PROFIMEDIA
Duhovi iz prošlosti

Nakon svađe s bivšim ljubavnikom i kolegom iz benda, Boyu Georgeu prijeti bankrot

Boyu Georgeu prijeti bankrot nakon što mu je propala firma zbog milijun funti duga prema bivšem ljubavniku i kolegi iz benda Culture Club.

Boyu Georgeu prijeti bankrot nakon što mu je propala firma zbog milijun funti duga prema bivšem ljubavniku i kolegi iz benda Culture Club.

Visoki sud naredio je zatvaranje tvrtke Boya Georga zbog dugova prema njegovom bivšem kolegi i dečku iz Culture Cluba, Jonu Mossu. Pjevača benda, basista Michaela Craiga i gitarista Roya Haya Moss je tužio zbog gubitka prihoda nakon što je "izbačen" 2018. U siječnju je George rekao: "Osjećam da imam mnogo razloga za uzrujavanje, ali prema svom najboljem znanju moram ukloniti svaku stvarnu mržnju prema njemu." Izvansudski su se nagodili u ožujku, tjedan dana prije suđenja na Visokom sudu, a grupa je pristala odmah platiti Mossu 1,75 milijuna funti.

image
PROFIMEDIA

Moss sada poduzima daljnje korake kako bi došao do novca. Bubnjar podnosi zahtjeve za stečaj Boya Georgea i Michaela Craiga. Odvjetnik dvojice kolega iz benda zamolio je sutkinju Catherine Burton da odgodi ročište kako bi vjerovnici mogli razmotriti prijedloge za Individualni dobrovoljni sporazum. Riječ je o službenim ugovorima koji ljudima omogućuju da naprave planove za otplatu dugova umjesto da odu u bankrot.

image
PROFIMEDIA

Moss, jedan od osnivača hit pop benda novog vala iz 1980-ih, tvrdio je da ga je njihov menadžer "izbacio" iz grupe nakon 37 godina zajedničkog sviranja i turneja. Šestodnevno suđenje trebalo se održati kako bi se utvrdila vrijednost imena Culture Cluba, dobit koju je bend ostvario od navodnog izbacivanja Mossa i iznos na koji bi mogao imati pravo. Međutim, u sudskom nalogu izdanom 21. ožujka stoji da se grupa složila da treba donijeti presudu u korist gospodina Mossa, pri čemu će mu njegovi bivši kolege iz benda odmah platiti 1,75 milijuna funti.

Linker
28. travanj 2024 02:20