Posveta obitelji

Najveća podrška Danijela Subašića je njegova supruga: Od zabranjene ljubavi do 20 godina veze

Danijel Subašić je uz ovacije gledatelje napustio utakmicu između Hajduka i Šibenika u 24. minuti i time završio svoju igračku karijeru. Sinčić Antonio ocu je dotrčao u naručje, a Danijel je na konferenciji još jednom naglasio da mu je obitelj na prvom mjestu i da se sada veseli provesti zasluženi odmor upravo uz svoje najmilije.

Danijel Subašić završio je svoju igračku karijeru napustivši utakmicu na Poljudu između Hajduka i Šibenika u 24. minuti. Upravo se na tu minutu odlučio u čast svom velikom prijatelju Hrvoju Ćustiću koji je 2008. tragično preminuo s 24 godine. Ovaj čin bio je samo još jedan dokaz koliko 39-godišnji vratar drži do svojih najmilijih.

image
TOM DUBRAVEC CROPIX

Subašić je za prvu momčad Bijelih upisao 133 službena nastupa, a branio je još i za Zadar i Monaco te je bio prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. na kojem su Vatreni osvojili srebrnu medalju. Upravo taj trenutak je na konferenciji za novinare istaknuo među najboljima u cijeloj karijeri.

Na istoj konferenciji se zahvalio Hajduku - od predsjednika, direktora, suigrača pa sve do čistačica. Ipak, nije skrivao da se sada iskreno veseli vremenu koji će provesti sa svojom obitelji.

image
TOM DUBRAVEC CROPIX

"Bitno je da je familija uvijek uz tebe, osmijeh i pozitiva ide kroz sve dalje. Ako je netko nekad zapinja noge, nema veze, idemo dalje. Oni koji su bili na početku moga puta sa mnom su sa mnom i danas i hvala im na tome", rekao je Subašić. Našalio se da velike fešte neće biti jer mora sina Antonija ujutro odvesti u vrtić.

Ono što mu sigurno treba je zasluženi odmor koji će provesti s najbližima. "Odmor, odmor totalni od svega. Laganica. Dite, vrtić, trening, igrat padel, tenis. Dok igraš, svi sve rade za tebe, ti si Bog. Sad Suba mora radit za druge, sad ja moram ići na pijacu", našalio se.

image
ANTE CIZMIC CROPIX

Iako je ovo vrlo emotivan period za bivšeg golmana, kojem će trebati neko vrijeme da se slegnu dojmovi, bezuvjetnu podršku će imati od supruge Antonije. Njihova ljubav seže u srednjoškolske dane. Danijel je tada branio za Zadar i mladu reprezentaciju, a Antonia je pohađala studij pedagogije na Sveučilištu u Zadru. "Kada je još kao srednjoškolac s Antonijom ušao kroz kućna vrata, znali smo da će to biti naša buduća snaha. I iako je bio tek klinac, nismo pogriješili" ispričali su za Gloriju roditelji Zadranina.

image
INSTAGRAM

Iako se njezin otac Ante protivio toj vezi jer se nije mirio s činjenicom da je Danijelov otac pravoslavne vjeroispovijesti, zbog čega je kćeri čak i prijetio, Danijel i Antonia dokaz su da prava ljubav sve pobjeđuje. Započeli su zajednički život, a potpuni mir su pronašli tek u Monacu, a obiteljske razmirice su u konačnici riješili.

Najljepši trenuci za obitelj stigli su dolaskom njihovog sinčića Antonija koji je ime dobio po svojoj majci. Iako su u to vrijeme živjeli u Monte Carlu, u Hrvatsku su se vratili kako bi Antonia rodila sina. Život izvan Lijepe naše omogućio im je da neko vrijeme skrivaju trudnoću pa se tek u veljači 2019. saznalo da obitelj čeka prinovu, a sinčić je na svijet došao u svibnju.

image
TOM DUBRAVEC CROPIX

Sin Antonio, njegov najveći ponos, dotrčao mu je jučer u naručje kada je Danijel napustio teren. Nije mogao suzdržati emocije zbog reakcije koja je stizala s tribina, a maleni je u očevim rukama također zaplakao. Lijepa supruga i ovaj se put držala podalje od kamera, ali Danijel je u već nekoliko navrata naglasio da iako nije na tribinama, ne znači da ga ne bodri.

image
INSTAGRAM

Naime, njegova supruga nije ga pratila čak ni na utakmicama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, sve kako bi izbjegli medijsku pozornost. Subašić je tada tek kratko rekao: "Samo neka Antonia stoji u našoj maloj fan zoni, u našem stanu u Zadru. Prijateljica Ana joj peče najbolje bruskete na svijetu i zajedno gledaju utakmice".

Njihov odnos Danijel je najbolje opisao prije nekoliko godina kada je oduševio obožavatelje zajedničkom fotografijom na društvenim mrežama. "Moja žena, moja stijena, moja kraljica", napisao je bivši vratar.

Linker
17. travanj 2024 17:11