Ivan Penezić, Tina Hocenski

 Mirna Marić
EKSKLUZIVNO

Oženio se frontmen grupe "Pravila igre", prvi donosimo detalje "netipičnog" slavonskog vjenčanja

Na točno isti datum na koji je prije godinu dana kleknuo pred svoju djevojku i stavio joj zaručnički prsten na ruku frontmen grupe Pravila igre Ivan Penezić sa svojom odabranicom Tinom Hocenski, kako ekskluzivno doznajemo, uplovio je u bračnu luku. Na ljubav u dobru i zlu obvezali su se u konkatedrali Svetog Petra i Pavla u Osijeku, rodnom gradu uspješne marketinške stručnjakinje, a nakon crkvene ceremonije sa stotinjak uzvanika uputili su se u Gardens Industry, pomalo netipičnu salu koja izgledom podsjeća više na neki dobar noćni klub. Za dobru zabavu pobrinuo se bend Živa Legenda, bivši prateći bend Tonyja Cetinskog koji je već dugi niz godina iznimno tražen na vjenčanjima i u klubovima. Zagrebački glazbenik i njegova sada već zakonita supruga svoj dan iz snova odlučili su proslaviti tematskim blagdanskim tulumom i sve svoje uzvanike na najljepši mogući način i uz neka zanimljiva iznenađenja uvesti u najveseliji dio godine. Iako nije htio odavati baš sve pojedinosti slavlja glazbenika smo uoči samog vjenčanja uspjeli nagovoriti da nam ipak otkrije neke detalje. Jedna od zanimljivosti ovog "netipičnog" vjenčanja bio je i prvi pjev na koji su se mladenci odlučili s obzirom na to da, kako kaže, nisu neki plesači pa su se oboje odlučili držati onoga što im provjereno dobro ide i umjesto na podij stati pred mikrofon.

image

Umjesto prvog plesa Tina i Ivan stali su za mikrofon i izazvali ovacije "prvim pjevom"

Mirna Marić

"Kad smo počeli razmišljati o vjenčanju odmah smo znali da želimo napraviti jedan dobar party, a s obzirom na to sad ulazimo u ovu blagdansku sezonu bilo je logično da napravimo tematsku proslavu u tom stilu. Oboje naprosto obožavamo Božić i cijeli taj adventski period, tako da nam se ta ideja nametnula odmah na početku. U 11. mjesecu se već naveliko kreće kititi i zašto da si vjenčanje ne začinimo kuglicama, jelkama, cimetom, svijećama... Da se nas pita, Božić bi bio doslovno svaki vikend. Rekli smo ljudima da moraju biti spremni na razna iznenađenja i da moraju imati barem neki božićni detalj na svom outfitu", rekao je Ivan koji, kada je vjenčanje u pitanju, baš ništa nije prepustio slučaju. Na pripremama velikog dana sa svojom voljenom Tinom započeo je prije godinu dana.

image

Na ljubav u dobru i zlu obvezali su se u konkatedrali Svetog Petra i Pavla u Osijeku

Mirna Marić

"Vjenčanje nam se poklopilo s datumom zaruka koje su bile 25.11.2022. tako da nismo mogli ni zamisliti bolju "godišnjicu" ili "obljetnicu" samih zaruka. Vrlo smo brzo nakon što je Tina rekla "DA" počeli gledati datume i razrađivati detalje. Pozitivno smo se iznenadili kad smo vidjeli da je 25.11. i ove godine subota, kao i prošle i rekli smo "Ovo jednostavno mora biti naš datum". Što se tiče same organizacije, tu skidam kapu Tini koja je ipak odradila više posla od mene. Moram priznati da ima puno više smisla od mene po pitanju dogovaranja "sitnica" kao što su cvijeće, ukrasi itd. Meni je bilo najbitnije da odaberem dobar bend i to sam odradio", smije se Ivan koji je svoju suprugu upoznao zahvaljujući društvenim mrežama, a spojila ih je ljubav prema glazbi. Za njihovo poznanstvo "kriv" je jedan video na koji je pjevač benda Pravila igre nehotice naišao.

"Tina me odmah osvojila nekom iskrenom i nevinom energijom koja je izlazila kroz njen glas i nevješto sviranje gitare. Na kraju videa je samo razvukla jedan osmijeh i "damage was done". Neko vrijeme smo se još nalazili, čuli, ali smo se prepustili svemu u Splitu kad sam ja nastupao sa svojim bendom na Prokurativama, a ona se slučajno našla u publici. Split će za nas zauvijek imati jedno posebno mjesto u srcu i drago nam je da ga svake godine posjećujemo pošto ljetujemo na Šolti", kaže glazbenik kojeg smo uspjeli zateći jednom informacijom o supruzi s kojom ni sam nije bio upoznat. Naime, Tina je ranije bila članica benda Third Wheel s kojim je nastupila i na Szigetu, jednom od najvećih glazbenih i kulturnih festivala u Europi koji se održava u Budimpešti.

