NAKON LAVINE KRITIKA

Organizatori Zlatne Maline uklonili 12-godišnjakinju iz nominacija za najgoru glumicu

Iako su u prošlosti više puta nominirali dječje glumce u ovoj kategoriji, Zlatne Maline sada uvode nova pravila.

Organizatori dodjele nagrada Zlatna Malina priznali su da su pogriješili što su u kategoriji najgore glumice nominirali 12-godišnju Ryan Kieru Armstrong. Nakon brojnih kritika, među kojima su i žestoke reakcije bivših dječjih glumaca poput Devona Sawe i Juliana Hilliarda, odlučili su poništiti njezinu nominaciju za izvedbu u filmskoj adaptaciji Stephena Kinga "Firestarters".

“Ponekad radite stvari bez razmišljanja, a onda vas zbog toga prozovu. I onda shvatite da upravo zbog takvih stvari i postoje Zlatne Maline", rekao je organizator ceremonije John Wilson, priznavši kako je nominacija bila "neosjetljiva", a kritike na mjestu.

image

Ryan Kiera Armstrong

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ispričao se i samoj Armstrong te poručio kako mu je žao zbog bilo kakve povrede koju je doživjela kao rezultat njihovih izbora. Također, čini se kako Zlatne Maline u budućnosti očekuju nova pravila jer je Wilson otkrio kako će smjernice za glasovanje onemogućavati da bilo koji izvođač ili filmski redatelj mlađi od 18 godina bude razmotren za nagradu.

image

Mlada glumica u filmu Firestarter

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Zanimljivo je kako su prije Ryan Kiere brojni dječji glumci bili nominirani za Zlatnu Malinu, no organizatori su se tek sada odvažili na reformu. Tako su nominacije kao maloljetnici zaradili i Gary Coleman te Macaulay Culkin, kao i Jake Lloyd, koji je glumio mladog Anakina Skywalkera u Ratovima zvijezda. Lloyd je tada imao 11 godina, a kasnije je ispričao kako je zbog maltretiranja i kritika kolega iz razreda, ali i medija, naposljetku napustio glumu.

Linker
19. travanj 2024 17:41