Petar Šegedin

 PROMO
Finalist Superstara

Pijero je kumče Vinka Coce, a oduševio je i Huljića: "Nedostajao mi je takav pjevač"

Mladi Korčulanin umjetničkog imena Pijero oduševio je Tončija Huljića svojim specifičnim izborom glazbe koju pjeva, te mu je Tonči sada napisao prvu pjesmu ‘Da me malo srića stigne‘.

Mladi Korčulanin umjetničkog imena Pijero oduševio je Tončija Huljića svojim specifičnim izborom glazbe koju pjeva, te mu je Tonči sada napisao prvu pjesmu ‘Da me malo srića stigne‘.

Da su talent showovi odlična odskočna daska za mlade glazbene nade dokazuje i primjer bivšeg finalista "Superstara" Petra Šegedina. Najpoznatiji kompozitor s ovih prostora Tonči Huljić, koji je zaslužan za karijere nekih od najuspješnijih glazbenika estrade, nastavio je suradnju s Petrom i nakon showa koji se uskoro vraća u drugoj sezoni za koju već traju prijave. Mladi Korčulanin umjetničkog imena Pijero oduševio je Huljića svojim specifičnim izborom glazbe koju pjeva, te mu je Tonči sada napisao prvu pjesmu ‘Da me malo srića stigne‘.

"U principu mi je u mom portfelju nedostajao takav pjevač, naime nitko s kim surađujem ne pjeva taj profil pjesama – staro-dalmatinski zvuk, a koji ja jako volim i oduvijek sam želio imati takvog izvođača. Te pjesme zvuče kao starinske, no s vremenom postaju bezvremenske", ispričao je Tonči Huljić.

Mladi čovjek, stare duše, kako kaže Tonči, bio je velika inspiracija za njega i povod da mu napiše pjesmu. Za pjesmu je u Splitu snimljen i spot.

"Moje srce još ne vjeruje da je sve ovo istinito ali velika je čast surađivati s Tončijem. Nekako mi je cilj da svojim pjesmama pokažem mladosti da ne mora sve biti novi zvuk, nego da postoje lijepe pjesme koje se mogu okarakterizirati kao starinske, a da imaju svoju dušu i da se i na njih može i zaplesati", rekao je 18-godišnji Pijero.

image

PIJERO je spot snimio u posebnom odijelu koje pripada njegovom krsnom kumu, legendarnom glazbeniku Vinku Coci

PROMO

PIJERO je spot snimio u posebnom odijelu koje pripada njegovom krsnom kumu, legendarnom glazbeniku Vinku Coci."Želio sam odjenuti nešto posebno za ovu meni veliku priliku i važan dan, i velika je čast što mogu nositi odijelo mog kuma Vinka. Odijelo mi je dala njegova supruga Janja, bila je vrlo emotivna i rekla mi je da u meni vidi njega u mojim godinama", ispričao je Pijero.

Tonči Huljić najavljuje i duet s Pijerom u sklopu projekta Madre Badessa. "Ne znam koliko ću ja još dugo moći pisati pjesme svim mladim izvođačima, no da ću im uspostaviti karijere, to zasigurno – da!", za kraj je rekao Huljić. Tekst pjesme potpisuje Vjekoslava Huljić. Inače, Petar se za prestižnu titulu Superstara borio s još troje kandidata: Hanom Ivković, Tonijem Peruškom i Dinom Miklaužićem, a titulu prvog hrvatskog Superstara odnijela je Sinjanka Hana Ivković.

image

Petar Šegedin tijekom sudjelovanja u Superstaru

MAJA BOTA
Linker
30. travanj 2024 19:42