"Wow, svaka vam čast! O Third Wheel bendu nisam imao pojma (smijeh) Ali da, Tina je stvarno odlična i drago mi je da s vremena na vrijeme svojim vokalom počasti pratitelje na Instagramu. Ima jedan ugodan mezzo-sopran koji odlično paše uz moj tenor pa nekad i zapjevamo pod tušem. Govorim joj da je pravi mali neizbrušeni dijamant koji ima itekako puno potencijala, no nekako se zvijezde još nisu poklopile. Izrazito je fokusirana na marketing i to odlično radi", hvali ju Ivan. Tina ima baš sve za čime je tragao, a da s njom želi dijeliti životne izazove potvrdio je i prošle godine u Dubrovniku gdje ju je zaprosio i to mjesec dana prije predviđenog termina.

"Moj inicijalni plan za zaruke je bio da ju zaprosim u 12. mjesecu, točnije na Božić. Razmišljao sam o tome da pod bor stavim prsten s obzirom na to da joj je Božić najdraži dan u godini i počinje kititi stan te odbrojavati dane do njega već u listopadu. Međutim, nedugo nakon toga potvrđen je koncerta mog benda Pravila Igre u Dubrovniku. Tina se u međuvremenu čula sa svojom prijateljicom čiji je dečko iz Dubrovnika i došla na ideju da i ona dođe na koncert. Dogovor je bio da idemo u četvrtak navečer pošto je koncert u petak... Da ipak malo stignemo prije svirke razgledati grad. I tako si ja nešto u utorak gruntam i prelomim s odlukom da ću je zaručiti u petak prije koncerta na Srđu! Doslovno mi je sinula ideja u sekundi. Sve je to izgledalo kao savršena priča dok me nije ošamarila spoznaja "ČEKAJ, PA PRSTEN JOŠ NIJE GOTOV". Imao sam sreće da sam prsten dao izraditi kod svog prijatelja Antonia Dodića koji je zlatar te sam ga nazvao i rekao "EMERGENCY". Moram ga pohvaliti na izuzetno brzoj reakciji i savršeno odrađenom poslu jer je uspio izraditi prsten do četvrtka kada sam ga vješto sakrio u tenisicu kako ga gospodična ne bi pronašla", smije se Penezić i dodaje da ga nervoza i trema uoči zaruka nisu pratile.

image

Par se vjenčao na isti datum na koji se prošle godine i zaručio

Mirna Marić

"Baš sam bio nikako smiren. Možda zato što sam unaprijed znao odgovor i da imam dobar plan. U petak nakon šetnje Stradunom zamalo je zeznula koncepciju. Ušli smo u prodavaonicu ruževa u kojoj si je ruku umaljala u 678987678 ruževa i s tako pofarbanom rukom hodala Dubrovnikom. Ja ju gledam i mislim si "Bože, jel moguće, pa treba mi lijeva ruka"... Nekako sam ju uspio nagovoriti da si to skine te smo se zaputili prema Srđu. Došli smo gore, a ja sam joj "prodao" foru da se stane na vidikovac sa mnom kako bi nas prijatelji uslikali. Nije slutila da ću u tom momentu kleknuti, da će reći "da" i da ćemo napraviti jednu od najljepših slika ikad. Poprilično se iznenadila jer je očekivala da ću to odraditi u 12. mjesecu, ali nije zaplakala. Samo je bila sretna kao malo dijete pitavši me "pa kako si bio tako cool i kako ništa nisam naslutila?", prisjetio se glazbenik koji je mirno uplovio i u bračnu luku, a u jednakom tonu planira i godinu na izmaku privesti kraju.

image

Mladenci su nakon ceremonije u crkvi slavili sa stotinjak dragih gostiju

Mirna Marić

"Otići ćemo negdje u Europu na advent i taj period iskoristiti kao zagrijavanje za pravi medeni mjesec. Gdje će točno on biti nisam siguran, ali privlače nas Zanzibar, Bali, Tenerife, a možda čak i trip preko Portugala, Španjolske i Francuske. Obećanjem vam da ćete biti prvi koji će znati", kaže Penezić kojeg nakon kraćeg odmora čeka povratak obvezama s Pravilima igre, a u planu mu je i pokretanje zajedničkog posla sa suprugom Tinom.

"Početkom godine izdajemo novu pjesmu koja će biti uvod u naš četvrti album na kojem krećemo raditi. To je ipak najljepši period. Zatvoriti se u studio i pobjeći od realnosti, a što se tiče zajedničkog posla, definitivno imamo dosta ideja. Po struci sam grafički dizajner i dizajn je moja druga ljubav koja može jako dobro nadopuniti Tinin marketing. Jedna obiteljska agencija ne bi bila na odmet", zaključuje Ivan Penezić.

Linker
26. travanj 2024 14:52