Prikuplja hrabrost

Neugodan susret: Shakira srela Gerarda Piquea na utakmici njihovog starijeg sina

Sjedili su svatko na svojoj strani igrališta, svatko sa svojom majkom, pazeći da ih fotografi ne snime zajedno.

Raspad veze s Gerardom Piqueom nije jedina nevolja s kojom se mora nositi kolumbijska pop zvijezda, Shakira. Španjolski sudovi naložili su joj da ne napušta zemlju zbog skorog suđenja za poreznu prijevaru! Datum nije određen, no vjeruje se da je tek dani dijele od sudskog postupka na kojem će morati dokazati nedužnost zbog utaje čak 12,1 milijuna funta.

Ne uspije li, prijeti joj kazna od osam godina zatvora i globa od 19,2 milijuna funta. Optužnica od šest točaka tereti je za neplaćanje poreza od 2012. do 2014. Problem je u tome što porezne vlasti tvrde da se u Barceloni nastanila već godinu dana nakon što je 2011. započela vezu s nogometašem, premda se prijavila tek 2015., od kada plaća porez.

Prema španjolskom zakonu Shakira je (iako je kolumbijska državljanka), dužna platiti porez Španjolskoj ako je ondje živjela 183 dana neprekidno. Pop zvijezda koja je ionako istraumatizirana rastavom i poniženjem koje joj je priuštio bivši, odlučno opovrgava optužbe i tvrdi da je od 2012. do 2014. bila prijavljena na Bahamima, a u Barcelonu je dolazila povremeno.

image

S bivšim partnerom 2017., u Barceloni.

JOMO/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Odbila je ponudu za nagodbu porezne službe u srpnju ove godine jer je uvjerena da će na sudu dokazati kako tijekom spornog razdoblja nije boravila u Barceloni više od tri mjeseca bez prekida, piše Mirror. Nesmiljeni poreznici navodno imaju račune njenog frizera u Barceloni (lako su ih nabavili jer frizer porezni obveznik) u razdoblju kada ona tvrdi da nije bila u gradu. Ali, Shakira je tvrd orah. Ne da se uplašiti iako je mediji i dalje progone, kao da je ona prevarila bivšeg, a ne on nju.

"Pjevačica je uvijek surađivala i pridržavala se zakona. Kao porezni obveznik slijedila je savjet tvrtke PricewaterhouseCoopers, prestižne, svjetski poznate porezne kompanije. Nažalost, španjolska porezna uprava, (koja gubi jednu od svake dvije tužbe sa svojim poreznim obveznicima), nastavlja kršiti njezina prava i želi pokrenuti još jedan neutemeljen slučaj", stoji u priopćenju njezinog glasnogovornika.

Čeličenje pop zvijezde za sud već je počelo. Naime, nedavno se dogodio "povijesni" susret s bivšim. Točnije, Gerard Pique i pjevačica našli su se na istom mjestu, u isto vrijeme, zbog svoje djece - i pokušavali se ne gledati. Sjedili su prošlog vikenda svako sa svoje strane dječjeg igrališta na školskoj baseball utakmici njihovog starijeg sina Milana. Brata je bodrio i njihov mlađi sin Sasha, a kao posebno pojačanje, Shakira i Pique doveli su svatko svoju mamu.

Pop zvijezda sjedila je s majkom Nidijom, a njezin bivši s mamom Monserat. Atmosfera je među bivšim partnerima bila je kudikamo napetija nego ona na igralištu, a led među njima gotovo se mogao osjetiti. Poslije utakmice bivši partneri jako su pazili da ih se ne fotografira zajedno, premda su se njihovi sinovi, zacijelo, nadali da će jedno drugome barem pružiti ruku. Neugodan susret dogodio se samo nekoliko dana nakon Shakira prvi put progovorila u medijima o njihovom razlazu.

image

Dobrobit sinova na prvom joj je mjestu

JMB/SOLARPIX/PROFIMEDIA

"Šutjela sam i samo sam pokušala sve to procesuirati. Najteže je mojoj djeci. Nevjerojatno im je teško. Paparazzi kampiraju vani, ispred moje kuće, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. I ne postoji mjesto gdje se mogu sakriti od njih sa svojom djecom, osim vlastite kuće", prenosi portal Hollywood Life.

Nova partnerica nogometaša, studentica odnosa s javnošću Clara Chia Marti, nije bila na utakmici što znači da igrač Barcelone ipak pokazuje obzir i poštovanje prema majci svoje djece.

Linker
25. travanj 2024 13:57