Chris Hemsworth

 GUERIN CHARLES/ABACA/SHUTTERSTOCK
Vraća se Furiosa

Opaki dečko na zadatku: Hemsworth izgleda neprepoznatljivo u novom nastavku Mad Maxa

Australski redatelj George Miller Chrisa Hemswortha pretvorio je u negativca - opakog ratnog vođu Dementusa s brkovima i dugom, čupavom "grivom" koja mu seže do ramena, obraslog bradom, a ima i pozamašan (lažni) nos.

Australski redatelj George Miller Chrisa Hemswortha pretvorio je u negativca - opakog ratnog vođu Dementusa s brkovima i dugom, čupavom "grivom" koja mu seže do ramena, obraslog bradom, a ima i pozamašan (lažni) nos.

Počinje dugo iščekivana odiseja akcijske junakinje iznikle iz filmske sage o Mad Maxu koja bi, sudeći po prvom traileru distopijskog spektakla "Furiosa, A Mad Max Saga", mogla biti napetija od prvog dijela u kojem je briljirala Charlize Theron. Iz filmske najave već se sada može zaključiti da je australski redatelj George Miller, ujedno i koproducent filma, nadmašio samog sebe. Ponajprije zato što je u priči koja pojašnjava Furiosino podrijetlo, sunarodnjaka Chrisa Hemswortha pretvorio u negativca - opakog ratnog vođu Dementusa s brkovima i dugom, čupavom "grivom" koja mu seže do ramena, obraslog bradom, a ima i pozamašan (lažni) nos. Ukratko, jedan od najzgodnijih holivudskih frajera doista je neprepoznatljiv što je u redu jer je njegov lik osmišljen u skladu s očekivanjima fanova Mad Max filmova, kako zastrašujući bad guy treba izgledati. Majstori filmske maske dodali su inače prezgodnom glumcu duboke bore oko očiju zbog čega ga je još teže prepoznati.

S druge strane, trailer otkriva kako je britansko-američka glumica Anya Joy-Taylor u naslovnoj ulozi mlade Furiose prepoznatljiva, iako ju je redatelj zamolio da potamni svoju plavu kosu. Njezin pogled odvažno je uperen u kameru, a njeno ozbiljno lice i stav ratnice daju naslutiti kako će se Dementusova horda razbojnika i te kako namučiti ne bi li ju nadvladali.

image

Anya Taylor-Joy zbog uloge je potamnila kosu

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

"Kako je svijet padao, mlada Furiosa oteta je sa Zelenog mjesta mnogih majki i pada u ruke velike bajkerske Horde predvođene vojskovođom Dementusom", stoji u sinopsisu nastavka filma iz 2015. "Mad Max Fury Road". Njenu otmicu u traileru je popratio ženski glas koji ju moli: "Što god moraš učiniti, koliko god dugo trajalo, obećaj mi da ćeš pronaći put kući". Vjeruje se da je riječ o majci mlade ratnice, čije riječi su Furiosin motiv zbog kojeg toliko predano traži način kako pobjeći iz Citadele, kamo ju je odvela bikerska horda. Treba reći da tim zlokobnim mjestom vlada grozni Immortan Joe dok podjednako zločest Dementus pokušava preuzeti njegovo mjesto.

Chris Hemsworth, koji rijetko tumači ulogu negativca, opisuje svoj lik kao "vrlo nasilnu, ludu, brutalnu osobu iz Pustoši. Obitava je u prostoru gdje vrijedi pravilo ili ubiti ili biti ubijen. Naučio je vladati željeznom šakom. Ima karizmu kojom vrlo vješto manipulira".

Spektakl je snimljen u Novom Južnom Walesu, posljednja kapa na setu pala je u rujnu 2022. i vjeruje se da će nastavak Mad Maxa postati najveći film ikada snimljen u Australiji. Tvorac franšize, George Miller, ujedno je i koscenarist filma (s Nikom Lathourisom), dok je koproducent njegov dugogodišnji prijatelj, Doug Mitchell. Proračun iznosi oko 230 milijuna dolara, dok je, usporedbe radi, Miller za snimanje Millerovog prvog filma iz franšize "Mad Max" s Melom Gibsonom u naslovnoj ulozi iz 1979. potrošio oko 400.000 dolara, piše portal screenrant.

Prvijenac je zaradio oko 100 milijuna dolara i zato se smatra jednim od najprofitabilnijih filmova ikada. Stoga se s nestrpljenjem čekaju hoće li u svibnju 2024., kad će se novi Mad Max film početi prikazivati u kinima, njegova zarada oboriti gotovo 45 godina stari rekord?

Linker
27. travanj 2024 22:44