emma corrin

Netflixova zvijezda je nebinarna osoba pa traži da se uvedu rodno neutralne nagrade

Mlada britanska glumica sebe definira kao onu koja se ne pronalazi ni u muškom ni u ženskom spolu pa joj teško pada kada je nominiraju za nagrade za ženske uloge.

Britanska glumica Emma Corrin, koja je prošle godine osvojila Zlatni globus za ulogu mlade princeze Diane u četvrtoj sezoni Netflixove serije Kruna, krenula je u kampanju da se kategorije najboljeg glumca i najbolje glumice na glavnim filmskim nagradama spoje u jednu - bez spolova.

"Nadam se da će se to u budućnosti u i dogoditi. Teško mi je pokušavati u svojoj glavi opravdati to što nisam binarna i što sam nominirana u ženskim kategorijama", rekla je ovih dana za BBC News.

Ova mlada glumačka zvijezda koja iza sebe ima hvaljene uloge u filmovima Lady Chatterley‘s Lover i Misbehaviour, sebe definira kao nebinarnu osobu i kao takva se ne vidi niti u jednom spolu.

image

Emma Corrin kao princeza Diana u Netflixovoj seriji ‘Kruna‘ i

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

"Mislim da je vidljivost ključna u ovim stvarima. Moje putovanje bilo je dugo i preda mnom je još dug put. Previše smo navikli definirati sami sebe. Društvo funkcionira unutar tih binarnosti, a meni je trebalo puno vremena da shvatim da postojim negdje između. I još uvijek nisam sigurna gdje je to", rekla je glumica objasnivši zašto na njezinim društvenim mrežama uz oznaku spola piše - oni/njima.

image

Sa Davidom Dawsonom i Harryjem Stylesom u novom Amazonovom filmu ‘My Policeman‘

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
image

U filmu ‘Lady Chatterley‘s Lover‘ po istoimenoj noveli D.H. Lawrencea

SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

Smatra da će se time da se unese bezrodnost nagrada dati prilika i priznanje osobama koje se poput nje nebinarne, queer ili transrodne.

Oko njezinih razmišljanja oglasio se i glasnogovornik nagrade Bafta koji je rekao da je organizacija "uključena u proaktivne i promišljene konzultacije o ovoj temi". Vjeruje se da i Akademija filmskih umjetnosti i znanosti koja stoji iza Oscara provodi istraživanje i raspravlja o tom pitanju. Rasprava o rodno slobodnim kategorijama sve je šira, a glazbena industrija u tome prednjači. Glazbene nagrade Grammy od 2012. su rodno neutralne, dok je Brit Awards ove godine spojio muške i ženske solo kategorije u kategoriju izvođača godine.

image

Emmu Corrin smatraju modnom ikonom

JAMES SHAW/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prvoplasirana Adele otišla je kući s prvim peharom. Međutim, u svom je govoru rekla: "Razumijem zašto se naziv ove nagrade promijenio, ali stvarno volim biti žena i biti umjetnica. Stvarno sam ponosna na nas žene u ovom poslu."

Sada treba vidjeti koliko će filmaši imati sluha za ovu ideju mlade britanske glumice koja unatoč svom rodnom neopredjeljenju, fantastično glumi ženske uloge.

Linker
20. travanj 2024 21:28