FRANK MICELOTTA/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Smrt i drugi štosevi

Najpraćeniji youtuber reagirao na vijest o svojoj smrti: ‘Zašto ovo ima 100.000 lajkova?‘

Slavni YouTuber čiji kanal ima 130 milijuna pretplatnika, oglasio je da je živ i opovrgao lažnu objavu ‘počivao u miru‘ čudeći se što fanovi nisu puno više tugovati za njim.

Slavni YouTuber čiji kanal ima 130 milijuna pretplatnika, oglasio je da je živ i opovrgao lažnu objavu ‘počivao u miru‘ čudeći se što fanovi nisu puno više tugovati za njim.

Poduzetni YouTuber MrBeast živ je i zdrav. Vijest da je nenadano preminuo - koja ovih dana hara društvenim mrežama - prihvatio je kao neslanu šalu. U početku nije reagirao na priču o tome da ga više nema kako bi vidio kako će se situacija razvijati, no kad se vijest o njegovoj "smrti" počela širiti, a fanovi počeli ostavljati "R.I.P" komentare, 25-godišnji Amerikanac pravog imena Jimmy Donaldson, oglasio se i opovrgao trač. Pritom ga nije zasmetala sama lažna tvrdnja nego činjenica da je prikupila oko 160.000 lajkova. Baš ga je to navelo da se oglasi.

"Čovječe, zašto ova objava ima više od 100 tisuća lajkova? Lol", napisao je Donaldson dan nakon što je lansirana vijesti da je umro. Kako god bilo, zbunjeni tviteraši više nisu znali što se događa.

Naime, Jimmy Donaldson jedan je od najutjecajnijih zvijezda na YouTubeu. Njegov kanal je u siječnju ove godine dosegao 130 milijuna pretplatnika. Počeo je kao 13-godišnjak, a njegov početni sadržaj bavio se bogatstvom drugih, tada uspješnijih YouTubera. Bio je provokativan, duhovit, katkad zločest, ali uvijek zabavan - zbog čega se naposljetku proslavio. Danas ima tvrtku s tridesetak uposlenika, njegov sadržaj vrvi od izazova, nagradnih igara i zafrkancije na svačiji, pa i vlastiti račun, stoga se u početku opravdano mislilo da je priča o njegovoj smrti zapravo štos. To je bilo dovoljno da se preko 100.000 fanova iskreno rastuži.

image

MrBeast danas je zvijezda

CASEY FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Što?! Umro je?!" glasili su komentari. Naime, lažna informacija počela se dijeliti unatoč upozorenju Twittera da ta objava nema relevantan izvor, navodi Insider.

Jimmyju Donaldsonu skromna brojka ožalošćenih komentara u usporedbi s morem pregleda na njegovom kanalu, nije ni za "pod zub". I kad se mislilo da priča o lažnoj smrti završena javio se lik koji je u šali ili ne, ustvrdio da je on krivac za tu priču.

image

Utjecajni YouTuber na nedavnoj dodjeli
Nickelodeon Kids‘ Choice Awards

FRANK MICELOTTA/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK

"Ustao si iz mrtvih samo da mi odgovoriš na tweet. Obrisat ću sve ako mi pošalješ 10.000 dolara", zatražio je.

Nakon toga Donaldson se više nije javljao, a utihnuo je i autor tweeta kodnog imena @ExtremeBlitz. Sad se napeto iščekuje što će Donaldson novo smisliti na svom kanalu, možda uz novi, urnebesan izazov oglasi "osmrtnicu" autora tweeta koji je sve zakuhao.

Linker
29. travanj 2024 05:20