Rat na Twitteru

Musk objavio prijedlog za mir u Ukrajini, zauzvrat dobio psovke, a javio se i Zelenski

Američki milijarder odlučio je biti mirotvorac i ukrajinskom predsjedniku poručio da demilitarizira zemlju, odustane od anektiranog teritorija i u konfliktu s Rusijom ostane - neutralan

Nakon što se osebujni Elon Musk, izvršni direktor Tesle nepozvan odlučio javno uplesti u konflikt između Ukrajine i Rusije pod izgovorom da želi samo biti mirotvorac, reakcije na njegove stavove pljušte sa svih strana. Naime, na svom Twitter profilu ustvrdio je da bi se nedavni referendum na okupiranom teritoriju Ukrajine, koji je Rusija nezakonito anektirala, trebao ponoviti pod nadzorom UN-a, a smatra da i u tom konfliktu Ukrajina treba biti – neutralna.

image

Unatoč Muskovim stavovima, Ukrajina i zelenski imaju veliku podršku slavnih Anerikanaca, pa je u Kijevu bila i glumica Jessica Chastain

OFFICE OF THE PRESIDENT OF UKRAI/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA OFFICE OF THE PRESIDENT OF UKRAI/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Jedan mu je ukrajinski diplomat nediplomatski poručio da odj**e, a Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je postavio anketu na svom Twitteru "Koji vam se Elon Musk više sviđa? Onaj koji podržava Ukrajinu, ili onaj koji podržava Rusiju?"

Odgovora na ovu objavu bilo je puno, i naravno velika je većina za onog Muska koji podržava Ukrajinu.

No američki milijarder i dalje na Twitteru razvija svoju teoriju uvjeren da je u pravu.Vjeruje da je nuklearni rat malo vjerojatan, ali moguć ishod ovog sukoba.

‘‘Rusija provodi djelomičnu mobilizaciju. Idu u punu ratnu mobilizaciju ako je Krim u opasnosti. Smrt s obje strane bit će razorna. Rusija ima tri puta više stanovnika od Ukrajine, tako da je pobjeda Ukrajine malo vjerojatna. Ako vam je stalo do naroda Ukrajine, tražite mir" poručio je Zelenskom.

image

Elon Musk s mamom Mayom Musk koja svog sina opisuje kao dražesnu, ljubazni i vrlo pažljivu osobu

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ali i zaboravio da su se početkom rata vodili mirovni pregovori u kojima je Rusija između ostalog zahtijevala da se Ukrajina odrekne anektiranog Krima, s čime se i Musk slaže, kao što se i slaže s tim da se Ukrajina potpuno demilitarizira. No ukrajinski narod se odlučio braniti pa su se i mirovni razgovori raspali.

Nakon prošlotjednih nelegalnih referenduma i pripojenja dodatne četiri regije Rusiji, ukrajinski predsjednik poručio je: "Ruska provedba takozvanog krimskog scenarija i još jedan pokušaj aneksije ukrajinskog teritorija značit će da nemamo o čemu razgovarati s ovim predsjednikom Rusije."

Unatoč što Elon Musk misli drugačije.

Linker
24. travanj 2024 10:40