Spice Girls

 DERRY/MIRRORPIX/PROFIMEDIA
Rijetka čast

Povodom posebne obljetnice: Članice grupe Spice Girls osvanule na poštanskim markama

Povodom 30. obljetnice osnutka ‘Spice Girls‘, Royal Mail odaje grupi priznanje posebnim setom poštanskih marki, a u izboru fotografija koje će se otisnuti sudjelovale su i članice benda.

Povodom 30. obljetnice osnutka ‘Spice Girls‘, Royal Mail odaje grupi priznanje posebnim setom poštanskih marki, a u izboru fotografija koje će se otisnuti sudjelovale su i članice benda.

Kultna haljina Union Jack britanske pjevačice i glumice Geri Halliwell te još devet scena s nastupa legendarne pop grupe "Spice Girls", ovjekovječena je na poštanskim markama. Bend ove godine obilježava tridesetu obljetnicu osnutka stoga im Royal Mail posebnim setom poštanskih marki, odaje priznanje. Članice grupe koja je najveću popularnost doživjela potkraj 90-ih godina, prodala više od 80 milijuna nosača zvuka širom svijeta i postala jedan od najuspješnijih ženskih sastava ikada, postale su dio odabrane skupine bendova kojima je odano isto priznanje.

Obljetničke poštanske marke dosad su, naime, dobili "The Beatles", "Pink Floyd", "Queen", "The Rolling Stones" te "Iron Maiden", a ove godine u povijest su se upisale Geri Halliwell, Victoria Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton i Melanie Chisholm, javlja Sky News. Na deset glavnih maraka nalaze se fotografije s nastupa Spice Girls od 1997. do 2012., uključujući BRIT Awards 1997. kada se Geri Halliwell pojavila u haljini s motivom britanske zastave.

Kasnije se doznalo da se zapravo radilo o crnoj kreaciji modne kuće Gucci koju joj je za taj nastup predložila stilistica Emma Poole. Međutim, pjevačici se odabir nije svidio jer joj je, kao što se pisalo, bio "dosadan".

"Dvije noći prije dodjele, Geri mi je rekla: ‘Ne osjećam se dobro u haljini koju nosim, imam puno bolju ideju. Otići ću do sestre jer ima materijal s motivom Union Jacka, njime ćemo doraditi haljinu,‘" prepričala je stilistica razgovor s glazbenicom. Ostalo je legenda.

image

Pop bend bio je najpopularniji sredinom 90-ih

ITV/SHUTTERSTOCK

Obljetnička kolekcije marki prikazuju nastupe Spice Girls uživo, s posebnim naglaskom na crvenokosu pjevačicu benda, čiju zaraznu energiju na snimkama nastupa, posebno s njihove najuspješnije, europske i američke turneje "Spiceworld Tour" iz 1998., prepoznaju i fanovi, koji su bili klinci u doba kada su "spajsice" bile na vrhuncu popularnosti.

Linker
26. travanj 2024 03:02