevanje Europljanima neshvatljive bijede - njezinih šestero braće i sestara ne bi oskudijevali u hrani bar neke vrijeme, a ona bi dobila priliku za život. Mir. Obrazovanje", započela je svoju emotivnu objavu.

Otkrila je da je kasnije doznala da je otac djevojčice poginuo u borbama u Siriji, a majka je ostala s njih sedmero pod šatorom na sirijsko-libanonskoj granici. "Bilo me je strah. Svega ovoga što sada prolaze neki drugi ljudi. Postupila sam kao uplašeni legalist. I danas se pitam gdje je to dijete", priznala je.

Njena objava dirnula je njene pratitelje, koji su priznali da ne znaju što reći. "Uf naježila sam se od priče" jedan je od komentara onih koje je priča pogodila.

Linker
21. ožujak 2024 11:08