Problem za pjevačicu

Neugodna situacija za Taylor: Njezin otac zaradio milijune prodajom njezinih autorskih prava

Otac svjetski poznate pjevačice Taylor Swift - Scott Swift zaradio je 15,1 milijun dolara prodajom kataloga pjesama.

Slavna 33-godišnja kantautorica Taylor Swift još od siječnja 2015. godine zaradila je impresivnih 317,8 milijuna dolara. Novac za nju je prava sitnica, a vrtoglava brojka običnom čovjeku postaje jasnija ako se predoči podatkom da je Taylor svaki dan zaradila više od milijun dolara. Novac je zaradila iznimno uspješnim albumom „1989” koji je samo u prvom tjednu prodan u više od milijun primjeraka te istoimenom turnejom. Popularnost su joj donijeli i brojni unosni ugovori s poznatim brendovima poput Elizabet Arden i Coca-Cole.

image
SHANNA MADISON/NEWSCOM/PROFIMEDIA SHANNA MADISON/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Sada je u medije isplivao detalj da je Taylorin otac, Scott Swift, zaradio 15,1 milijuna dolara zato što je prodao katalog pjesama, odnosno autorska prava Scooteru Braunu u 2019., usred kontroverznih okolnosti, prema izvješću Music Business Worldwidea. U to vrijeme Braun je preko svoje tvrtke naziva Ithaca Holdings, kupio autorska prava Taylor Swift, u vrtoglavom iznosu od 330 milijuna dolara, a Taylorin otac dobio je postotak prodaje.

image
THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

PR menadžer ove svjetski poznate pjevačice rekao je iste godine kako njezin otac nije bio svjestan da prodaje katalog pjesama te da nije imao osjećaj o tome što se događa. "Taylor je za sve to doznala iz novinskih članaka kad se probudila prije nego je vidjela poruku od Scotta Borchettea”, kazao je izvor blizak pjevačici.

image
JOSIAHW/BACKGRID/PROFIMEDIA

Scott Swift, nekadašnji burzovni posrednik, bio je jedan od dioničara Big Machinea u vrijeme kada je katalog tvrtke prodan Braunu. Pet posto vlasništva Scotta Swifta procjenjuje se na pet milijuna dolara od vrtoglavih 300 milijuna koje je Braun sveukupno utrošio za Big Machine. Taylorin otac uložio je više od petsto tisuća dolara u kompaniju u siječnju 2006., izvijestio je MBW, dodajući da je njegov tim potvrdio primitak od 15,1 milijun dolara u kolovozu 2019.

Linker
24. travanj 2024 20:30