Hilarie Burton

 IMAGE PRESS AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA
otvoreno o traumi

Nije željela otkriti ime: Zvijezda ‘One Tree Hilla‘ prisjetila se ‘jezivog‘ trenutka sa snimanja

Hilarie Burton koja je glumila lik Peyton Sawyer prisjetila se kako je bila prisiljena zagrliti čovjeka s kojim u to vrijeme nije razgovarala.

Hilarie Burton koja je glumila lik Peyton Sawyer prisjetila se kako je bila prisiljena zagrliti čovjeka s kojim u to vrijeme nije razgovarala.

U podcastu "Drama Queens" koji vodi s kolegicama Sophijom Bush i Bethany Joy Lenz s kojima je snimala seriju "One Tree Hill", glumica Hilarie Burton optužila je bivšeg šefa da si je napravio epizodni lik samo kako bi je mogao zagrliti. 41-godišnja glumica koja je u seriji provela 6 sezona u posljednjem se razgovoru prisjetila tog, kako kaže, "jezivog" trenutka.

"S njim nisam razgovarala u stvarnom životu pa si je napisao ulogu u epizodi koja je zahtijevala da ga zagrlim" izjavila je glumica bez da je otkrila ime šefa o kojem priča. Potom je nadodala da je zbog prisutnosti obitelji na setu taj dan ipak osjećala svojevrsnu sigurnost: "Dobila sam scenarij i pomislila sam: U redu, to je jedan dan posla, to je samo jedan dan posla. Uz to, Gregory Prange, tata mog tadašnjeg dečka, je režirao i moj je brat bio na setu" rekla je pa nadodala da je svejedno pozvala i svog oca da bude prisutan na setu tog dana.

"Moj je tata čitav dan sjedio iza monitora što je bilo pomalo čudno, zar ne? Zato što tamo nije bio u prijateljskoj ulozi. Dolazila sam k njemu između snimanja svake scene zato što sam znala da me ne može dirati dok stojim kraj tate i da me ne može odvući sa strane" kazala je, a bivšeg šefa je čak usporedila s Voldemortom.

image

ONE TREE HILL

RIGHTS MANAGED/MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA

Seriju "One Tree Hill" čijih se 9 sezona snimalo od 2003. do 2012. stvorio je Mark Schwahn koji se u seriji pojavio kao lik Maxa koji je bio vlasnik trgovine pločama, a Hilarie je bila jedna od 18 žena koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje. Isto su učinile i njezine kolegice Bush i Joy Lenz, ali i još 25 žena koje su radile na Schwahnovoj seriji "The Royals" koje su ga optužile za različite oblike neprimjerenog seksualnog ponašanja. Schwan je nakon ovih optužbi otpušten sa seta serije, a Hilarie i druge žene koje su ga optužile u pismu su izjavile da je njegovo ponašanje bilo toliko ekstremno da su morale tražiti pomoć zbog PTSP-a.

"Mnoge od nas su, u različitim raznima, bile izmanipulirane psihički i emocionalno. Više od jedne među nama su još uvijek na tretmanima zbog post traumatičnog stresa. Brojne među nama su bile stavljene u neugodne položaje i brzo se morale naučiti odupirati, ponekad i fizički, zato što nam je dano do znanja da nadređeni u prostoriji nisu bili zaštitnici kakvi su trebali biti" napisale su.

Mark Schwan nikad se nije javno oglasio o ovim optužbama koje su izašle još 2017. Burton je zato priznala da joj je javno iznošenje ove, još uvijek navodne, optužbe bilo oslobađajuće. "To je vječna lekcija, iskrenost je uvijek bolja, oslobađa te. Mislim da kad si mlad vjeruješ da će šutnja oko pojedinih stvari zaštititi ljude do kojih ti je stalo, a ja sam naučila da je otvoreno govoriti puno bolje" rekla je Burton.

Linker
26. travanj 2024 08:21