LIVIO ANDRIJIć/CROPIC
Konačni odlazak

Ovako je Iris opisala Marka Livaju: "On je nepredvidiv, hodajuća je emocija"

Hajdukov napadač Marko Livaja o prostio se od reprezentacije objavom na Instagramu i nema sumnje da je svoju odluku prvo raspravio sa suprugom Iris, ženom s kojom već devet godina dijeli one lijepe, ali i teške životne trenutke.

Hajdukov napadač Marko Livaja o prostio se od reprezentacije objavom na Instagramu i nema sumnje da je svoju odluku prvo raspravio sa suprugom Iris, ženom s kojom već devet godina dijeli one lijepe, ali i teške životne trenutke.

‘‘Dragi Bog me pogledao u vezi Marka‘‘, rekla je svojedobno Iris Livaja o bračnoj sreći sa splitskim nogometašem Markom Livajom koji se ovih dana nenadano oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije. Iako nije naveo razloge zašto je zauvijek skinuo kockasti dres, javnost nagađa da je sve krenulo u lipnju kada se na treningu reprezentacije sukobio s navijačima u Rijeci. Naime, grupica navijača ga je vrijeđala, on je izgubio živce i krenuo u obračun prema tribinama. Sukob srećom nije eskalirao, ali je Livaja potpuno iznerviran napustio pripreme za utakmice Lige nacija, ali i reprezentaciju. Ovog markantnog 30-godišnjeg Splićanina krasi očito tipičan južnjački temperament s emocijama koje teško kontrolira, no svoj vatreni karakter uglavnom pokazuje samo na terenu.

‘‘On je nepredvidiv. Nikad ga nećeš moći pročitati. Marko ne govori puno, on radi. Svoj na svome je u obitelji i najbližem krugu prijatelja. Tu će se otvoriti, biti opušteniji, a svugdje drugdje vidjet ćete ga s puno strpljenja, s puno poštovanja prema svima. On je uz to i pun iznenađenja i jako je pažljiv. Moj Marko je hodajuća emocija‘‘, opisala je svog supruga Iris Livaja, bivša manekenka i fitness trenerica s kojom je u vezi od 2014.. Kada se otkrilo da su par, mnogi im nisu davali puno šanse s obzirom na to da je Marko tada imao samo 20 godina, a Iris 14 više.

‘‘Kad sam ga tek upoznala, mislila sam – on je malo mlađi, on je mislio – ona je malo starija, a kada je sve to skupa krenulo, bilo je kasno. Bilo je tu ljudi koji su na sve moguće načine pokušavali spriječiti našu ljubav. A mi smo znali kako će vrijeme biti najbolji pokazatelj hoćemo li ostati zajedno ili ne. I eto, pokazalo je. ‘‘

image

Vjenčali su se prošle godine početkom svibnja nakon osam godina veze i dvoje djece

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX CROPIX

Par je u vezi dobio dvoje djece, danas sedmogodišnju Elizabet i dvogodišnjeg Lorenza, a ljubav su okrunili brakom početkom svibnja prošle godine u Crkvi svetog Stjepana na Sustipanu. Djeveruša joj je bila kćerkica Elizabet, kuma bivša novinarka i politologinja Lana Pavić, dok je Marku Livaji kum bio Mate Mamić, prijatelj iz djetinjstva. Vjenčanicu je Iris kupila pokraj svoje kuće, išla je u dućan i usput vidjela vjenčanicu koja joj se svidjela. Kako je rekla, ušla je, probala ju i kupila.

‘‘Nismo ni ja ni Marko puno filozofirali oko odjeće za vjenčanje. Ja sam haljinu, eto tako, neočekivano kupila, a nije ni on komplicirao, sve je bilo ekspresno riješeno‘‘, rekla je Iris nakon vjenčanja otkrivši kako su se dugo vremena spremali stati pred oltar, no zbog njegovih sportskih obaveza pa i pandemije, stalno su odgađali sretan čin.

image

Ljubav koja je izdržala sve izazove

INSTAGRAM/ IRIS RAJčIć

Nažalost, samo tri mjeseca nakon vjenčanja, u saobraćajnoj nesreći poginuo je Markov otac Milan Livaja. Šokantna vijest je hajdukovog golgetera zatekla u Osijeku gdje se sa svojim klubom pripremao za utakmicu koju je unatoč osobnoj tragediji i odigrao. Tu se pokazao kao prekaljeni profesionalac koji unatoč teškom gubitku nije želio kao kapetan ostaviti svoj tim. I u tim teškim trenucima podrška mu je bila supruga koja se tih dana nije odvajala od njega.

image

Po drugi put proglašen je najboljim nogometašem po izboru hrvatskih kapetana na izboru "Kapetani biraju", a uz njega je naravno, bila njegova ponosna Iris

DUJE KLARIC CROPIX

Njihova ljubav izdržala je i najteže udarce, a Iris je u jednom razgovoru za Gloriju otkrila i kako je njezin Marko unatoč predanosti sportskoj karijeri po kojoj se organizira i njihov obiteljski život, sasvim solidna pomoć u kućanstvu.

‘‘Evo, ovako izgleda jedan moj prosječan dan: Lorenzo se budi oko šest, a onda i ja s njim, ali ide i rano leći, pa navečer mogu odraditi neke kućanske obaveze poput peglanja. Ujutro krećem s kavom i doručkom, pa trening – ili moj ili Markov, onda obavim spizu, pa je kuhanje, ručak... A ručak tempiram u točno određeni sat. Želim da mi muž i djeca jedu kako treba, meni je to važno. A ni Livaja nije baš tip da ne zna ispeći jaje. Napravit će razne salate, ispeći meso, a snaći će se i kada treba klincima smutiti kakvu kašicu‘‘, nahvalila je Iris supruga.

Tada je i ispričala kako se nosi s njegovim brojnim obožavateljima koji ju prepoznaju na svakom koraku.

‘‘Kada je lijepo vrijeme, izađem s djecom u šetnju i onda krene. - Može dres, može karta, provjerite molim vas je li ovo Markov potpis na dresu, može li video za sretan rođendan, pa može li video za sve najbolje za svetu pričest? Ima tu raznoraznih želja – može li Marko doći ovdje, može ondje... Ja još uvijek u podrumu ne štampam dresove, ne tiskam karte, ali stvarno se trudim, koliko god mogu, svima udovoljiti. Pogotovo kada su djeca u pitanju, ali ne možeš sve, ne stigne Marko toliko toga.‘‘

image

Kraljica Torcide i Marko 2022. na utakmici finala
Hrvatskog nogometnog kupa nakon pobjede Hajduka nad Rijekom.

BOZIDAR VUKIčEVIć CROPIX

A Hajdukovi navijači posebno su zahvalni Markovoj supruzi jer misle da je upravo ona zaslužna zašto je odbio milijunske ugovore i ostao u rodnom Splitu. Zbog toga su ju prozvali ‘‘kraljicom Torcide‘‘, a ona ne propušta ni jednu Hajdukovu utakmicu koju često prati u društvu njihove djece.

Linker
26. travanj 2024 14:49