PRVI PUT

Ove godine crveni tepih na Oscarima neće biti - crven

Voditelj dodjele najznačajnije filmske nagrade najavio je značajnu promjenu, a uzvanici i sedma sila još uvijek nisu sigurni misli li ozbiljno ili se šali?

Tepih kojim će proći filmske zvijezde do svojih mjesta u dvorani "Dolby Theatre" na dodjeli najvažnije nagrade u zabavljačkoj industriji ove godine neće biti crven. Sve je potvrdio voditelj dodjele, Jimmy Kimmel. Naime, dok su radnici sredinom tjedna pažljivo namještali novi tepih, motrili su ih izvršni direktor Akademije Bill Kramer i predsjednica Akademije, Janet Yang. S njima je bio i voditelj ovogodišnje dodjele koji je uskočio u prestižnu ulogu nakon što se Chris Rock (znamo zašto) zahvalio Akademiji na ponudi.

image

Pripreme su u tijeku

STEFANI REYNOLDS/ AFP

Dok su se prisutni pitali vide li dobro i je li moguće da se boja tepiha iz crvene promijenila u boju pjenušca, pogledavajući šokirano Billa Kramera i Janet Yang - koji nisu bili raspoloženi davati izjave - uskočio je komičar koji vodi svoj talk-show na ABC-ju. Promjenu boje tepiha prokomentirao je na njemu svojstven način.

"Svi se pitaju: "Hoće li biti problema i ove godine?" Hoće li biti nasilja, netko će nekome ponovno "zveknuti" šamar? Kako bismo pokazali da smo sigurni da se ovaj put takvo što neće desiti i da ničija krv neće biti prolivena, donijeta je odluka da idemo s tepihom boje šampanjca, a ne crvenim", prenosi Vanity Fair.

Poslije 62 godine, simbol holivudskog glamura zamijenit će neutralna varijanta. Ovo je prvi put od 33. dodjele Oscara, kada je prvi put korišten za dolazak gostiju na dodjelu, da tepih neće biti - crven.

Linker
17. travanj 2024 03:20