Ovacije za Maestra

Novi film Bradleya Coopera u Veneciji je doživio ovacije, ali se on nije pojavio na projekciji

Zbog filma o legendarnom skladatelju i dirigentu Leonardu Bernsteinu, autoru glazbe za mjuzikl ‘Priča sa zapadne strane‘, glumac je koristio lažni nos kako bi što više ličio na slavnog glazbenika.

Pet godina nakon što je s filmom "Zvijezda je rođena" debitirao na venecijanskoj Mostri, Bradley Cooper na Lido je stigao sa svojim novim filmom "Maestro" koji je dočekan sa sedmominutnim ovacijama.

Drama o životu legendarnog američkog skladatelja Leonarda Bernsteina u kojem Bradley igra glavnu ulogu, potpisuje scenarij i režiju, snimljena je u produkciji Netflixa, streaming servisa koji još nije pristao na zahtjeve američkog glumačkog sindikata, pa se glumac kao ni njegova filmska partnerica Carey Mulligan, nisu pojavili na projekciji iako su stigli u Veneciju.

Tako nije doživio veliki premijerni uspjeh svog filma, no zato su reakcije publike do suza ganule Bernsteinovo troje djece - Jamieja, Alexandera i Ninu Mariju Feliciju. Film se bavi Bernsteinovim životom s posebnim fokusom na njegov brak s čileansko-američkom glumicom Felicijom Montealegre, od kada se par upoznao 1946., pa sve do njezine smrti nakon borbe s rakom pluća 1978.

Tijekom proteklih nekoliko godina Cooper je blisko surađivao s Bernsteinovom djecom, kako bi što bolje oživio njihova oca na velikom platnu. U filmu ima i protezu za nos kako bi što bolje i fizički dočarao slavnog kompozitora i dirigenta koji se proslavio glazbom za mjuzikl ‘‘Priča sa zapadne strane‘‘.

Njegov sin Jamie Bernstein je za Classic FM 2022. rekao: “Zapravo smo jako dirnuti jer to nije biografski film, strogo govoreći, ne priča priču o Leonardu Bernsteinu od rođenja do smrti. To uopće nije takav film. To je portret braka naših roditelja tako da se radi o nečem vrlo specifičnom i vrlo osobnom za nas. Zaista smo iznenađeni činjenicom da je ovo aspekt priče na koji se Bradley odlučio usredotočiti. ”, kazali su.

image

Bradley Cooper u Veneciju je stigao s Irinom Shayk i njihovom kćeri Leom De Seine, ali se nije pojavio ni na crvenom tepihu, niti na projekciji filma

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

U Veneciju je stiglo i nekoliko Netflixovih glavešina, uključujući i Scotta Stubera, predsjednika filmskog odjela streaming studija kojem sigurno nije drago da je Bradley Cooper izignorirao premijernu projekciju filma. No sigurno ga veseli uspjeh filma koji će biti Netflixov adut za nagradu Oscar, budući da će se Cooper natjecati u četiri kategorije – kao redatelj, glumac, producent i scenarist. A i Carey Mulligan lako bi mogla dobiti nominaciju za najbolju glumicu kao Bernsteinova supruga, Felicija Montealegre. Ali - prvo treba vidjeti što o filmu misli venecijanski žiri.

Linker
25. travanj 2024 08:56