NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Zvijezda 90-tih

Pjevačica hita "Iza ponoći" uz glazbu konobari i radi kao njegovateljica: "Sve me to ojačalo"

Marinela Jantoš poznatija pod umjetničkim imenom Ella, posebno se veseli Megadance partyju jer će joj se, kaže, na sceni kao prateća pjevačica pidružiti i 16-godišnja kćer Rozi Etel, koja se planirati prijaviti na Voice.

Marinela Jantoš poznatija pod umjetničkim imenom Ella, posebno se veseli Megadance partyju jer će joj se, kaže, na sceni kao prateća pjevačica pidružiti i 16-godišnja kćer Rozi Etel, koja se planirati prijaviti na Voice.

"Još se nije dogodilo da dance tulum kojeg gotovo deset godina organiziramo Ivana Banfić, Minea i ja ne bude dobar, pa sam uvjerena i da će Megadance party biti ludnica", rekla nam je na početku našeg susreta Marinela Jantoš Ella koja će 9. veljače nastupiti zajedno s brojnim zvijezdama 90-tih u zagrebačkoj Areni. Ella ističe da na njihove zabave dolaze ljudi baš svih generacija jer roditelji ljubav prema danceu prenose na svoju djecu. Iako ona privatno ne sluša tu vrstu glazbe već house i techno, Ellina 16-godišnja kćer Rozi Etel voli dance i jedva čeka pridružiti se mami na pozornici.

image

Ella sama šije kostime za svoje nastupe

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Rozi će mi se po prvi put pridružiti na pozornici i jako se tome obje veselimo. Pjevat će prateće vokale, iako se zapravo ne bavi glazbom već odbojkom, želja joj je nastupiti i na Voiceu", govori Ella koja je na intervju stigla u društvu kćeri i psa Mimija kojeg su udomile. Do sada joj je, kaže, u odgoju kćeri pomagala mama jer s bivšim partnerom nema bliski odnos, ni ona ni Rozi.

"Imamo korektan odnos, ništa više od toga. Dok sam izbivala zbog posla čuvala ju je moja mama", govori glazbenica koja je krajem siječnja proslavila 53. rođendan. "Poklonila sam si party do jutra. Doletjela sam iz Londona navečer i odmah smo produžile u izlazak. Ni u jednom trenutku se nisam osjećaja staro ili da tamo ne pripadam", kroz smijeh priča Ella koju i danas mnogi pamte po hitu "Iza ponoći".

Iz glazbe nikada nije otišla, no posljednjih godina povremeno odlazi u Veliku Britaniju zbog posla. "Zašto radim kao konobarica i njegovateljica? Zato što sam upala u financijske probleme, a nažalost sve što sam radila u glazbi nije prepoznato. Nailazila sam na brojna zatvorena vrata. Devedesetih sam bila previše "zanesena", bio je rat, prošli smo kroz grozan period s jedne strane, a opet predivan s druge. Jednostavno se nisam dobro snašla u svemu tome. Kad zagusti pomažem prijatelju u kafiću ili odem u London", govori Ella koja formu održava vježbanjem kod kuće, šetnjama sa psom i plesom.

image

Pjevačica Marinela Jantoš, umjetničkog imena Ella, nastupit će na velikom dance Megadance partyju u Areni Zagreb

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Rano se ustaje, zdravo kuha i živi mirnom životom, no prošla je kaže kroz težak period jer jedno vrijeme su je odbijenice jako pogađale, pa je bila u depresiji i psihički nestabilna. "Svaki put kad bi mi odbili pjesmu, album ili slično ja sam se osjećala kao da me netko istukao, doživjela bih i psihički i fizički slom. No, sve me to i ojačalo pa sam sada puno psihički zdravija", kaže Ella. Inspiraciju najviše ima kada je zaljubljena, a posljednju pjesmu "Znam da budni smo" kupila je od jednog autora, ali nije prošla kod publike onako kako je željela.

image

Nedavno je potpisala ugovor s Universal Flow Recordsom i nada se da će se ljudima svidjeti pjesma koju je napravila u duetu s Renmanom

NEJA MARKICEVIC CROPIX

"Nikad neću odustati od glazbe. Nedavno sam potpisala ugovor s Universal Flow Recordsom i nadam se da će se ljudima svidjeti pjesma koju sam napravila u duetu s Renmanom "Ne pravi budalu od sebe" u funky house stilu kao i moja autorska pjesma "Luka" koja izlazi krajem mjeseca, kaže. Mlade izvođače baš i ne prati, kao ni Doru, a kako ima još puno pjesama koje trebaju ugledati svjetlo dana nada se da će na sceni dočekati zasluženu mirovinu.

Linker
28. travanj 2024 02:33