MARE MILIN
GODINA IZ SNOVA

Nika Turković: "2023. je bila najbolja godina dosad"

Pjevačica Nika Turković jedna je od 11 zvijezda Glorijine novogodišnje naslovnice - otkriva nam kakva joj je bila 2023., ali i što želi u 2024. godini.

Pjevačica Nika Turković jedna je od 11 zvijezda Glorijine novogodišnje naslovnice - otkriva nam kakva joj je bila 2023., ali i što želi u 2024. godini.

Zvuči nevjerojatno, ali zagrebačka glazbenica Nika Turković na sceni je već dva desetljeća. S osam godina je, naime, predstavljala Hrvatsku na izboru za Dječju pjesmu Eurovizije u Norveškoj, gdje je kao najmlađa natjecateljica osvojila treće mjesto. Ne iznenađuje, stoga, što pjesme s njezinog dugo iščekivanog albuma "11", u kojima je bila koautorica stihova i glazbe, zvuče tako zrelo.

"Rekla bih da mi je ova godina poslovno bila baš dobra, ali izdvojit ću izlazak svog prvog odraslog albuma ‘11‘ u siječnju 2023., kao i priliku da budem dio žirija RTL-ovog showa ‘Superstar‘ uz legende hrvatske estrade. Te dvije velike stvari zasigurno su mi obilježile godinu na izmaku", govori Nika, dodajući kako joj je 2023. bila i prva godina u kojoj je imala vlastite koncerte diljem Hrvatske i regije.

image

kreativno vodstvo ROMANO DECKER
stilisti MARKO PLUKAVEC i SLAĐANA DIVJAK
make up SIMONA ANTONOVIĆ
stilistica kose MILENA MARŠIĆ @Salon Glamour
asistent fotograkinje za postprodukciju VJERAN LISJAK asistentica šminke IVANA ČEŠLJAR
asistenti kose IVA KADA i ZVONIMIR ANDRIĆ JURIŠIĆ

MARE MILIN

Zato će je, kaže, pamtiti i po ljudima koji pjevaju njene pjesme glasnije od nje. To joj je bio jedan od najvećih dječjih snova pa joj je suludo dobro kad se i ostvare. "Nisam osoba koja misli da je korisno kopati po greškama i razmišljati što bi i kako bilo bolje, tako da definitivno ne bih ništa mijenjala. Nikad. Sve pogreške i svaki ‘krivi‘ korak dovedu nas upravo tu gdje jesmo s nekim razlogom, čak i ako se tako ne čini na prvu", zaključuje glazbenica, koja bi teško mogla izdvojiti samo jedan važan događaj na globalnoj razini. Bilo ih je na tisuće pa, nažalost, i negativnih i katastrofalnih, što je iznjedrilo i heroje i antiheroje.

image

NIKA TURKOVIĆ NOSI HALJINU LEI LOU; NAUŠNICE KINRADEN I PRSTEN BY MALENE BIRGER, SVE GARDEROBA STORE; ČARAPE CALZEDONIA; CIPELE SAINT LAURENT, PRIVATNO VLASNIŠTVO

MARE MILIN

"Ali ako gledam lijepu stranu svijeta u 2023., onu glazbenu, izdvojila bih Taylor Swift. Ona je fenomen glazbenog svijeta, a njene svjetske turneje i poslovni pothvati nešto je čemu se divim s privatne, umjetničke, ženske i poslovne strane", otkriva Nika, koja u 2024. bližnjima i sebi želi zdravlje, a fokusirana je na rad. "Šutim, radim i puštam da se ostale želje kroz to formiraju i ostvaruju same", zaključuje Nika.

Linker
29. travanj 2024 03:44