Michael Jackson

 EUGENE ADEBARI/SHUTTERSTOCK
Rijetko ih viđamo

Obilježili tatin rođendan: Sinovi Michaela Jacksona viđeni u rijetkom izlasku u Las Vegasu

Oduševljeni fanovi nisu moglo povjerovati svojoj sreći kad su im na lasvegaškom prisjećanju legendi u čast, pridružili njegovi sinovi.

Oduševljeni fanovi nisu moglo povjerovati svojoj sreći kad su im na lasvegaškom prisjećanju legendi u čast, pridružili njegovi sinovi.

Zbog uspomene na svog oca Michaela Jacksona, njegovi sinovi Blanket "Bigi" i Prince Jackson I. pojavili su se u Las Vegasu. Rijetko ih se viđa u javnosti, no htjeli su obilježiti dan kada bi, da je otac s njima, napunio 65 godina. Dakako, izazvali su senzaciju 29. kolovoza, kada su se pojavili u Mandalay Bay Resortu. Mjesto nije slučajno odabrano: ondje ansambl Cirque du Soleil već deset godina nastupa u jednoj od svojim najraskošnijih produkcija, predstavi "Michael Jackson: ONE". Braća su pogledala show i tako odala počast ocu. Poslije predstave družili su se s obožavateljima u kasinu: prišao im je dvojnik jednog od najvećih glazbenika svih vremena, dobitnika 13 Grammyja i 26 Billboard Music Awardsa, s kojim su se fotografirali.

image

Selfice s očevim fanom Princea Jacksona I.

BRIAN PRAHL/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Podijelili su s fanovima nekoliko uspomena na glazbenu legendu koja je preminula 25. lipnja 2009., zbog slučajnog predoziranja propofolom. Tada mu je bilo 50 godina, vjerovalo se da je u solidnoj fizičkoj kondiciji jer je uoči smrti u Staples Centeru, Los Angeles, po cijele dane uvježbavao koreografiju za seriju povratničkih koncerata "This Is It" koji su se trebali održati u O2 Areni, u Londonu. Pozlilo mu je i više se nije probudio, a njegov osobni liječnik, Conrad Murray, kasnije je osuđen na četiri godine zatvora za nenamjerno ubojstvo jer ga je predozirao snažnim kirurškim anestetikom koji je ilegalno koristio umjesto lijeka za spavanje.

Prilikom odavanja počasti jednom od najprodavanijih izvođača svih vremena čiji su se albumi "Thriller","Bad" i "Dangerous" prodani u stotinama milijuna primjeraka, njegovi sinovi, 21-godišnji Bigi te 26-godišnji Prince, podržali su Michaela Busha, dizajnera, stilista i prijatelja njihovog oca.

image

Kultnu jaknu Michaela Jacksona dizajnirali su Dennis Tompkins i Michael Bush

PETER BROOKER/SHUTTERSTOCK

Došli su na potpisivanje njegove knjige "The King of Style: Dressing Michael Jackson" u kojoj piše o ispreplitanju glazbe i mode, sretnom spoju kultnih kostima Michaela Jacksona i njegove osobnosti te iz prve ruke iznosi priču o tome kako se stvarao imidž kralja popa. Michael Bush pratio je imenjaka dvadesetipet godina, osmislio je njegov izgled u kultnim spotovima "Billie Jean", "Beat It" i "Thriller". Knjiga otkriva kako je osmišljena Jacksonova rukavice ukrašena kristalima (na aukciji 2009. postigla je cijenu od 350.000 američkih dolara), njegov kultni, crni sako koji je nosio 1989. na svjetskoj turneji "Bad" (dizajnirani su u sudarnji s Dennisom Tompkinsom) te odjeća za nastupe kreirana po uzoru na stilizirane vojničke odore. Tom prilikom doznalo se kako je Bush odjenuo Michaela Jacksona posljednji put, prije nego li je početkom rujna 2009. ispraćen na posljednji počinak.

image

Svečanost povodom utiskivanja otisaka ruku djece
Michaela Jacksona, u Hollywoodu 2012.

EDEN ARI/PRPP/PLUX/SHUTTERSTOCK

Njegovi sinovi te kćer Paris Jackson prisustvovali su 2018. svečanosti "Michael Jackson Diamond Birthday Celebration" također u Mandalay Bayu, Las Vegas, za njegov 60. rođendan. Tada su primili su nagradu "Elizabeth Taylor Legacy" u očevo ime za njegov humanitarni rad i suradnju sa zakladom posvećenoj borbi protiv ADIS-a koju je osnovala njegova dugogodišnja prijateljica, Elizabeth Taylor.

Linker
27. travanj 2024 07:04