ZBOGOM, LEGENDO

Poznati se opraštaju od trenera svih trenera: ‘Neka te čuvaju anđeli, tata Ćiro‘

Posljednje pozdrave nogometnoj legendi jutros su objavili Edin Džeko, Sandra Perković, Kolinda Grabar Kitarović i mnogi drugi.

Tužna vijest o odlasku legendarnog nogometnog izbornika i trenera svih trenera Miroslava Ćire Blaževića danas je potresla regiju. Na društvenim mrežama od jutra se uz brojne emotivne objave i zajedničke fotografije od Ćire opraštaju poznata imena iz javnog života i svijeta nogometa.

Svoje žaljenje i sućut obitelji Blažević na službenom Twitter profilu izrazio je i Hrvatski nogometni savez.

"U Zagrebu je nakon duge i teške bolesti preminuo legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Omiljenom Ćiri neka je laka hrvatska zemlja, a najbližima izražavamo najdublju sućut u ime cijele nogometne obitelji koja je danas izgubila "trenera svih trenera", napisali su.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić izrazio je sućut obitelji Miroslava Ćire Blaževića, njegovu izjavu prenio je Hrvatski nogometni savez. "Izražavam najdublju sućut obitelji našeg Ćire zbog čijeg odlaska svi u nogometu dijelimo veliku bol. Ćiro je bio neponovljiv - nenadmašan motivator i govornik, u jednoj sekundi šarmantan, u drugoj goropadan. Pamtim ga kao čovjeka s velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voljeli i poštovali", kazao je Dalić.

Podsjetio je na Ćirina dva najveća uspjeha - onaj s Dinamom te onaj s Vatrenima. "Ćiro je bio neponovljiv - nenadmašan motivator i govornik, u jednoj sekundi šarmantan, u drugoj goropadan. Pamtim ga kao čovjeka s velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voljeli i poštovali. Bio mi je istinska inspiracija za sve što sam postigao u trenerskoj karijeri. Na tome sam mu vječno zahvalan te su moje molitve posvećene njemu i njegovoj obitelji. Treneru svih trenera, počivao u miru Božjem!", kazao je Zlatko Dalić.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović oprostila se od legendarnog trenera na Instagramu, uz zajedničku fotografiju s kvalifikacijske utakmice Vatrenih protiv Slovačke za Europsko nogometno prvenstvo 2019. godine, na kojoj im se pridružio i Domagoj Vida.

"Ti si našao svoj mir, a za tobom je ostala praznina... Neka te čuvaju anđeli, "tata Ćiro"! Od tebe sa, učila upornost, vjeru u svoje i vječni optimizam. Iskrena sućut obitelji i prijateljima", poručila je Grabar Kitarović.

Oprostio se i premijer Andrej Plenković.

"Napustio nas je Miroslav Blažević. Legendarni Ćiro, osvajač svjetske bronce iz 1998., zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda i sporta. Njegovo znanje, postignuća i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Iskrena sućut obitelji", poručio je.

Oprostila se i Severina uz snimku dočeka brončanih nogometaša 1998. godine.

"Dragi naš Ćiro, ovakvog vas se želim sjećati... Počivajte u miru... Vaša Djevojka sa sela", napisala je.

I bivša premijerka Jadranka Kosor rekla je posljednje zbogom treneru s kojim je bila bliska.

"Mirno putuj prijatelju dragi", napisala je uz zajedničku fotografiju.

Sandra Perković objavila je staru fotografiju na kojoj Boban i Asanović nose Ćiru na ramenima uz kratak opis "1935. - 2023."

"Treneru moj, počivajte u miru. Voljet ću vas zauvijek. Obitelji najiskrenije saučešće", poručio je na Facebooku kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

"Otišao je veliki Miroslav Blažević. Hvala ti za sve, dragi Ćiro. 40 godina druženja i prijateljstva nešto je, neizmjerno bitno utkano u moj život. Bila je privilegija biti u tvojoj blizini. Neka te anđeli odnesu gore gdje idu dobri i plemeniti. Voli te tvoj Emir. Tvoj Zan Gaben”, poručio je glumac Emir Hadžihafizbegović.

Kratkim i jasnim statusom na stranici "Nedjeljom u 2" prostio se i voditelj Aleksandar Stanković.

"Najdraži gost. ĆIRO", poručio je iz snimku emisije.

"Dostupan i pristupačan svima... Svačiji si bio, a najviše svoj. Mnogo toga si ostavio za sebe, da ćemo te dugo pamtiti i spominjati s osmijehom", napisao je Enis Bešlagić.

Od trenera svih trenera oprostio se i komičar te voditelj Davor Jurkotić.

"Otišao je moj susjed Ćiro. Kada smo bili djeca vodio nas je na sladoled, spašavao sam njegov gliser, igrao se u njegovom vrtu. Kasnije smo snimali emisije, podmetali mu skrivene kamere, zvali ga ‘U zdrav mozak‘. Pristupačan, vedar, vesel, drag. Ćiro, trebao bi biti primjer ‘napuhanima‘, kako biti ‘velik‘, a zapravo ‘mali‘. Laka ti zemlja barba Ćiro!", napisao je.

Oprostio se i glazbenik te političar Miroslav Škoro.

"Na kraju, koliko god uspješni jesmo, uvijek postoji ta jedna bitka koju ipak gubimo, prijatelju moj. Počivaj u miru božjem, imenjače", poručio je.

Hamed Bangoura sjetio se najljepših dana.

"Hvala ti za 82. i bijeli šal, 98. i francusku kapu, za galvanizaciju, motivaciju i svu zajebanciju. Počivaj u miru treneru svih trenera", poručio je.

Voditeljica Tončica Čeljuska objavila je fotografiju s ručka s Ćirom uoči njegovog 87. rođendanda. "Počivaj u miru!", napisala je.

image
INSTAGRAM/TONčICA ČELJUSKA

"Hvala za svaku inspiraciju i radost koju ste donijeli... Hvala za sve. Počivajte u miru voljeni Ćiro", poručila je pjevačica Nina Badrić na svom Instagram profilu.

image
INSTAGRAM/NINA BADRIć
Linker
19. travanj 2024 14:10