u svom stanu

Prevarantica organizira večere za influencere i slavne prijatelje, iako je u kućnom pritvoru

Nigdje ne piše da Anna ‘Delvey‘ Sorokin ne smije primati posjete dok se nalati u kućnom pritvoru u njujorškom stanu i čeka protjerivanje u Europu.

Dok njezin pravni tim pokušava izbjeći ili barem odgoditi deportaciju iz Amerike, lažna nasljednica Anna ‘Delvey‘ Sorokin ne gubi vrijeme. U svom jednosobnom stanu u njujorškom East Villageu jednom mjesečno ugostit će influencere, slavne prijatelje, poduzetnike i predstavnike medija – premda je u kućnom pritvoru!

Ukratko, u stanu za koji Daily Mail kaže da je "veličine kutije", otvara neku vrstu salona za uglednike koji žele biti viđeni s neslavno slavnom prevaranticom i hvaliti se da ih je ugostila. Ruku na srce, nigdje ne piše da je, dok je u kućnom pritvoru, ne smiju posjećivati prijatelji.

image

Prevarantica s uređajem za lociranje na nozi

JANET MAYER/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Otkako je prošle godine puštena iz zatvora gdje je završila zbog prevare, a prošlog mjeseca završio je i njen pritvor u imigracijskoj ustanovi, Anna pokušava unovčiti svoju ‘slavu‘. Kako ne smije izlaziti iz stana, odlučila je društveni život ‘prebaciti‘ u svoja četiri zida i pokušati izvući novac od sponzora čiji će se darovi dijeliti njezinim uzvanicima. Isplanirala je večere za dvanaest uzvanika: neće im naplatiti ulaznicu, dobit će darove sponzora, sve će, dakako, biti medijski popraćeno kako bi oni koji sve to plaćaju došli na svoje.

Prije nego što je odlučila izmisliti samu sebe i pretvarati se da je bogata, ozloglašena Ruskinja živjela u Njemačkoj. Američke vlasti žele je protjerati u Europu, a njezin odvjetnik John Sandweg bori se iz petnih žila da to spriječi. Istom se nada Annin PR tim jer vjeruju da je slavna lažljivica unosna medijska roba. Organiziranje večera na kojima će se razgovarati o ozbiljnim "društveno korisnim" temama i "kolektivnim iskustvima u svim industrijama" tek je početak ostvarivanja planova o svom novom početku.

image

Anna Sorokin na suđenju

STEVEN HIRSCH/POOL/NYP/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Plan se zasad ostvaruje. Njen mali stan u East Villageu stoji 4250 dolara mjesečno pa mnoge zanima odakle joj novac jer je, kad više nije mogla ‘pretakati iz šupljeg u prazno‘, bankrotirala. Pokazalo se da joj je pogodbu za najamninu sredio njezin odvjetnik, John Sandweg.

"Imam sjajan tim oko sebe tako da je sve moguće zahvaljujući njima", pohvalila se.

Kad su je novinari pitali kako to da joj na taj iznos nisu ‘sjeli‘ dužnici, odgovorila je: "O tome ćete morati pitati vlasti". Ciljala je na to da je riječ o novcu od njene jamčevine. Budući da još nije pobjegla, koristi ga (zahvaljujući pravnom manevru svog odvjetnika), za tekuće troškove. Čini se da se taj iznos brzo topi jer je smislila unosne večere. Zasad nije poznato tko će joj doći, no nema sumnje da će popis zainteresiranih za druženje s lukavom Annom biti impresivan.

Linker
20. travanj 2024 06:27