Phillip Schofieldu srušio se svijet

 S MEDDLE/ITV/SHUTTERSTOCK
Javni linč

Phillip Schofield o skandalu: ‘Da nemam kćerke koje me čuvaju, nešto bih si napravio‘

Slomljena zvijezda ITV-ja dao je intervju BBC-ju o aferi s mlađim kolegom, a voditeljevo jadno stanje rasplakalo je njegovu nekadašnju kolegicu, Alison Hammond.

Slomljena zvijezda ITV-ja dao je intervju BBC-ju o aferi s mlađim kolegom, a voditeljevo jadno stanje rasplakalo je njegovu nekadašnju kolegicu, Alison Hammond.

Skandal zbog afere britanskog televizijskog voditelja Phillipa Schofielda, rasplamsava se i kako se čini, neće će tako skoro stišati. Kako dani prolaze, medijska šteta sve je veća, a donedavno popularnom voditelju sve gore. Premda je prošli tjedan dao očekivanu ostavku na ITV-u, osim ponižene i bijesne supruge Stephanie Lowe s kojom je u braku trideset godina, odbacila ga je i njegova agencija YMU. Kada je priznao da je imao "nerazboritu ali ne i nezakonitu" vezu s mlađim muškarcem, zaposlenikom ITV-ja, srušio mu se svijet jer su ga svi odbacili.

image

Sa suprugom, Stephanie Lowe

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Njegov je najveći problem što je u širokom luku zaobišao istinu kada su se pojavila govorkanja o tajnoj vezi, a javna je osoba, lice kojem su Britanci vjerovali preko dvadeset godina - koliko je vodio popularnu jutarnju emisiju „This Morning, među ostalima i s kolegicom i prijateljicom Holly Willoughby. Gledatelji ne vole kada im zaštitna lica televizijskog programa lažu. Ne sviđa im se da im itko laže. S druge strane, osim prevarene supruge (pretpostavlja se da će podnijeti zahtjev za razvod), koja bi mu u ljutnji mogla svašta reći, stječe se dojam javno čerečenje voditelja uzelo maha u tolikoj mjeri da to što mu sada rade i kako se on osjeća, izaziva čuđenje. I suze.

image

Alison Hammond se rasplakala zbog skandala vodeći emisiju s Dermotom O‘Learyjem

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Naime, prekaljena televizijska voditeljica i novinarka, Alison Hammond, rasplakala se u današnjoj emisiji "This Morning" dok je s kolegom Dermotom O‘Learyjem komentirala Schofieldovu ispovijest BBC-ju. Dala je sve od sebe kako bi profesionalno odradila zadatak, priznala da je "stvarno boli” gledati kako se bivši kolega emotivno slama dok priča o skandalu. Suznih očiju ustvrdila je da se njihova obitelj na ITV-ju još trudi procesuirati nemio događaj, prenosi Daily Mail.

"Ovo mi je jako bolno jer sam voljela Phillipa Schofielda kao kolegu, i još uvijek ga volim. Međutim, to što je učinio nije u redu. Sve je priznao, rekao je da mu je žao. Moja mama savjetovala mi je da koristim Bibliju kao putokaz u životu. A u Bibliji, u odlomku o ženi uhvaćenoj u preljubu, piše: ‘Oni bez grijeha neka bace prvi kamen‘. Zato jednostavno ne želim, ne mogu reći ništa loše o njemu," izjavila je.

U razgovoru za BBC, Schofield je rekao da je izgubio sve zbog afere s mlađim kolegom i ispričao kako taj "katastrofalni učinak gnjeva koji se sručio na njega, djeluje na njegov um". Slomljen 61- godišnji voditelj, pozvao je medije da njegovog bivšeg ljubavnika ostave na miru. U razgovoru s BBC-jevim novinarom Amolom Rajanom rekao je da mu je angažirao odvjetnika, čije troškove on pokriva. Otkako ne odlazi na posao, vrijeme provodi sjedeći na sofi i gledajući u prazno. Zbog nemilosrdne hajke koja se digla na njega i traje dan za danom, utjehu traži u čaši. Na žalost, prečesto se "druži" s bocom žestice, ne spava, ne može jesti.

image

Sa suprugom i kćerima Molly i Ruby 2016.,prije skandala

JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK

"Moj um se nalazi u stalnom, riječima neopisivom košmaru. Razmišljam što da sada radim? Što ću sada učiniti?", zavapio je.

Schofield je pohvalio svoje kćeri Ruby i Molly jer ga čuvaju da si nešto ne napravi.

"Prošli tjedan, da moje kćeri nisu bile tamo, ja ne bih bio ovdje. Ne ispuštaju me iz vida. Nalazim se u stanju čudne obamrlosti. Znam da je to sebično reći, ali pitate se da li svi ti ljudi, koji pišu sve te stvari, ikada pomisle kako je osobi koja im je na "tapeti"?

Schofield je za BBC rekao da je prvi put, kada je imao "bilo kakav seksualni kontakt" s bivšim kolegom, taj muškarac imao 20 godina. Sreli su se kad je bio maloljetnik u dramskoj školi (mladiću je tada bilo 15 godina), bez problema je prihvatio zahtjev tinejdžera za prijateljstvom, a kasnije mu je pomogao dobiti praksu na ITV-ju. Momak je nakon prakse počeo raditi na televiziji, postali su ljubavnici i kasnije to porekli. Bivša tv-zvijezda javno se pokajala tek kada je sve isplivalo na vidjelo.

Tijekom razgovora, Schofield je inzistirao na tvrdnji da je osoba s kojom je bio u vezi imala 19 godina kada je prvi put izrazila zanimanje za televizijskom karijerom. A kada ga je BBC-jev novinar Rajan upitao flertuje li na društvenim mrežama, bivši voditelj se naljutio:" Ne, na televiziji sam 41 godinu. Prije mi se nikad nije dogodilo nešto poput ovoga. Za što me optužujete?!"

image

Kolegica Holly Willoughby više mu se ne javlja na telefon

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

Schofield je dodao da mu je "slomljeno srce" i zato što mu je dobrotvorna organizacija Prince‘s Trust oduzela čast biti im veleposlanik. Ukratko, postao je parija u javnom životu. Da je situacija ozbiljna, pokazuje podatak kako je šefica ITV-a, Carolyn McCall, pozvana na očitovanje pred nadležnim, parlamentarnim odborom 14. lipnja. Trebat će odgovoriti na pitanja kako će njena kuća zaštiti svoj imidž i riješiti brojne pritužbi gledatelja nakon Schofieldova odlaska? Angažirali su odvjetnicu izvan kuće koja će provjeriti sve činjenice vezane za skandal. Ustvrdili su i to da su Schofield i zaposlenik ITV-a "obojica kategorički i opetovano demantirali glasine o vezi". No, odgovor na upit da li je laž o ljubavniku opravdani povod za nesmiljeni javni linč, zasad nitko ne daje.

Linker
27. travanj 2024 04:24