Glazbena avantura

Parni valjak objavljuje novu pjesmu, otkriveno tko je pjeva

Jedan od najpopularnijih domaći bendova nakon smrti frontmena Akija Rahimovskogobjavljuje novu pjesmu, a kao vokalist im se pridružio mladi glazbenik iz Koprivnice.

Nakon što je prerana smrt Akija Rahimovskog pod veliki upitnik stavila nastavak djelovanja Parnog valjka, jednog od naših najdugovječnijih i najpopularnijih domaćih bendova, na službenoj stranici grupe objavljeno je da u četvrtak izdaju novu pjesmu te je otkriveno tko je pjeva. Ono što sad znamo jest da je izbor pao na Igora Drvenkara, no iz benda još nisu otkrili hoće li on biti Akijev nasljednik.

Drvenkar je rođen u Koprivnici, a nakon srednje škole koju je pohađao u Đurđevcu počeo se aktivnije baviti glazbom i pjevanjem. Nastupao je na raznim festivalima, a 2012. na Pjesmama Podravine i Podravlja u Pitomači nagrađen za najboljeg mladog kantautora. Poznat je i po suradnji sa zagrebačkim kazalištem Komedija gdje je igrao Poncija Pilata u mjuziklu "Uskrsli", pjevao je u mjuziklu "Legenda Ružice grada", igrao je Pilata u rock-operi "Jesus Christ Superstar", a publika ga može još uvijek gledati u ulozi Zvijeri u mjuziklu "Ljepotica i zvijer" koji još uvijek igra u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

image

Igor Drvenkar prošle godine nastupio je na koncertu u Veloj luci u čast Oliveru Dragojeviću

ANTE CIZMIC CROPIX

No nije on samo vrsni pjevač, već autor, aranžer, muzički producent, glumac... Nova pjesama i video pod nazivom "Moja glava, moja pravila", najavljena je kao Parni valjak feat. Igor Drvenkar, no šuška se da bi ta suradnja mogla i potrajati.

Linker
16. travanj 2024 18:21