Liam Neeson i Natasha Richardson

 ANDREW COOPER/EGG/POLYGRAM/LOST POND/KOBAL/SHUTTERSTOCK
NAJVEĆA LJUBAV

Petnaest godina bez supruge: Liam Neeson nikada se nije oporavio od najtežeg životnog udarca

Holivudski glumac Liam Neeson s pokojnom suprugom, glumicom Natashom Richardson proživio je najljepše i najispunjenije godine svog života.

Holivudski glumac Liam Neeson s pokojnom suprugom, glumicom Natashom Richardson proživio je najljepše i najispunjenije godine svog života.

Proslavio se naslovnom ulogom u "Schindlerovoj listi", a posljednjih petnaest godina uglavnom ga pamtimo po spektakularnim akcijskim avanturama u brojnim filmskim i televizijskim uspješnicama, ulogama koje je 71-godišnji Liam Neeson ostvario otkako je ostao udovac.

Gubitak voljene supruge, glumice Natashe Richardson koja je preminula 18. ožujka 2009. od posljedica kobnog pada na skijalištu u Kanadi i na prvi pogled benignog udarca glavom, slavni glumac svake godine obilježava na svoj način, prisjećajući se žene s kojom je proveo petnaest najljepših, najispunjenijih i najuzbudljivijih godina svog života.

image

Natasha Richardson i Liam Neeson na venecijanskoj Mostri 2002.

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Liam Neeson u glumačkim je krugovima poznat kao suptilni zafrkant, pa je ponekad nemoguće procijeniti koliko je istine, a koliko šale u njegovim riječima. Tako je svojedobno u razgovoru za kultni časopis Rolling Stone ispričao kako ga je supruga Natasha Richardson doslovce ucijenila otkazivanjem vjenčanja prihvati li ulogu Jamesa Bonda u filmu "Golden Eye". Prema njegovim riječima ušao je u najuži izbor, ali Natashi Richardson nije se svidjela ideja da njen voljeni postane agent 007.

"Morao sam izabrati što mi je važnije, uloga ili vjenčanje? Rekla mi je da od braka neće biti ništa ako postanem James Bond, jer uz medijski pritisak koji bi to pratio, više ne bismo mogli napraviti niti koraka bez paparazza izvan četiri zida naše kuće. Izbor je za mene zapravo bio jednostavan", izjavio je Neeson. Na kraju je ulogu svih filmskih uloga dobio drugi Irac, Pierce Brosnan, a Liam Neeson oženio je - posebnu ženu.

image

Liam Neeson i Natasha Richardson zajedno su nastupili u filmu "Nell" 1994.

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Njihovo vjenčanje se odigralo u srpnju 1994., na njihovom imanju u saveznoj državi New York. Novac im nije predstavljao problem, jer je Natasha Richardson bila članica moćne glumačke dinastije. Njezina majka je britanska glumačka diva Vanessa Redgrave, a otac Tony Richardson bio je engleski kazališni i filmski redatelj i producent.

image

Supružnici u New Yorku 1999.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Njihova priča započela je 1993.: upoznali se u ansamblu predstave "Anna Christie" na Broadwayu. U to vrijeme je Natasha Richardson bila udana za producenta Roberta Foxa, no kemija s Liamom Neesonom bila je tolika da je svima u castu predstave bilo jasno da nije riječ samo o flertu ili avanturi.

Kad se Natasha Richardson pojavila u Poljskoj, na setu filma "Schindlerova lista", to je bila konačna potvrda njihove ljubavi i otada su nerazdvojni. Sina Michaela dobili su 1995., a godinu kasnije i Daniela.

image

Natasha Richardson sa sinovima Michealom i Danielom u New Yorku 2008.

GREG ALLEN/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 09:05