David Beckham i Victoria

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL
vlastiti mir

Ništa nije važnije od dobrog sna: Ovi slavni parovi odabrali su život u odvojenim spavaćim sobama

Victoria i David Beckham već godinama imaju odvojene dijelove kuće, a oni nisu jedini. Iako o tome nerado javno govore mnogi poznati parovi vole imati svaki svoju privatnost.

Victoria i David Beckham već godinama imaju odvojene dijelove kuće, a oni nisu jedini. Iako o tome nerado javno govore mnogi poznati parovi vole imati svaki svoju privatnost.

Dok spavamo nerijetko otkrivamo najintimniji i najosobniji dio sebe jer katkad govorimo u snu, škripimo zubima ili čak hrčemo. Uz to, svatko ima svoj ritual pripreme za spavanje koji je ponekad potpuno drugačiji od partnerovog. Toliko smo različiti da ne iznenađuje što mnogi partneri odluče spavati u odvojenim krevetima, ali i sobama. Holivudska glumica Cameron Diaz nedavno je naglas izrekla ono što se nerado priznaje i samom sebi, a to je da je super spavati sam iako si u vezi ili braku. Ne bi trebalo biti ničeg lošeg u tome što se noću želimo naspavati, s partnerom koji sniva u drugoj sobi.

image

Cameron Diaz javno je progovorila o tome da ne spava sa suprugom u istoj sobi

4CRNS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Trebali bismo normalizirati odvojene spavaće sobe. Za mene bilo bi idealno imati vlastitu kuću dok partner ima svoju, s tim da bi se naša obiteljska kuća nalazila u sredini. Otići spavati u svoju sobu, dok on ide spavati u svoju. I sve dobro funkcionira", ispričala je 51-godišnja glumica Molly Sims i Emese Gormley u prosincu 2023., u podcastu "Lipstick on the Rim".

Pritom je pojasnila da je njen osmogodišnji brak s glazbenikom Benjijem Maddenom, u kojem su dobili troipolgodišnju kćer Raddix, jednom riječju divan. Ne vole se manje i nemaju problem u komunikaciji zato što ne spavaju u istom krevetu. Njezina je opaska otkrila da je odvojeno spavanje svojevrsni bračni "underground" među slavnima jer malo tko se usudi priznati da ga prakticira ili ga priželjkuje.

image

Kevin Jonas i njegova supruga Danielle Deleasa spavaju u odvojenim sobama

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Ipak, opće prihvaćenom mitu o spavanju pod istim pokrivačem, usprotivili su se 36- godišnji Kevin Jonas i njegova supruga Danielle Deleasa. Oboje imaju iskrenu, ljudsku potrebu za okrepljujućim snom u odvojenim spavaćim sobama, što su priznali nedugo nakon vjenčanja 2009. godine. Gitarist pop-rock benda "Jonas Brothers" i bivša reality zvijezda zaključili su poslije nekoliko mjeseci braka da im je okej spavati odvojeno. Problem je u tome što on strahovito hrče, otkrio je portal Glamour. A ona se želi naspavati.

image

Brad Falchuk i Gwyneth Paltrow su na početku braka živjeli odvojeno

LISA O CONNOR/AFF-USA/SHUTTERSTOCK LISA O CONNOR/AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Na sličan način su na početku braka razmišljali i Gwyneth Paltrow i njen suprug, Brad Falchuk. Oni su naime željeli postepeno spajanja dvaju života s djecom iz bivših brakova, s različitim rutinama i obiteljskim tradicijama, u zajednički. Cilj im je bio provesti "spajanje" što je moguće bezbolnije i uz što manje živciranja. Zato su, prema dogovoru s učiteljem intimnosti 51-godišnje glumice i osnivačice life style brenda "Goop", poslije vjenčanja 2018., gotovo godinu dana provodili četiri dana u tjednu spavajući jedno kod drugog u odvojenim domovima u Los Angelesu, otkrili su za Business Insider. Preostala dva dana njezin suprug, 52-godišnji pisac za televiziju i film te producent, provodio je vrijeme nasamo sa svoje dvoje djece iz prethodnog braka, danas 19-godišnjom Isabellom i dvije godine mlađim Brodyjem. Gwyneth se istovremeno tada potpuno posvetila 17-godišnjem sinu Mosesu i 19-godišnjoj kćeri Apple koje ima iz bivšeg braka s pjevačem grupe Coldplay, Chrisom Martinom. Nesvakidašnji "prijelazni rok" u potpunosti je uspio jer danas glumica i njen suprug odlično funkcioniraju.

