Sasvim iskreno

Mladi pjevač pomišljao na najgore: Napustio crkvu nakon što je shvatio da je gay

Finalist Ameičkog idola, koji se zbog vjere odrekao i slave, doživio je potpuni slom nakon dugogodišnjeg suzbijanja osjećaja.

Pjevač, koji se proslavio sudjelovanjem u Američkom idolu otkrio je mračne detalje svog života, koji su povezani s njegovim ljubavnim životom, identitetom i čvrstom vezom s Mormonskom crkvom. U svibnju prošle godine David Archuleta večerao je s tadašnjom zaručnicom kada ga je odjednom paralizirao anksiozni napad.

"Nisam se pomaknuo 30 minuta, bio sam u panici. Razmišljao sam o tome da moram biti intiman s partnericom. Pitala me što mi je, ja sam joj rekao da ne mogu biti kraj nje", ispričao je pjevač za People.

Mislio je da će radom i molitvom sve doći na svoje.

image

David Archuleta završio je na 2. mjestu Američkog idola 2008.

BIRDIE THOMPSON/ADMEDIA/PROFIMEDIA

Archuleta je odrastao u Utahu kao pobožan član Mormonske crkve. Upravo u Salt Lake Cityju u toj američkoj državi je sjedište tog pravca kojem je puni naziv "Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana".

Pravi Mormoni žive vrlo strogo, ne puše, ne piju alkohol, čak niti kavu ili čaj, prakticiraju mnogoženstvo, ali istospolne veze su strogo zabranjene. David je godinama suzbijao osjećaje privlačnosti prema istom spolu, što ga je na kraju dovelo do potpunog sloma kraj zaručnice.

"Imao sam napadaje panike kad sam bio kraj nje jer pokušavaš forsirati intimnost s nekime s kim to ne možeš. Nisam htio prihvatiti da me zanimaju dečki", kazao je pjevač.

Uskoro je nakon otkazivanja zaruka otkrio da je dio LGBTQ zajednice, a od tada se bori s "krizom vjere". To dugogodišnje suzbijanje osjećaja uzelo je danak, u najcrnjim danima razmišljao je i o samoubojstvu, zbog doktrine crkve.

"Mislio sam da bi bolji izbor bio da si jednostavno okončam život". Svojim je singlom "Crush", zasjeo na vrh Billboardove ljestvice. Unatoč uspjehu, 2012. povukao se iz showbusinessa kako bi otišao na dvogodišnju mormonsku misiju.

Danas se Archuleta identificira kao queer, ali još uvijek zacjeljuje. "Konačno učim kako je to zapravo voljeti sebe. Osjećam se slobodno", zaključio je pjevač.

Linker
06. travanj 2024 20:30