PROFIMEDIA
60. IZDANJE

Peti put zvijezda kultnog kalendara: Naomi Campbell jedna je od "bezvremenskih"

Slavna manekenka krasi 60. izdanje najpoznatijeg kalendara uz Idrisa Elbu, Angelu Bassett i Amandu Gorman, a to joj je već peti put da krasi raskošno izdanje.

Slavna manekenka krasi 60. izdanje najpoznatijeg kalendara uz Idrisa Elbu, Angelu Bassett i Amandu Gorman, a to joj je već peti put da krasi raskošno izdanje.

Velika obljetnica kultnog Pirellijevog kalendara 2024. obilježena je velikim imenima zabavljačke industrije, a predvodi ih jedinstvena Naomi Campbell. Radi se o 60. obljetnici prestižnog izdanja, dok jedna od najpoznatijih manekenki 90-ih, koja i danas zauzima značajnu poziciju u svijetu mode, pozira za kalendar čak peti put.

Prošli tjedan Pirellijevo kultno izdanje predstavljeno je u Londonu, za čiji je vizualni identitet bio zadužen umjetnik iz Gane, Prince Gyasi. Ovogodišnji zajednički nazivnik umjetničkih fotografija glasi "Bezvremenski" i odaje priznanje istaknutim pojedincima koji ostavljaju trag u sadašnjosti a pritom su "predodređeni inspirirati buduće generacije", prenosi portal The Standard. Naomi Campbell je, posve prikladno, izabrana za temu "Time Stopper".

Osim nje, u jubilarnom "Pirelliju" nalaze se, među ostalima, fotografije glumaca Idrisa Elbe te Angele Bassett, američke književnice Margot Lee Shetterly te pjesnikinje Amande Gorman.

"Ne rađamo se ‘bezvremenski‘, već to postajemo. Sve zvijezde s fotografija uspjeli su prepoznati svoje sposobnosti i pozicionirati se. Pronašli su svoju moć, mijenjajući svoje sudbine. To je ono što po meni znači biti bezvremenski", kaže fotograf. Treba dodati i to da je prije dvije godine već radio s Naomi Campbell - snimao ju je za editorijal francuskog časopisa Madame Figaro i uživao u suradnji.

image

Naomi Campbell prošlog mjeseca na utrci F1 u Abu Dhabiju

JAMALI AMIN/ATP/SPP/SHUTTERSTOCK

"Kada gledam žene poput Naomi, jasno je da ona nije moja generacija, ali je još uvijek ikona i mojoj generaciji. To se može dogoditi samo ako ste predani svom poslu i vjerni vlastitim uvjerenjima", zaključio je vizualni umjetnik.

Linker
28. travanj 2024 16:30