JULIEN DE ROSA/AFP/PROFIMEDIA
Australski zet

‘Njegovi komentari su sramotni‘: Kanye West neće smjeti ući u Australiju?

Glazbenik, koji se navodno u tajnosti oženio s 12 godina mlađom suradnicom, najavio je put u Australiju kako bi upoznao njenu obitelj.

Glazbenik, koji se navodno u tajnosti oženio s 12 godina mlađom suradnicom, najavio je put u Australiju kako bi upoznao njenu obitelj.

Australija je poznata po svojim strogim pravilima za ulazak u zemlju, a o njenim službenicima koji hvataju sumnjivce pri ulasku u zemlju snimljena je i dokumentarna serija "Zaštita granica: Australija", koja se nakon punih 15 sezona i dalje se emitira. Da nemaju milosti ni prema kome, bez obzira na slavu i status, uvjerio se i tenisač Novak Đoković, kojem zbog strogih covid mjera nisu dopustili da uđe u zemlju i igra na Australian Openu, nego su ga početkom 2022. hladno deportirali iz zemlje.

Čini se da carinski i imigracijski službenici te zemlje sada "jedva čekaju" dolazak australskog zeta Kanyea Westa.

image

Kanye i nova supruga Bianca

TMZ/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Naime, kontroverzni glazbenik i modni entuzijast prošle se godine svojim antisemitskim ispadima i teorijama potrudio da ga "cancelira" većina zapadnog svijeta. Modne kuće i velike kompanije s kojima je surađivao prekinule su ugovore, što je uobičajena praksa u svijetu biznisa. No, čini se da je i zemlja njegove navodne nove supruge itekako osjetljiva na to što netko govori i kakve stavove javno zagovara.

Nakon što se proširila vijest da se Kanye West oženio za Biancu Censori koja potječe iz Australije, reper je najavio put u tu zemlju, kako bi upoznao obitelj svoje nove supruge. Bianca je odrasla u Melbourneu, gdje je diplomirala arhitekturu. Yeezy timu se ova 27-godišnjakinja priključila u studenom 2020., a na svojoj LinkedIn stranici navodi da je voditeljica arhitekture za brend.

image

Kanye je po novom dao podršku Donaldu Trumpu

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

I Kanye i Bianca planiraju upoznavanje obitelji, australski službenici na najvišoj razini pripremaju se za dolazak još jednog visokoprofilnog gosta. Tako je australski ministar obrazovanja Jason Clare otkrio da itekako postoji mogućnost i osnova da se Kanyeu Westu odbije viza, a sve zbog njegovih nedavnih antisemitskih izjava.

"Ljudi poput njega koji su se u prošlosti prijavljivali za vizu su odbijeni. Očekujem da njegova prijava prođe istu proceduru i odgovori na ista pitanja”, kazao je ministar Clare za australsku radio postaju, prenosi Sky News.

"Njegovi antisemitski komentari su sramotni, njegovo ponašanje je užasno. Nije osoba s dobrim karakterom, a ministar ima ovlasti da zaustavi ulazak u našu zemlju nekog s lošim karakterom", dodao je ministar.

image

U doba dok je bio zaštitno lice Balenciage

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

U raspravu je uključena i krovna organizacija židovske zajednice u toj zemlji. Jedan od predsjednika Izvršnog vijeća australskog židovstva ili ECAJ, kazao je da su službenici održali sastanak na temu zabrane Westova ulaska u Australiju.

"Imali smo saslušanje. Zaključili smo da određena individua ne odgovara karakternom testu te da bi u nacionalnom interesu bilo da mu se ne odobri viza. Detaljne razloge smo objasnili u tom pismu", kazao je Peter Wertheim, jedan od izvršnih direktora krovnog nacionalnog tijela Council of Australian Jewry.

Linker
27. travanj 2024 04:56