Vraća se na film nakon ‘otkazivanja‘

 ISOPIX/SHUTTERSTOCK
Novi početak

Nakon 25 godina Johnny Depp ponovno u ulozi redatelja

Poslije 25 godina, kada je debitirao kao redatelj vesterna s Marlonom Brandom, Johnny Depp snimat će film o talijanskom umjetniku Amedeu Modiglianiju s Al Pacinom u sporednoj ulozi.

Poslije 25 godina, kada je debitirao kao redatelj vesterna s Marlonom Brandom, Johnny Depp snimat će film o talijanskom umjetniku Amedeu Modiglianiju s Al Pacinom u sporednoj ulozi.

Uoči premijere povijesnog spektakla "Jeanne du Barry" na filmskom festivalu u Cannesu kojim se Johnny Depp vraća na veliko platno, holivudski glumac zatekao je zabavljačku industriju viješću da nastavlja priču započetu prije gotovo četvrt stoljeća.Tada je, naime, debitirao kao redatelj suvremenog vesterna "The Brave" i pritom uspio nagovoriti Marlona Branda da prihvati jednu od glavnih uloga.

image

Johnny Depp s Marlonom Brandom 1995. u filmu ‘Don Juan DeMarco‘

SNAP/SHUTTERSTOCK

Čini se da će glumac ove godine ponoviti sličan obrazac: prihvatio se režije filma s još jednom holivudskom legendom, Alom Pacinom. I to kakvog filma: riječ je o biografskom spektaklu radnog naziva "Modi" o talijanskom umjetniku Amedeu Modiglianiju. Doznaje se kako će se Depp fokusirati na posljednje godine Modiglianijeva života, kada se u borio s bolešću, siromaštvom i ovisnošću te osvijetliti njegov kompliciran odnos s muzom i ljubavnicom, Jeanne Hébuterne. Naslovna uloga pripala je talijanskom glumcu Riccardu Scamarciju, a Al Pacino prihvatio je ulogu kolekcionara umjetnina, Mauricea Gangnata, što je Depp ovih dana osobno potvrdio. Radnja filma oživljava "kaotičan niz događaja na ulicama Pariza 1916., tijekom I. svjetskog rata, kad Modigliani namjerava pobjeći iz grada. I baš tada susreće kolekcionara koji bi mu mogao promijeniti život", piše The Guardian. Pretpostavljalo se da će Al Pacinu pripasti naslovna uloga, no Depp je 83-godišnjem glumcu ipak namijenio rolu mecene pariških umjetnika čija su djela na početku 20. stoljeća bila previše avangardna ili bolje rečeno, suviše "drugačija" da bi ih likovni kritičari prihvatili. Platna koja danas vrijede milijune dolara tada se baš nisu prodavala, stoga je Maurice Gangnat pomagao siromašne umjetnike koliko je mogao. Zauzvrat su mu darovali svoja djela, a u znak zahvalnosti, impresionist Pierre-Auguste Renoir 1916. je naslikao njegov slavni portret, što pokazuje u kojoj mjeri je velikodušni mecena važan lik u filmskoj pripovijesti o Modiglianiju.

image

Novi film Johnnyja Deppa otvorit će Filmski festival u Cannesu

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Snimanje će početi najesen, u Budimpešti, scenarij se se temelji na drami Dennisa McIntyrea, a za veliko platno adaptirao ga je bračni par scenarista, Jerzy i Mary Olson- Kromolowski.

Pa ipak, biografski film o jednom od najvećih umjetnika nije Deppov povratak "u sedlo" nakon što je "otkazan" zbog tvrdnji bivše supruge Amber Heard kako ju je zlostavljao dok su bili u vezi te tijekom njihovog braka. Njegov povratnički projekt bit će spektakl "Jeanne du Barry", prvi film koji je snimio poslije trogodišnje pauze, navodi Deadline. Priča prati uspon i pad jedne od najpoznatijih ljubavnica (i moćnica iz sjene) na francuskom dvoru, Jeanne du Barry, a tim naslovom otvara se Filmski festival u Cannesu 16. svibnja.

image

Amber Heard sa sestrom Whitney Heard tijekom suđenja u Virginiji

SHUTTERSTOCK

Čini se kako sve što se još prošle godine pisalo o njemu, pada u zaborav: otkako je lani, na sudu u Virginiji, dobio spor zbog klevete pokrenut protiv bivše supruge te odštetu od oko 15 milijuna dolara, Depp definitivno prestaje biti holivudska parija. Rehabilitirala ga je uloga francuskog kralja Luja XV. u povijesnoj ljubavnoj priči, no direktor Filmskog festivala u Cannesu, Thierry Frémaux, suočio se s lavinom kritika zbog odluke da baš tim naslovom otvori prestižnu filmsku reviju. Evo što je odgovorio kritičarima ."Da je Johnnyju Deppu bilo formalno zabranjeno raditi, bilo bi drugačije, ali to ovdje nije slučaj”, zaključuje Frémaux.

Linker
01. svibanj 2024 19:07