Na lošem glasu

Propast slavnog glazbenog menadžera? Ariana Grande posljednja je koja je otkazala suradnju

Niz glazbenika koji su prekinuli suradnju s glazbenim menadžerom Scooter Braunom svaki mjesec sve je veći. Njegov nedvojbeno najveći klijent i dalje negira planove o prekidu suradnje, no krenula su nagađanja da se bliži kraj Braunove karijere.

Američke glazbenice Ariana Grande i Demi Lovato, nakon godina suradnje prekidaju poslovne odnose s menadžerom Scooterom Braunom i njegovom tvrtkom SB Projects, potvrdio je Billboard.

Grande je poslovni odnos s Braunom započela 2013. kada je objavljen njezin debitantski album “Yours Truly”. Pod Braunovim vodstvom Ariana je izdala ukupno šest albuma, od kojih je pet dospjelo na prvo mjesto Billboardove ljestvice 200. Još nije poznat točan razlog prekida suradnje no to nije zaustavilo njezine brojne obožavatelje da tu odluku podrže i proslave na društvenim mrežama. “Svi napuštaju Scooter Braun čak je i Ariana otišla! Ariana više nije pod upravom Scootera Brauna. Molio sam za ovakve dane”, pisali su obožavatelji na Twitteru.

image

Scooter Braun

FRANK MICELOTTA/FX/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK

"Sjetite se kada je Scooter prisilio Arianu Grande da na albumu predstavi pjesmu o svom bivšem Macu Milleru, koji je u to vrijeme nažalost preminuo. Bila je slomljena, a on je mislio samo na promociju i publicitet. Ariana nikada nije uživo izvela tu pjesmu, grozan čovjek", još je jedan od komentara usmjeren protiv slavnog menadžera.

Također, prije gotovo mjesec, Demi Lovato je nakon četiri godine prekinula suradnju s Braunom i njegovim tvrtkama. Razlog profesionalnog razlaza trenutno je nejasan, premda Braunova nedavna srdačna objava na društvenim mrežama u kojoj je Lovato zaželio sretan rođendan ukazuje da među njima nema loše krvi, a njihovi su predstavnici odbili komentirati situaciju.

image

Demi Lovato

MICHELE EVE SANDBERG/SHUTTERSTOCK MICHELE EVE SANDBERG/SHUTTERSTOCK

Osim Lovato i Grande, u svibnju je suradnju s glazbenim menadžerom prekinuo i kolumbijski glazbenik J Balvin dok je Justin Bieber, vjerojatno najistaknutiji Braunov klijent, nedavno zanijekao da planira napustiti Brauna i da je tražio novu upravu.

Glazbeni direktor i poduzetnik Scooter Braun već je godinama jedno od najomraženijih lica glazbene industrije, a sve je počelo prije četiri godina kada je Taylor Swift ušla u spor sa svojom bivšom diskografskom kućom Big Machine Records, njezinim osnivačem Scottom Borchettom i novim vlasnikom, Braunom, oko vlasništva nad njenih prvih šest studijskih albuma, nakon čega ih je glazbenica odlučila ponovno snimiti.

Iako razlozi raskida suradnje glazbenika i Brauna nisu poznati, na društvenim mrežama započela je rasprava o tome sprema li se propast glazbenog menadžera te hoće li Ariana Grande i Taylor Swift, sada kada su obje slobodne od Brauna, snimiti zajedničku pjesmu.

Linker
23. travanj 2024 13:54