Sretno zaljubljen

Peti brak na pomolu: Rupert Murdoch nekoliko dana prije 93. rođendana zaručio je Elenu Žukovu

U vezi su navodno od prošlog ljeta, a vjenčanje bi se trebalo održati u Moraga Bel Airu, Murdochovom luksuznom vinogradu i imanju u Kaliforniji, no još uvijek nije poznato kada. Murdochova nova odabranica javnosti je poznata i kao cijenjena molekularna biologinja, ali i kao majka rusko-američke kolekcionarke umjetnina Daše Žukove, inače bivše supruge ruskog oligarha Romana Abramoviča.

Medijski mogul i milijarder Rupert Murdoch 11. ožujka proslavit će 93. rođendan, a samo nekoliko dana ranije njegov glasnogovornik javnosti je obznanio vijest da je jedan od najvećih svjetskih medijskih magnata, inače poznat po svom burnom ljubavnom životu, zaručio svoju partnericu, 67-godišnju Elenu Žukovu. U vezi su navodno od prošlog ljeta, a vjenčanje bi se trebalo održati u Moraga Bel Airu, Murdochovom luksuznom vinogradu i imanju u Kaliforniji, no još uvijek nije poznato kada. Murdochova nova odabranica javnosti je poznata i kao cijenjena ruska znanstvenica i molekularna biologinja, ali i kao majka rusko-američke kolekcionarke umjetnina Daše Žukove, inače bivše supruge ruskog oligarha Romana Abramoviča.

image

Rupert Murdoch i njegova zaručnica Elena Žukova

BESTIMAGE/PROFIMEDIA ©

Murdochu su ovo šeste zaruke, a početkom 2023. godine objavio je zaruke s tada 66-godišnjom Anne Leslie Smith, no ubrzo je stigla vijest da vjenčanja ipak - biti neće jer Ann nije uspjela podnijeti medijsku pažnju, slavu i gubitak anonimnosti, te je svom "daru s neba" kako ga je Murdocha nazvala na prvom spoju, zahvalila na pažnji.

Nedugo nakon toga u javnost su izašli i detalji o krahu braka s bivšim top modelom Jerry Hall koja je bila četvrta Murdochova supruga, a svojedobno je bila i partnerica Micka Jaggera, frontmena The Rolling Stonesa.

Par se vjenčao u ožujku 2016. godine, tjedan dana uoči Murdochova 85. rođendana, a razveli su se nakon šest godina. Kao službeno obrazloženje u zahtjevu Jerry Hall bile su navedene "međusobne nepomirljive razlike u karakteru", no sredinom travnja 2023. godine na svjetlo dana napokon izašao je i pravi razlog. Rupert Murdoch je, naime, okončao njihov brak e-mailom na koji je potrošio tek 33 riječi.

image

Rupert Murdoch i njegova četvrta supruga, bivša manekenka Jerry Hall, s kojom se razveo 2022. godine

IMAGE PRESS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Jerry, odlučio sam prekinuti naš brak. U svakom slučaju bilo nam je lijepo zajedno, ali dalje više ne ide jer imam puno previše posla. Moj odvjetnik odmah će kontaktirati tvoga", napisao je Murdoch tadašnjoj supruzi koja je očekivala njegov dolazak na ladanje u Oxfordshireu, ali je u dolaznom pretincu svoje elektroničke pošte zatekla njegovu poruku.

Koliko je poznato Jerry Hall je bila iznenađena i začuđena porukom jer se nikad nije svađala s Rupertom, a dobila je rok od 30 dana da se iseli sa svojim stvarima, čije je vlasništvo morala dokazati - računima. U brakorazvodnoj parnici pripalo joj je upravo njihovo ladanje u Oxfordshireu, ali se Jerry Hall nemalo iznenadila kad je otkrila da se snimke sigurnosnih kamera na posjedu i dalje šalju na središnji server Murdochove kompanije.

Murdoch je prije Hall bio u braku s bivšom stjuardesom Patricijom Booker, novinarkom Annom Murdoch i poduzetnicom Wendi Deng, koja ga je navodno i upoznala s budućom suprugom Elenom Žukovom.

Linker
20. travanj 2024 06:14