IMP FEATURES/IMP FEATURES/PR
Zasluženo!

O Beyoncé se priča čak i u Kongresu: ‘Inspiracija je milijunima. Njena priča je povijest!‘

U Zastupničkom domu američkog Kongresa jedan od zastupnika svoj je govor posvetio slavnoj pop zvijezdi i njenom aktivističkom djelovanju.

U Zastupničkom domu američkog Kongresa jedan od zastupnika svoj je govor posvetio slavnoj pop zvijezdi i njenom aktivističkom djelovanju.

Beyoncé Knowles-Carter dobiva priznanje kakvo zaslužuje i ističu je kao uzor na različitim razinama. Zastupnik te američke institucije, Robert Garcia odao je počast globalnoj superzvijezdi u svom govoru u Zastupničkom domu američkog Kongresa. Dotaknuo se mnogih tema, a kao glavnu poveznicu između različitih manjinskih skupina i borbe za njihova prava, novoizabrani kongresmen istaknuo je upravo - Beyoncé.

image

Beyonce je ove godine osvojila svoj 32. Grammy

VALERIE MACON/AFP/PROFIMEDIA

"Gospodine predsjedavajući ustajem se danas kako bih proslavio uspomenu Mjeseca crne povijesti, na njegovom završetku i Mjeseca ženske povijesti, na njegovom početku time što želim odati počast jednoj individui koja jako dobro predstavlja to oboje", započeo je svoj govor 45-godišnji Garcia.

"Ona je ikona, legenda, ona je sadašnji trenutak koji će trajati vječno. Želim proslaviti nikog drugog doli one koju smatram kraljicom pop i r&b glazbe: Beyoncé Knowles Carter. Prije nekoliko tjedana ta djevojka tamne boje kože iz Hustona osvojila je svoj 32. Grammy, čime je osvojila najviše tih nagrada ikad. Ali Beyoncé je toliko mnogo više od izvođačice i pjevačice. Ona je stvarateljica i umjetnica. Beyoncé je također i uzor milijunima ljudi diljem zemlje. Zauzela se za prava na glasanje, za feminizam, za žene i djevojčice, za moju zajednicu - LGBTQ+ zajednicu. Za moju generaciju i druge, ona je jednostavno najveća. Njena priča je povijest!", iznio je pohvale za glazbenicu zastupnik u Kongresu.

image

Osvojila je najviše Grammyja u povijesti

INSTAGRAM/BEYONCE

Svoj posljednji album "Renaissance" iz 2022. Beyoncé je u potpunosti posvetila LGBTQ+ zajednici, istaknuvši da je njen ujak bio gay te da je on kao i mnogi umjetnici te manjine uvelike utjecao i na njen glazbeni ukus i umjetnički razvoj još od malena. Svojim angažiranim istupima pozivala je svoje sunarodnjake da izađu na izbore, podržavala je predsjednika Obamu. Zajedničkim projektom s kćeri Blue Ivy, filmom "Black Is King" 2020. dale su glas svojoj Afroameričkoj zajednici.

image

Pop zvijezda svoju slavu koristi da progovara o gorućim problemima

LUCIO TAVORA AGNCIA ESTADO VIA AFP

Baš kao i Beyoncé, i zastupnik Garcia svojim djelovanjem i radom pomaže obespravljenim manjinama. Rođen u Peruu, Garcia je u SAD stigao s majkom kada je bio dijete. Bio je gradonačelnik Long Beacha u Kaliforniji od 2014. do 2022., a na svojoj službenoj stranici naglašava da se za američki Kongres kandidirao jer želi "da svako dijete ima priliku kakvu su mi majka i ova zemlja dali". U svom govoru u kongresu Garcia je objasnio i što njemu Beyoncé osobno znači otkrivši da mu je život promijenio koncert Destiny‘s Child iz 2013., kada je postao njen obožavatelj i ostao to sve do danas.

Linker
27. travanj 2024 10:02