Sretna Korona

Neobični ljubimac Dušana Bućana ima novi dom: ‘Za Koronu je bolje da je sa svojima‘

Nemaju sve divlje svinje sreću kao ona koju je u šumi nedaleko svog imanja pronašao svestrani glumac, voditelj i avanturist, i od nje napravio kućnu ljubimicu koja od nedavno živi s drugim pripitomljenim svinjama u skloništu Lovačkog društva Šljuka gdje si je našla dečka.

Dok su mnogi pajceki nažalost završili kao slastan objed na blagdanskom stolu, jedna prasica, imenom Korona za Božić je uživala sa svojom obitelji. Naime glumac i TV voditelj Dušan Bućan prije dvije godine pronašao je tek rođenu divlju svinju koju je udomio i odgojio kao pravog kućnog ljubimca.

U odgoju je pomagalo i njegovo četvero pasa pa se Korona, nađena usred pandemije, više ponašala kao pas nego kao svinja. Zavoljela je nogomet, uživala u šetnjama šumom, jedino je bila malo oprezna u druženju s Dušanovim konjima.

image

Dušan je prije dvije godine pronašao tek rođenu divlju svinju koju je udomio i odgojio kao pravog kućnog ljubimca

DAMIR KRAJAC/CROPIX CROPIX

Od nedavno je Korona našla novi dom jer je imanje nedaleko Karlovca gdje je živjela sa svojim gazdama, Dušanom Bućanom i njegovom suprugom Sarom Hdaghom, postalo premalo. Sada živi s drugim pripitomljenim divljim svinjama koje su odrasle u zatočeništvu u Lovačkom društvu Šljuka u Glini.

"Zahvalio bih im se na susretljivosti i brizi, ona živi u velikom ograđenom prostoru s ostalim svinjama, sretna je i vesela, našla si je čak i dečka, jednog zgodnog vepra i mi se nadamo da bi uskoro mogli postati ‘baka‘ i ‘djed‘. Često je posjećujemo, tako je bilo i za ove blagdane kada smo joj odnijeli njezine omiljene slastice. A to su uglavnom pekarski proizvodi pa je dobila kiflice, burek od sira i mesa, orehnjaču i makovnjaču", priča nam Dušan Bućan koji je Koronu pronašao u šumi nedaleko svog imanja, kao malu bebu s pupkovinom na sebi.

image

Dušan Bućan i Sara Hdagha na svom seoskom imamju žive s tri psa, četiri mačke i dva konja

DARKO TOMAS/CROPIX CROPIX
image

Ljetos im je uginuo četrvti pas što je na veselom imanju izazvalo veliku tugu

DARKO TOMAS/CROPIX CROPIX

"Mame joj nije bilo u blizini i bilo mi ju je žao ostaviti jer sam znao da neće preživjeti. Hranili smo je na dudu, spavali s jednim okom otvorenim da vidimo hoće li preživjeti, a kada je stasala dobila je svoje gnijezdo kraj kuće. No sada puno više uživa jer živi sa svojima, užasno je inteligentna, veseli nam se kada dolazimo i sretni smo zbog nje. Svinje su zaista posebna bića, ako im date ljubav oni će je stostruko uzvratiti. Iako je po karakteru nježna ipak je to sa svojih 150 kilograma nevjerojatno moćna životinja. Tako da je bolje za nju da se druži sa sebi ravnima", rekao nam je Dušan.

Linker
23. travanj 2024 08:03