WARREN JOHNSON/SHUTTERSTOCK
U 47. godini

Preminuo član omiljenog britanskog benda iz devedesetih, uskoro su trebali na turneju

Tužna vijest došla je nedugo nakon što je sedmorka najavila ponovno okupljanje i koncertne nastupe po europskim arenama.

Tužna vijest došla je nedugo nakon što je sedmorka najavila ponovno okupljanje i koncertne nastupe po europskim arenama.

Paul Cattermole, član britanskog benda S Club 7, umro je u 47. godini, potvrdili su članovi grupe. "Slomljeni smo zbog odlaska našeg brata Paula. Nema riječi kojima bismo opisali dubinu naše tuge i veličinu gubitka koji osjećamo. Toliko smo sretni što smo ga imali u našim životima i zahvalni za predivne uspomene", objavili su na Instagramu.

Uzrok smrti još nije poznat. Cattermole je u sedmeročlanu skupinu ušao nakon audicije 1999. godine, a ostali su članovi bili Tina Barrett, Jon Lee, Bradley McIntosh, Jo O‘Meara, Hannah Spearritt i Rachel Stevens. Uspjeh su postigli već prvim singlom, veselom pjesmom "Bring It All Back" koja je postala broj jedan u Ujedinjenom Kraljevstvu, a i svih se dvanaest singlova s kasnijih albuma popelo barem do petog mjesta britanske top liste. Sa singlom „Never Had a Dream Come True” ušli su 2000. i među prvih deset na službenoj američkoj listi. Procjenjuje se da je bend prodao oko deset milijuna ploča. Cattermole se okušao i kao glumac u nekoliko televizijskih serija, a 2002. je napustio bend.

Ostali članovi nastavili su nastupati kao S Club, a on je sa starim prijateljima osnovao nu metal bend Skua, ali to je potrajalo jedva godinu dana. S Club 7 službeno je raspušten u travnju 2003., a Paul se poslije udružio s Jo i Bradleyem te su nastupali kao S Club 3. Kasnije se sedmorka ponovo okupila 2015., no još su se brže i razišli. Cattermole je otišao na turneju s produkcijom The Rocky Horror Picture Showa, no iz tog je projekta izašao nakon što je ozlijedio leđa. Poslije se snalazio i radio sve i svašta. Prije koji mjesec članovi su najavili još jedno okupljanje, kao i turneju po europskim arenama te objavili da su posebno uzbuđeni što će ponovo nastupati i tako obilježiti 25 godina od osnutka.

image

Prije samo dva dana Paul Cattermole je snimljen kako šeće prirodom, bio je dobro raspoložen i bacao je kamenčiće

SPARTACUS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Paul Cattermole i Hannah Spearritt ranije su bili u ljubavnoj vezi, čak dva puta. Nakon drugog prekida 2015. ostali su posvađani, a sada su, pisali su mediji, konačno zakopali ratnu sjekiru i veselili su se novoj suradnji. Ni nju život nije baš mazio – nedavno se pisalo kako je postala beskućnica te da je zajedno s obitelji Božić morala provesti u prijateljevom uredu, budući da nisu mogli platiti 6000 funti za kratkoročni najam nekretnine. S obzirom na sve nesretne okolnosti, sada je teško govoriti o tome hoće li preostali članovi skupiti snage za još jedan početak.

Linker
06. svibanj 2024 06:54