Ostavka

Nakon napada javnosti, Ashton Kutcher pokajao se i donio tešku odluku: ‘Moram podnijeti ostavku‘

Nakon što je zajedno sa suprugom Milom Kunis razbjesnio javnost jer su napisali pismo podrške optuženom i na kraju osuđenom silovatelju, glumcu Dannyju Mastersonu, Kutcher se zbog nepromišljenog postupanja pokušava ‘oprati‘ na sve načine.

Nakon što se otkrilo kako su Ashton Kutcher i Mila Kunis sudu poslali pismo kako bi istaknuli dobre osobine svog prijatelja, glumca Dannyja Mastersona koji je nedavno osuđen na 30 godina zbog silovanja, pali su u nemilost američke javnosti.

U svom pismu Kutcher je hvalio svog prijatelja i kolegu iz serije ‘‘Lude sedamdesete‘‘ kao "izvanredno poštenog ljudskog bića, koji mu je pomogao da se drži podalje od droge i kako je uvijek s ljudima postupao pristojno i velikodušno". No ni njegovo pismo, ni pismo Mile Kunis kao ni ostalih kolega, nije pomoglo posrnulom glumcu. A oni su pali u nemilost javnosti i obožavatelja.

Optužili su ih da podržavaju seksualnog predatora, a oni su se probali nemušto ispričati putem video poruke u kojoj su objasnili da ničime nisu omalovažavali njegove žrtve.

image

Ashton Kutcher i Mila Kunis objavili su video u kojem su probali opravdati svo je pismo podrške Dannyju Mastersonu

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Sada iz te nezgodne situacije izvlače kako znaju i umiju pa je Ashton Kutcher ovih dana objavio kako se povlači s mjesta predsjednika uprave Thorna, organizacije za borbu protiv seksualnog zlostavljanja djece, koju je osnovao 2009. s tadašnjom suprugom Demi Moore.

"Žrtve seksualnog zlostavljanja bile su oduvijek ušutkivane, a izjava koju sam predao još je jedan bolan primjer ispitivanja žrtava koje su bile dovoljno hrabre da podijele svoja iskustva. Nakon što smo moja supruga i ja proveli nekoliko dana u osobnom razmišljanju i razgovorima s preživjelim žrtvama nasilja te zaposlenicima i vodstvom u Thornu, odlučio sam da kao odgovorna osoba moram podnijeti ostavku na mjesto predsjednika uprave. Ne mogu dopustiti da moja pogreška u prosudbi odvrati pažnju od naših napora i djece kojoj služimo", napisao je između ostalog u svojoj ostavci upućenoj voditeljima organizacije. Kutcher se također ispričao žrtvama seksualnog napada i onima koji su stali u njihovu obranu.

image

Dan nakon što je objavio da napušta mjesto direktora Thorna, glumac je s obitelji viđen u parku

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Misija uvijek mora biti prioritet i želim se od srca ispričati svim žrtvama seksualnog nasilja i svima u Thornu koje sam povrijedio onim što sam učinio. Jako mi je žao zbog toga. Ostajem ponosan na ono što smo postigli u proteklom desetljeću i nastavit ću podržavati Thornov rad. Hvala vam na vašem neumornom radu i predanosti ovom cilju."

Linker
17. rujan 2023 13:38