EMMA MCINTYRE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Njegova priča

Nick Carter negira optužbe za seksualno zlostavljanje i diže protutužbu: ‘One su oportunistice‘

Nekadašnja teen zvijezda tvdi da su žene iskoristile #MeeToo pokret kako bi progurale svoje laži.

Nekadašnja teen zvijezda tvdi da su žene iskoristile #MeeToo pokret kako bi progurale svoje laži.

Nick Carter brani se od optužbi dviju žene koje tvrde da ih je nekad popularni pjevač silovao prije više od 15 godina. Pjevač Backstreet Boysa koji danas ima 43 godine uzvratio je protutužbom protiv Shannon Ruth, koja ga je u prosincu optužila za navodni seksualni napad, a također tuži Melissu Schuman, bivšu teen pop zvijezdu i pjevačicu ženske grupe Dream, koja ga je za silovanje optužila još 2017.

U protutužbi se tvrdi da su dvije žene iskoristile #MeToo pokret i upotrijebile ga kako bi pokrenule petogodišnju zavjeru da bi "oklevetale i ocrnile Cartera te na drugi način uništile njegov ugled u svrhu privlačenja pažnje i slave i/ili iznuđivanja novca od Cartera", prenosi People.

image

Nick Carter podigao je protutužbu

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Protutužba dvije žene opisuje kao "oportunistice" koje su se namjerile "uništiti nedužne živote" i uzrokovale više od 2.3 milijuna dolara poslovnih gubitaka od optužbe u prosincu.

Za američke medije oglasio se i odvjetnik jedne od žena. "Zašto bi Nicku Carteru trebalo vjerovati, uz njegovu dugu povijest zlostavljanja žena? Porota će procijeniti dokaze i odlučiti", kazao je Mark J. Boskovich za Page Six.

Schuman, koja sada ima 38 godina, tvrdi da ju je Carter navodno silovao dok su zajedno radili na projektu ranih 2000-ih. Pjevačica je napisala blog u kojem tvrdi da je bila pozvana u Carterov dom, gdje su se počeli ljubiti u kupaonici prije nego je on izveo oralni seks na njoj iako mu se ona protivila. Ona je tada imala 18, a on 22 godine. Iako je navodno tada rekla Carteru da je djevica te da želi čekati do braka, Carter ju je odveo do svoje spavaće sobe i tamo je silovao.

image

Melissa Schuman nastupa u bendu Dream

MARC NADER/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
image

Shannon Ruth

MEGA/PROFIMEDIA

U prosincu je Ruth optužbe protiv Cartera iznijela na konferenciji za medije. Žena koja ima autizam i cerebralnu paralizu, tvrdi da je čekala autogram nakon koncerta Backstreet Boysa u Tacomi 2001., kad ju je Carter pozvao u svoj autobus. Pjevač je navodno pitao Ruth želi li piće i kada je zaželjela sok od jabuke, dao joj je crveno piće koje je nazvao "VIP sok", stoji u dokumentima. Iako joj je Carter navodno rekao da je to sok od brusnice, Ruth vjeruje da je u njemu bilo i alkohola.

Carter je zanijekao obje optužbe, a u protutužbi tvrdi da nikada nije upoznao Ruth. Osim negiranja optužbi Carter u protutužbi navodi da su Schuman i njen otac Jerome Schuman navabili Ruth koja je "bila ranjiva i osoba koja jako pada pod utjecaj, žudi za pažnjom i očajnički se želi uklopiti".

image
RICH FURY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

U protutužbi se navodi da su Schumani iskoristili i pjevačeva pokojnog brata Aarona Cartera, koji je preminuo u studenom prošle godine. Navodi se da njihov tajming nije mogao biti bolji, jer, u to je vrijeme Aaron bio ovisan o narkoticima i borio se s ozbiljnim mentalnim problemima.

"Uvukli su ga u svoju kampanju odmazde protiv Cartera i drugih članova obitelji koji su bili zabrinuti zbog Aarona i tjerali ga da potraži profesionalnu pomoć. Schuman, Jerome, i Ruth iskoristili su Aaronovo krhko stanje i obiteljski stres kako bi svojoj kleveti osigurali vjerodostojnost", stoji u protutužbi.

Navode i da se mjesecima uoči prerane smrti Aaron ispričao bratu Nicku te je i javno naveo da su Schuman Ruth lažljivice.

Linker
28. travanj 2024 17:26