Odbačena tužba

Nevjerojatan obrat: Udovac ubijene snimateljice postigao dogovor s Alecom Baldwinom

Umjesto na sud, a možda i u zatvor, holivudski glumac Alec Baldwin nastavlja snimanje filma ‘Rust‘ na čijem je setu ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

Odvjetnik Aleca Baldwina objavio je da su glumac i obitelj nesretno poginule snimateljice Halyne Hutchins postigli nagodbu u tužbi za smrt koju je u veljači protiv Baldwina i njegove produkcijske kuće podignuo udovac Matthew Hutchins.

‘‘Tijekom ovog teškog procesa, svi su zadržali želju učiniti ono što je najbolje za Halynina sina. Zahvalni smo svima koji su pridonijeli razrješenju ove tragične i bolne situacije", rekao je u Baldwinov odvjetnik Luke Nikas.

image

Snimateljica Halyna Hutchins

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Podsjetimo, glumac je snimateljicu nenamjerno ubio pucnjem iz filmskog pištolja u kojem se iz još neutvrđenih razloga našao pravi metak. Tragična nesreća dogodila se na snimanju filma ‘‘Rust‘‘ u kojem Baldwin igra glavnu ulogu i čiji je producent, a osim Halyne Hutchins, Baldwin je teško ranio i redatelja filma Joela Souzu.

image

Alec Baldwin u sceni iz filma Rust s pištoljem s kojim je nenamjerno upucao Halynu Hutchins

SANTA FE COUNTY SHERIFF/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Postigli smo sudsku nagodbu u tužbi za smrt naše Halyne protiv producenata filma, uključujući Aleca Baldwina i Rust Movie Productions, LLC.. Kao dio te nagodbe, naš slučaj će biti odbačen, snimanje filma ‘‘Rust‘‘ će se nastaviti, a ja u projekt ulazim kao izvršni producent. Snimanje se nastavlja u siječnju 2023. Nije mi u interesu upuštati se u predbacivanje ili pripisivanje krivnje producentima ili gospodinu Baldwinu. Svi vjerujemo da je Halynina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i filmska zajednica okupili kako bi odali počast Halyninom posljednjem radu", izjavio je njezin udovac.

image

Glumac koji je sa surpugom Hilarijom nedavno dobio sedmo dijete, uvijek je isticao da mu je obitelj najvća podrška

Andrew H. Walker/Shutterstock Editorial/Profimedia

Po njegovoj želji na set se vraća originalna ekipa, pa čak i redatelj koji smatra da će mu rad na filmu zaliječiti psihičke i fizičke rane.

"Oni od nas koji smo imali sreću provoditi vrijeme s Halynom, znali su da je iznimno talentirana, ljubazna, kreativna i izvor nevjerojatne pozitivne energije. Samo bih volio da ju je svijet upoznao pod drugačijim okolnostima, kroz njezin nevjerojatan rad. U mojim vlastitim pokušajima da se izliječim, bilo kakva odluka da se vratim i završim režiju filma za mene bi mogla imati smisla samo ako u toj priči sudjeluje Matt i obitelji Hutchins. Iako će nastavak rada na filmu za mene imati gorko-slatki okus, drago mi je što ćemo dovršiti ono što smo Halyna i ja započeli. Moj rad na ovom filmu bit će posvećen Halyninoj ostavštini i njoj na ponos", rekao je Souza u izjavi.

Linker
19. travanj 2024 13:25