Ideju o tome da je sjajno naspavati se bez cjelonoćnog utišavanja partnera koji hrče, Victoria i David Beckham, podigli su na novu razinu. Ne samo da spavaju odvojeno već svatko ima svoje krilo u dvjema obiteljskim rezidencijama, u Londonu te na farmi Cotswolds u Oxfordshireu, piše Hello! Razlog nije razmetanje već prihvaćanje činjenice da svatko, osim neometanog sna, želi imati vlastiti prostor. David Beckham primjerice voli okrenuti odrezak na žaru u svom krilu obiteljske rezidencije jer 49-godišnja Victoria ne jede crveno meso. Ruča uvijek isto, ribu ili piletinu s povrćem pripremljenim na pari ili salatom. Oboje su sretni, svatko u svom krilu obiteljskog doma.

image

Bivši predsjednički par, Melania i Donald Trump

SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Odvojena krila bračnog života već dugo prakticiraju Melania i Donald Trump. Dosad nisu otkrili jesu li tako odlučili odmah nakon vjenčanja 2005. ili ga je Melania, nakon što je 2006., rodila njihovo jedino zajedničko dijete, sina Barrona, "preselila" u odvojenu spavaću sobu? Kako god bilo, dok je 77-godišnji Trump bio predsjednik, 53-godišnja Melania spavala je u "svom" dijelu Bijele kuće. Dotad je bilo uobičajeno da predsjednički par dijeli istu sobu. Obame su spavali zajedno, čak su i Bill Clinton i Hillary imali zajedničke odaje. On je spavao u glavnoj predsjedničkoj spavaćoj sobi, odnosno apartmanu Bijele kuće, dok se ona smjestila u dvosobnom apartmanu na trećem katu zdanja, piše Business Insider. Bivša prva dama uz to je gotovo godinu dana odgađala selidbu u Washington, sve dok njihov sin nije završio srednju školu u Upper West Sideu, na Manhattanu.

image

Kourtney Kardashian u trudnoći s najstarijim djetetom, te bivšim patnerom Scottom Disickom

HOO-ME/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK HOO-ME/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Odvojeno spavanje prakticirali su tijekom gotovo deset godina burne veze, 44-godišnja reality zvijezda Kourtney Kardashian i njen bivši partner Scott Disick. Međutim, razlog zbog kojeg nisu dijelili spavaću sobu nisu bile njegove afere već njihovo troje djece. Par je, naime, prije trinaest godina dobio sina Masona, potom im se rodila 11-godišnja kćer Penelope, a njihovo najmlađe dijete, sin Reign, danas ima osam godina. Zašto ne spavaju u istoj sobi, otkrila je reality zvijezda na svojoj web stranici. Mason i Penelope, najradije su spavali s njima. Iako su imali dječje sobe noću bi se ušuškali u krevet svojih roditelja. Kako bivši partner Kourtney Kardashian ima laki san, preselio u gostinjsku sobu. Scott je osjetio potrebu to objasniti na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru: "Samo želim razjasniti zašto ne spavamo u istom u krevetu. Imam nezgodan san, pokušajte vi zaspati s mojim Masonom kad vam se uvuče u krevet". Kourtney je danas je u sretnom braku s glazbenikom Travisom Barkerom s kojim je u prosincu 2023. dobila sina Rockyja. Prije nego li se maleni rodio, Kourtney je 2022. na X-u priznala da još uvijek dijeli krevet s kćeri kojoj je potrebna mamima bliskost.

image

Iako njihova ljubav nije opstala, problem nisu bili odvojene spavaće sobe

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK

Spavaću sobu nikad nisu dijelili ni američki redatelj Tim Burton i britanska glumica Helena Bonham Carter. Zajedno su proveli trinaest godina, do odluke da se razdvoje koju su donijeli 2014. godine. Ona je oduvijek je tvrdila da nisu "ludi par" samo zato što žive svaki u svom dijelu spojenih kuća, dok se zajednički, obiteljski život odvijao u sredini zdanja.

"Tim jako hrče. Isprobali smo puno lijekova koji nisu uspjeli. Ima devijaciju septuma i ne želi operaciju", pojasnila je za Daily Mail. U svom neobično osmišljenom domu zajednička su im bila samo ulazna vrata. Njezin dio uređen je "girly", s puno ukrasnih detalja, dok je njegov dio bio uređen u gotičkom stilu. Svatko je imao svoju televiziju i svoju kuhinju, premda ju je glumica, kako je rekla, rijetko koristila. Tvrdila je da je njezin dio ugodniji jer ima kamin, kao i to da je nesvakidašnji stil života život dobar za njihovu vezu u kojoj su dobili 20-godišnjeg sina Billyja i četiri godine mlađu kćer Nell. Nekonvencionalan par naposljetku se razišao.

A odvojene sobe su voljeli i Simone de Beauvoir i Jean Paul Sartre. Francuski intelektualci i književnici, upoznali su se u Parizu 1929. godine, kada su njemu bile dvadeset četiri, a njoj dvadeset jedna godina. Nikad nisu živjeli zajedno iako su bili javno priznat par. Njihova se veza temeljila na "suštinskoj ljubavi, ali ne isključujući druge, uvjetne ljubavne veze," kako je to Sartre jednom objasnio. Naime, Simone, majka modernog feminizma i autorica knjige "Drugi spol", nije vjerovala u brak, piše The Guardian. Dijeljenje istog kreveta i krova s partnerom, nije se uklapalo u njen svjetonazor. Sartre ju je zaprosio 1931. godine, ali ga je odbila. Pa ipak, njihova je veza koju su nazivali partnerstvo duša, trajala sve do 1980., kada je preminuo. Čini se da je zajedničko spavanje, a u njihovom slučaju i zajednički život, ne mora biti okvir u kojem se živi ljubav.

Linker
27. travanj 2024 08:01