OPORAVIO SE

Ozzy Osbourne na pozornici prvi put nakon operacije o kojoj mu ovisio život

Legendarni roker nastupio je na Igrama Commonwealtha u Birminghamu 2022., što je njegovo prvo pojavljivanje na pozornici otkako je bio podvrgnut operaciji u lipnju.

Ozzy Osbourne službeno se vratio na pozornicu! 73-godišnjak je udružio snage s gitaristom Black Sabbatha Tonyjem. U videu objavljenom na YouTubeu, čini se da se Ozzy odlično proveo s kolegom, s kojim se udružio kako bi zabavio publiku na Alexander Stadiumu.

Izveo je jedan od hitova svog benda, "Paranoid".

Koncert je održan gotovo dva mjeseca nakon što je Ozzyjeva supruga Sharon Osbourne otkrila na The Talk UK da on ima tešku operaciju o kojoj mu ovisi život. Nakon operacije, Ozzy je zahvalio obožavateljima na lijepim željama i rekao da je sad na kućnoj njezi i da se oporavlja. 69- godišnja Sharon također je u to vrijeme putem Twittera obavijestila pratitelje o zdravstvenom stanju svog supruga: "Bolje je!‘‘

"Definitivno osjećam ljubav i podršku obožavatelja i svima se zahvaljujem na njihovim mislima, molitvama i dobrim željama tijekom mog oporavka", napisao je tada Ozzy.

image

Legendarni roker Ozzy Osbourne

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Podsjetimo, prošli mjesec, tijekom svog pojavljivanja na Comic-Conu u San Diegu, Ozzy je otkrio više o zdravstvenom stanju.

"To je bila najteža stvar u posljednje tri godine, jer sam se pokušavao oporaviti od operacije", priznao je glazbenik.

Naime, Ozzy je posljednjih godina imao niz zdravstvenih problema. Bio je podvrgnut operaciji šake u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu 2018., a 2019. pretrpio je tešku infekciju gornjeg dišnog sustava.

image

Ozzy i Sharon Osbourne

MARK RALSTON AFP

Također je pretrpio pad te iste godine i morao je na operaciju vrata zbog čega je morao otkazati turneju. Kasnije je rekao da se nada da će imati nove datume koncerata, ali da neće ponovno krenuti na put sve dok ne bude sto posto siguran da to može izvesti. Sljedeće godine Ozzy je otkrio da mu je još 2003. godine dijagnosticirana Parkinsonova bolest.

"Ma to nije smrtna presuda... Trenutačno je to blagi oblik Parkinsonove bolesti. Ne tresem se", rekao je u veljači 2020. u intervjuu za Radio.com.

"Doktor mi je rekao da vjerojatno prođem pored 10 ljudi dnevno koji ga imaju, a ni ne znaju da ga imaju. Ne dobijete prištić na čelu, samo valjda počnete hodati pomalo smiješno", zaključio je glazbenik.

Linker
12. travanj 2024 00:35