BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Konačna presuda

Najstroža kazna za holivudskog glumca, ali i Scijentološku crkvu

Zvijezdu popularnog serijala ‘Lude sedamdesete‘, pet je žena optužilo za silovanje, od kojih su tri bile pripadnice Scijentološke crkve čiji je glumac sljedbenik od djetinjstva. Sud je prihvatio svjedočenje samo dviju žena i dosudio mu najstrožu moguću kaznu.

Zvijezdu popularnog serijala ‘Lude sedamdesete‘, pet je žena optužilo za silovanje, od kojih su tri bile pripadnice Scijentološke crkve čiji je glumac sljedbenik od djetinjstva. Sud je prihvatio svjedočenje samo dviju žena i dosudio mu najstrožu moguću kaznu.

Američki glumac Danny Masterson osuđen je na 30 godina do doživotne robije zbog silovanja dviju žena s kojima je bio član Scijentološke crkve. Nemili događaji zbili su se u periodu od 2001. do 2003., u vrijeme kada je glumac stekao planetarnu slavu sa serijom ‘‘Lude sedamdesete‘‘ u kojoj je glumio uz Ashtona Kutchera i Milu Kunis. Dvije žene koje su ovog seksualnog predatora došle glave, nisu jedine. Na naslovnice je dospio 2017. kada je prvi put optužen za seksualni napad. U ožujku te godine za napastovanje su ga optužile četiri žene, a peta se javila krajem godine tvrdeći da ju je, dok su bili u vezi, "opetovano silovao".

image

Serija ‘Lude Sedamdesete‘ koja se emitirala osam godina donjela mu je svjetsku slavu kao i ostalim glumcima (u žutom prsluku)

20THCENTFOX COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

Tri od pet tada žrtava bile su članice Scijentološke crkve u kojoj je glumac od djetinjstva, a druge dvije tužiteljice, glumice Chrissie Carnell Bixler i Bobette Riales, bile su s njim u vezi. Optužnica na temelju svjedočenja triju žena podignuta je 2020., a on je i tada, kao i 2017. tvrdio da je nevin.

“Od prvog dana poričem nečuvene optužbe protiv mene. Organi za provedbu zakona istražili su ove tvrdnje prije više od 15 godina i utvrdili da su neutemeljene”, izjavio je tada.

No to mu očito nije pomoglo. Dobio je najveću moguću kaznu za tu vrstu zločina, osuđen je na temelju svjedočenja dvije žene jer je ono od treće odbačeno. I dok su napastovane žene u sudnici slavile, njegova supruga, bivša manekenka Bijou Phillips nije mogla suspregnuti suze. Par je u braku od 2011., a tri godine kasnije dobili su kćer Fiannu i obitelj mu je podrška sve ove godine sudđenja. Danny Masterson zaljubljen je u svoju kćer i većina postova na njegovim društvenim mrežama bile su fotografije njegove ljubimice.

image

Supruga Bijou Phillips podrška mu je sve ove godine

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Osim života nesretnih žena i vlastite obitelji, uništio je i vlastitu karijeru. Osim u popularnoj seriji ‘‘Lude sedamdesete‘‘ koje su ga napravile vidljivim, glumio je u drugom nastavku popularnog filma ‘‘Beethoven‘‘, dvije godine glumio je i u sitcomu ‘‘Sybill‘‘ sa Sybill Shepard u glavnoj ulozi, igrao je još u raznim televizijskim projektima i filmovima, a posljednji veliki posao bila mu je uloga u Netflixovoj humorističnoj seriji ‘‘The Ranch‘‘ uz Sama Elliotta, Ashtona Kutchera i Elisha Cuthberta. Nakon dvije sezone, 2018. izbačen je iz serije zbog optužbi za silovanje.

Na suđenju je bila i glumica Leah Remini, bivša pripadnica Scijentološke crkve koju je napustila 2013. koja od tada otkriva sve tajne te mistične organizacije. O scijentolozima je snimila dokumentarnu seriju ‘‘Leah Remini: Scientology and the Aftermath‘‘ i objavila bestseler memoare - "Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology".

image

Uz Ashtona Kutchera glumio je u ‘Ludim sedamdesetima‘ i i svojoj posljednjoj seriji ‘The Ranch‘

ANNA WEBBER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Ona je nakon izricanja presude posrnulom glumcu na svojim društvenim mrežama napisala: ‘‘Laknulo mi je što će ovaj opasni silovatelj biti izvan ulice i neće moći napadati i silovati žene uz pomoć scijentologije, kriminalne organizacije vrijedne više milijardi dolara koja je oslobođena od poreza.‘‘ Dodala je i kako je Danny Masterson više od dva desetljeća izbjegavao odgovornost za svoje zločine u kojem ga je poticala i štitila crkva, i da je presuda u četvrtak bila optužnica protiv crkve i njezina vodstva.

Linker
30. travanj 2024 17:35