Menart
OPJEVANA ZUBIĆ VILA

Obiteljski posao: Kći Mile Kekina dobila ulogu u njegovom novom spotu

Prije više od mjesec dana izašla je pjesma Mile Kekina, "Zubić vila", a sada je snimio spot u kojem glumi i pjeva njegova kći Miša.

Prije više od mjesec dana izašla je pjesma Mile Kekina, "Zubić vila", a sada je snimio spot u kojem glumi i pjeva njegova kći Miša.

Hrvatski glazbenik i tekstopisac Mile Kekin objavio je spot za pjesmu "Zubić vila", s njegovog novog albuma "Nježno đonom" koji je objavljen prošloga mjeseca. Za njega je to uistinu poseban spot, budući da se u njemu prvi put pojavljuje i njegova kći, 11-godišnja Miša Kekin. Iako prpošna i aranžmanski razigrana pjesma nosi snažnu društvenu poruku, a osim Zubić vile, Kekin je u svoje stihove ukomponirao i Forresta Gumpa, kao i Donalda Trumpa.

Pjesma govori o "hejterskom internetskom društvu u kojem živimo", a napravljena je "u roku keks, kako kaže Kekin te otkrio da spot potpisuje producent albuma "Nježno đonom" i član njegovog novog sastava Mark Mrakovčić.

"Pri izradi se uveliko služio AI programima jer vjeruje da umjetna inteligencija najbolje prikazuje nedostatak one ljudske", govori Kekin. Zanimljivi stihovi i neobične apokaliptične scene opisuju ovaj glazbeni spot, a njegova se kći pronašla tamo jer Mile smatra da "dječja naivnost i najbolje podcrtava glupost nas odraslih." Svoju glumačku i pjevačku premijeru Miša je odradila kao pravi profesionalac i pjesmi dala poseban finalni štih, a je li "Zubić vila" dobila krila otkriva nam u urnebesnom spotu.

Dugoočekivani i najavljivani novi album nekadašnjeg frontmena Hladnog piva, "Nježno đonom" objavljen je prošlog mjeseca. Glazbenik je pokrenuo svoj novi bend "Mile Kekin & Band", a album je nastajao u razdoblju od 2020. do ove godine koje su cijeli svijet obilježile pandemijom, skoro dvogodišnjom sviračkom pauzom te potresima, a privatnim i poslovnim problemima. Stoga tek sada promovira pjesme s njega i održava nastupe diljem regije. Inače, Mile Kekin s 13 godina mlađom suprugom, psihijatricom i doktoricom znanosti Ivanom Kekin, osim kćeri ima i 16-godišnjeg sina Vitu, a u braku su od 2007. godine. Oboje su angažirani i u politici, stoga i se i Kekinove pjesme bave time.

Linker
28. travanj 2024 04:32