Brian Wilson sa suprugom Melindom koja je preminula početkom 2024. godine

 SNAPSHOT-PHOTOGRAPHY/K C KOMPE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Dobio je i skrbnike

Osnivač "The Beach Boysa" Brian Wilson ima demenciju, oglasila se i njegova obitelj

O glazbeniku je sve do svoje smrti brinula supruga Melinda, a sada je njegova obitelj podnijela zahtjev da skrbništvo nad njim preuzmu dugogodišnji predstavnici obitelji Wilson LeeAnn Hard i Jean Sievers kako bi njihov voljeni otac imao najbolju moguću skrb i njegu.

O glazbeniku je sve do svoje smrti brinula supruga Melinda, a sada je njegova obitelj podnijela zahtjev da skrbništvo nad njim preuzmu dugogodišnji predstavnici obitelji Wilson LeeAnn Hard i Jean Sievers kako bi njihov voljeni otac imao najbolju moguću skrb i njegu.

Brian Wilson, jedan od suosnivača američkog benda "The Beach Boys" koji je nastao 1961. godine u Kaliforniji, suočava se s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Naime, 81-godišnjem pjevaču, tekstopiscu i glazbenom producentu dijagnosticirana je demencija, a javnost je o svemu informirala njegova obitelj podužom objavom na društvenim mrežama i otkrila da su Wilsonu dodijeljeni skrbnici.

- Nakon smrti Brianove voljene žene Melinde, nakon pažljivog razmatranja i konzultacija između Briana, njegovih sedmero djece, domaćice Glorije Ramos i Brianovih liječnika (i u skladu s obiteljskim procesima koje su uspostavili Brian i Melinda), potvrđujemo da će dugogodišnji predstavnici obitelji Wilson, LeeAnn Hard i Jean Sievers biti Brianovi skrbnici - napisali su na Instagramu i dodali da je odluka donesena kako bi se osiguralo da u kućanstvu glazbenika ostane sve kao i do sada te da će Brian i njegova djeca koja još uvijek žive s njim biti osigurani u svom domu u kojem se o njima brine domaćica Gloria Ramos i prekrasan tim ljudi koji već godinama pomažu obitelji.

Naime, slavni glazbenik zbog svog stanja ne može dati informirani pristanak na primjenu lijekova koji su prikladni za skrb i liječenje velikih neurokognitivnih poremećaja, među kojima je i demencija, te da ne može samostalno zadovoljiti svoje osnovne ljudske potrebe. Liječnik koji ga je pregledao potvrdio je da Wilson neće moći prisustvovati sudskom ročištu o skrbništvu jer, kako je navedeno u obrazloženju, "često izgovara irelevantne ili nesuvisle riječi, ima vrlo kratak raspon pažnje i, iako nenamjerno ometa, često nije u stanju održati pristojnost primjerenu situaciji". U objavi stoji i da će Brian moći uživati sa svojom obitelji i prijateljima te nastaviti raditi na trenutnim projektima, ali i sudjelovati u svim aktivnostima u kojima poželi sudjelovati.

O glazbeniku se ranije brinula njegova supruga Melinda koja je umrla 30. siječnja ove godine u dobi od 77 godina. "Melinda je bila više od moje žene. Ona je bila moj spasitelj. Dala mi je emocionalnu sigurnost koja mi je bila potrebna za karijeru. Poticala me da stvaram glazbu koja mi je bila najbliža srcu. Ona je bila moje sidro", napisao je Wilson nakon smrti svoje voljene supruge koju je oženio 1995. godine, a zajedno s njom posvojio je i petero djece.

Linker
27. travanj 2024 05:28