Jelena i Novak Đoković

 JELENA ĐOKOVIĆ/INSTAGRAM
Još jedna nekretnina

Novi stanovnici Ljute: Novak Đoković kupio raskošnu vilu s privatnom plažom u Crnoj Gori

Za kamenu kuću s imanjem, smještenu na samoj obali bokokotorskog zaljeva, tenisač je navodno platio oko 1,3 milijuna eura.

Za kamenu kuću s imanjem, smještenu na samoj obali bokokotorskog zaljeva, tenisač je navodno platio oko 1,3 milijuna eura.

Ljudi koji imaju viška novca rado ulažu u nekretnine, pa iznimka nije ni teniski as Novak Đoković. Mediji su se puno raspisali kad je srpska sportska zvijezda prije koju godinu kupila raskošnu kuću u španjolskoj Marbelli, za koju je, navodilo se, izbrojio deset milijuna dolara, a sada se doznalo da je kupio novu kuću, raskošno zdanje na samoj obali Jadranskog mora s imanjem i privatnom plažom u Crnoj Gori.

Za kamenu kuću navodno je, prema pisanju Blica, platio 1,3 milijuna eura, a u odabiru mu je pomogao prijatelj Jugoslav Karić, srpski poduzetnik i milijunaš, koji već godinama ima sličnu vilu u blizini. Privatna plaža u Ljutoj, kako se mjesto zove, prije je pravilo nego iznimka, jer riječ je o luksuznom naselju u Boki kotorskoj koje je postalo omiljeno odredište dobrostojećih, pa su ondje poželjeli boraviti i Đokovići.

image

Pogled na bokokotorski zaljev i dio Karićevog imanja

JUGOSLAV KARIĆ/INSTAGRAM

Spomenute dvije kuće samo su dio nekretnina koje tenisač posjeduje. Kako je prošle godine objavio Telegraf, Đoković je vlasnik više stanova s obje strane Atlantika. Na popisu su dva stana na Manhattanu u New Yorku, koja su zajedno koštala oko pet milijuna eura te stan u Miamiju na Floridi vrijedan oko šest milijuna eura. Kao i svaki tenisač koji drži do sebe, Đoković ima i stan u Monte Carlu, koji je godinama bio glavna obiteljska baza, a poslije je to postala kuća u Marbelli. Pored toga, u luksuznoj četvrti u Beogradu tenisač ima penthouse površine 250 četvornih metara, a prošle je godine izgradio i vilu od 1200 četvornih metara u Srijemu pored Pavlovačkog jezera. Kako su izvori rekli za medije, tenisač je u njoj poželio imati „nešto što još nitko u Srbiji nema”, a to nešto bila je spilja od prirodnog kamena, postavljena uz bazen, po kojoj se slijeva vodopad. Šum vode, navodno, posebno odgovara Novakovoj supruzi Jeleni Đoković koja se uz taj zvuk voli opuštati. Premda se obitelj trudi sačuvati privatnost za sebe, neke fotografije s njihovog imanja, pa tako i snimke spilje, pojavile su se na društvenim mrežama.

image

Ovo su navodno fotografije spilje kod bazena Đokovićevih na imanju u Vojvodini

TWITTER

Na popisu Đokovićevih nekretnina je i stan u Crnoj Gori, u elitnom naselju Porto Montenegro u Tivtu, u drugom dijelu bokokotorskog zaljeva, čija je vrijednost oko 2,2 milijuna eura. Đokovići vole odlaziti u Crnu Goru, ali stan im očito nije bio dovoljan, pa su kupili i raskošnu vilu koju sada preuređuju kako bi u potpunosti odgovarala njihovim zamislima i ukusu. Nova kuća Đokovićevih slična je ostalim kućama u luksuznom naselju, ali radovima će joj dodati vlastiti touch, možda i „nešto što još nitko u Crnoj Gori nema”.

Obitelj Đoković nedavno se, nakon Novakovog poraza u finalu Wimbledona od 20-godišnjeg Španjolca Carlosa Alcaraza, odmarala u Dubrovniku, gdje su fotografi snimili razmjenjivanje nježnosti 36-godišnjeg Novaka i godinu dana starije Jelene, kao i njihove morske igre s djecom, osmogodišnjim sinom Stefanom i tri godine mlađom kćeri Tarom. Ljubav prema boravku na Jadranu sada će okruniti i novom nekretninom, a dovršenje radova, čini se, ne mogu dočekati. U međuvremenu, Jelena Đoković objavila je na Instagramu svoju fotografiju s ljubimcem u vjetrovitim vrletima, a vjerni su pratitelji prepoznali da je snimka iz Crne Gore.

Linker
01. svibanj 2024 20:03