Mario i Anita Musa s kćerkicom Alexandrom povodom njezinog prvog rođendana
 Mladen Šitka / Privatni album
Dirljive riječi povodom rođendana

Musa o svojoj mezimici: 'Promijenila mi je čitav svijet, sve padne u zaborav kada ugledam njen osmijeh'

Nekadašnji nogometaš Dinama prije godinu dana postao je otac. Povodom prve proslave rođendana svoje djevojčice on i njegova supruga Anita za Gloria.hr otkrili su detalje s njezine prve rođendanske zabave, ali i iskustva nakon prve godine roditeljstva.

Otkako je nogometaš Mario Musa postao otac djevojčice Alexandre, njegov život uvelike se promijenio. Uloga oca ga je dočekala u veljači 2019. godine kada je njegova supruga Anita na svijet donijela djevojčicu koja je uljepšala svakodnevicu svojih roditelja više nego itko i išta dotada. Nedavno su Anita i Mario proslavili prvi rođendan svoje mezimice, a slavlje je prošlo sjajno.

Ekskluzivne fotografije s obiteljske proslave i intervju o prvih godinu dana roditeljstva Mario i Anita Musa dali su za Gloria.hr.

Mladen Šitka / Privatni album
Mario i Anita Musa proslavili su rođendan svoje mezimice Alexandre

"Prvi rođendan proslavili smo u užem krugu obitelji i najbližih prijatelja. Prednost je što i većina naših prijatelja ima malu djecu. Naime, zadnjih godinu dana bio je pravi baby boom u našem društvu, tako da je na slavlju bilo prilično veselo, ali i jako ugodno. Prijatelji nas razumiju, međusobno se savjetujemo, a djeca se mogu igrati. Sve u svemu, Alexandra je bila prava princeza za svoj rođendan", ponosno priča Musa koji je sa suprugom slavlje za djevojčicu pripremio u jednom zagrebačkom restoranu.

Mladen Šitka / Privatni album
Sretna obitelj Musa ne skida osmijeh s lica otkako je u njihov život stigla preslatka djevojčica

Obožavana Minnie bila je 'lajtmotiv' zabave

Slavilo je s njima tridesetak uzvanika, a pomogli su im i organizatori zabava iz "Twinkle Twinkle Eventsa". "I slastice "Kraljevski kolači" odradili su fenomenalan posao. Anitine ideje i viziju na pravi su način uspjeli realizirati. Sve je bilo savršeno za našu princezu, baš onako kako je Anita zamislila. Tema rođendanske proslave bila je Disneyjeva Minnie Mouse. To je Alexandrin omiljeni lik iz crtića i sve je bilo u znaku Minnie", nastavlja Mario razgovor.

Mladen Šitka / Privatni album
Mario i Anita Musa upriličili su slavlje u zagrebačkom restoranu Lido

Djevojčica se razveselila svemu što su joj roditelji pripremili, a posebno su je zabavili pokloni uzvanika, no pobjedu je odnio jedan autić!

"Možemo izdvojiti njezinu prvu Barbie lutku koju ne ispušta iz ruku, ali mislim da je ipak pobjedu odnio mini Mercedes na baterije kojeg je dobila od kumova", ponosno će nekadašnji nogometaš zagrebačkog Dinama. Slavljenica je, dodaje tata, bila uzbuđena, nasmijana i vesela pa se rado sa svima fotografirala.

Divne roditeljske želje

Njih kao roditelje, kaže Musa, ne zanima materijalno i sretni su što mogu zaključiti da su kćerkici prije svega u posljednjih godinu dana poklonili ljubav, smijeh, igru i radost.

"Prije točno godinu dana ona je postala naš svijet, centar života. Želimo da joj svijet bude jedan veliki poligon za igranje, želimo da bude dobronamjerno dijete, da svojim osmijehom zrači, da postane sve što poželi, a mi ćemo se svim silama truditi da je usmjerimo na pravi put, paziti je, maziti i ljubiti, potruditi se da joj nikada ništa ne nedostaje i nastojati da nikada nema razloga za strah".

Mladen Šitka / Privatni album
Mario i Anita Musa Alexandri su ostvarili sve želje pa je rođendanska proslava protekla u znaku Minnie Mouse

Iznenadila nas je količina posla i žrtvovanja tako da nam je poraslo poštovanje prema svim očevima i majkama.

Zanimalo nas je i kako su Musa i njegova supruga Anita doživjeli prvu godinu roditeljstva. Priča nam nogometaš da je ona bila izazovna, puna iznenađenja i novosti koje su se nizale iz mjeseca u mjesec.


Ni za što je ne bi mijenjao

"Iznenadio sam se koliko smo se dobro snašli budući da nam je ona prvo dijete. Velika je razlika između prvih pola godine kada je samo jela i spavala i sada kada je već prava cura i pokazuje svoj karakter. Ono što me iznenadilo, ali istovremeno i razveselilo jest to koliko je razigrana i živahna. Ne smijemo ni sekunde maknuti pogled s nje jer je već na drugom kraju stana, ali volim što je takva i ne bih je mijenjao ni za što. No, shvatili smo da koliko god bilo teško, sve padne u zaborav kada ugledam taj osmijeh na malom licu ili kada legnemo na spavanje i vidimo svog malog anđela kako spava. U tom trenutku znaš da ništa nije teško i da si uspio u životu", ponosno će nogometaš.

Mladen Šitka / Privatni album
Alexandra se na proslavi svog prvog rođendana divno provela s 30-ak uzvanika

Svaki dan im je, dodaje, nova avantura, izazov, i svaki je ispunjen smijehom i uzbuđenjem.

Sam se u ulozi oca snašao, kaže, dosta dobro. Od prvog dana mijenja pelene i pazi na malenu.

"Nije sve idealno, živahna je i muče je zubići ovih dana, no uspijevamo sa svime izaći na kraj. Anita se u svemu jako dobro snašla, ona je odgovorna za većinu brige oko naše Alexandre, ona sve s lakoćom obavlja, a ja uspijevam naći vremena i odmoriti se nakon treninga u dodatnoj spavaćoj sobi", otkriva ponosni tata. "Ona je na kraju ipak naša mezimica i često joj ne možemo odoljeti, a da joj ne udovoljimo u svemu", zaključio je Musa.

Mladen Šitka / Privatni album
Rođendan je proslavljen u znaku Minnie Mouse, koja je djevojčici najdraži lik iz crtića

Linker
20. travanj 2024 16:19