Elon Musk i Grimes

 THEO WARGO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
KOMPLICIRANI ODNOSI

Obiteljska drama Elona Muska: Bivša ga tuži zbog njihovo troje djece

Vijest o tužbi stiže nedugo nakon što je Grimes na platformi X (bivši Twitter) tražila bivšeg partnera da vidi sina.

Vijest o tužbi stiže nedugo nakon što je Grimes na platformi X (bivši Twitter) tražila bivšeg partnera da vidi sina.

Obiteljska situacija milijardera Elona Muska sve je samo ne tipična i jednostavna. Suosnivač Tesle, vlasnik X-a i osnivač Space X-a ima 11 djece s tri različite žene, a sada ga jedna od njih tuži za roditeljska prava nakon što je njihovo prljavo rublje iznijela upravo na platformi svog bivšeg partnera.

Naime, pjevačica Grimes s kojom ima troje od jedanaestero djece 29. je rujna podnijela zahtjev za uspostavljanje roditeljske veze. Kako navodi Page Six koji je doznao za priču, namjera ovog zahtjeva jest da sud pravno utvrdi roditelje djece što se radi u slučajevima kad partneri nisu bili u braku kad su ih dobili. Uz to, navode da, iako je sam predmet na kalifornijskom sudu dostupan za javnost, sadržaj zahtjeva nije jer je zapečaćen. Međutim poznato je da Musk na njega još uvijek nije odgovorio, ali i to da Grimes još uvijek nije zatražila alimentaciju ni prava na skrbništvo.

image

Elon Musk sa sinom X Æ A-Xii kojeg je 2020. dobio u vezi s pjevačicom Grimes

DIGGZY/JESAL/SHUTTERSTOCK

Ovaj zahtjev Muskove bivše partnerice dolazi svega nekoliko tjedana nakon što je ona na njegovoj platformi X javno zatražila dopuštenje da vidi njihova sina. U postu koji je naknadno uklonjen stajala je poruka: "Recite Shivon da me odblokira i recite Elonu da mi dozvoli vidjeti moga sina ili da ga molim da odgovori mom odvjetniku", napisala je Grimes nakon što je na istoj platformi Muskova nova partnerica, Shivon Zilis s kojom ima blizance, objavila fotografiju njegove djece. "Nikad do sad mi nije bilo dozvoljeno vidjeti fotografiju ove djece, iako ova cijela situacija razdire moju obitelj", dodala je u objavi Grimes.

Nedugo nakon toga ponovo se oglasila objavom da je stupila u kontakt s Muskovom novom partnericom: "Napokon sam obavila dugi razgovor sa Shivon koji se predugo odgađao. Ovo nije njezina krivica, molim vas ne budite ljuti na nju! Puno se poštujemo i uzbuđene smo postati prijateljicama te da naša djeca odrastaju zajedno", napisala je Grimes nakon razgovora.

Inače, 35-godišnja Grimes, rođena kao Claire Elise Boucher, i 52-godišnji Musk zajedno su bili od 2018., a svoju nestabilnu vezu koju su nekoliko puta prekidali i obnavljali službeno su završili 2022. godine. U te četiri godine dobili su troje djece, sina kojeg su nazvali X Æ A-Xii dobili su u svibnju 2020., a kćerku čije je ime Exa Dark Sideræl, a nadimak Y, dobili su preko surogat majke u prosincu 2021. Za treće dijete, sina kojem su dali ime Techno Mechanicus, nije poznato kad je i kako točno došao na svijet jer je informacija o njemu objavljena tek prošlog mjeseca u Muskovoj biografiji koju je napisao novinar Walter Isaacson.

Linker
26. travanj 2024 14:51