Američki predsjednik sa suprugom 1962. u Washingtonu

 UNDERWOOD ARCHIVES/UIG/SHUTTERSTOCK
Američka ‘Kruna‘

Netflix priprema seriju o američkoj ‘kraljevskoj obitelji‘ Kennedy

Događaje iz burnog života Johna Fitzgeralda Kennedyja obradit će na jednak način na koji su se pozabavili tajnama britanske kraljevske obitelji.

Događaje iz burnog života Johna Fitzgeralda Kennedyja obradit će na jednak način na koji su se pozabavili tajnama britanske kraljevske obitelji.

Kada završi šesta, posljednja sezona "Krune", neće trebati dugo čekati na još jedan, podjednako atraktivan Netflixov projekt temeljen na stvarnim osobama i događajima. Streaming div priprema dramsku seriju o američkoj "kraljevskoj obitelji" Kennedy. Temeljit će se na knjizi o Johnu F. Kennedyju "Coming Of Age In The American Century 1917.-1956.", švedsko-američkog povjesničara i pisca, Fredrika Logevalla, otkriva Variety . Objavljena je prije tri godine, a čitateljima je zasad dostupan prvi dio planirane dvotomne biografije o jednoj od najintrigantnijih ličnosti u američkoj povijesti. Istražuje (buran) život Johna Fitzgeralda Kennedyja od rođenja do razdoblja kada je postao senator Massachusettsa, savezne države koja je od tog trenutka postala njegova izborna tvrđava.

Već je sada jasno da će novi projekt privući gledatelje, premda je na samom početku: izvršni producent je dobitnik Oscara i jedan od najboljih holivudskih scenarista, Eric Roth. Zaslužan je za scenarij hvaljenog filma "Ubojice Cvjetnog mjeseca" redatelja Martina Scorsesea, iza sebe ima šest nominacija za nagradu Američke filmske akademije, a dobio ju je za scenarij kultnog filma "Forrest Gump". Dovoljno je reći to da je Roth napisao scenarij hita "Zvijezda je rođena" s Lady Gagom i Bradleyjem Cooperom.

Kada je riječ o obitelj Kennedy, Roth ima na pretek materijala za sočnu seriju: bit će to američki odgovor na seriju "Kruna", s podjednako intrigantnim zapletima. S pravom se očekuje da će se novi Netflixov projekt pozabaviti tajnama poznate obitelji Kennedy, doduše, možda nešto dublje od onog koliko se uspjelo zagrebati po prošlosti britanske obitelji Windsor. Interes koji je izazvala vijest da se sprema američka inačica „Krune” već sad jamči zavidnu gledanost. Zasad nije poznata raspodjela uloga, dakako, s nestrpljenjem se očekuje tko će tumačiti naslovnu rolu, kao i ulogu Jacqueline Kennedy Onassis kada će serija doći do trenutka u kojem legendarna Jackie postaje dio moćne obitelji.

Linker
27. travanj 2024 02:14